چشمانداز
پایان داستان آلایندگی «ایرالکو» با رای دیوان عدالت اداری
گروه صنعت و معدن - با رای قطعی دیوان عدالت اداری مبنی بر عدم آلایندگی فعالیتهای شرکت آلومینیوم ایران، پرونده دو دهه جنجال و جدال حقوقی بر سر این مساله بسته شد. بر اساس رای دیوان عدالت اداری که به استناد آزمایشهای تخصصی آزمایشگاههای معتمد سازمان حفاظت از محیطزیست و گزارشهای متعدد هیاتهای سه نفره و پنج نفره کارشناسان رسمی دادگستری، صادر و ابلاغ شده است، مطابق ضوابط قانونی، شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) به عنوان بزرگترین واحد صنعتی تولیدکننده شمش آلومینیوم کشور، آلاینده محیط زیست محسوب نمیشود.
در عین حال این شرکت، با هدف رعایت کامل استانداردها و رفع هرگونه آلودگی در محیط شغلی کارکنان در کارخانه، موظف به نصب سیستم کنترل آلایندگی در محیطهای مربوط به خطوط قدیم احیا که مجهز به تکنولوژی ۷۰ کیلوآمپر هستند، شده که در این راستا، برای اجرای پروژههای فیلترگذاری و اتوماسیون خطوط احیای قدیم با تخصیص بودجه ۸۰ میلیارد ریالی، برنامهریزی شده است.
شرکت ایرالکو اعلام کرده که قصد دارد با همکاری سازمان حفاظت از محیط زیست و تایید مراجع قضایی و با هدف قرار گرفتن در زمره صنایع سبز کشور اقدام به اخذ تمام استانداردهای زیست محیطی مربوطه کند.
این شرکت طی دو دهه گذشته، به لحاظ تهدیدات زیستمحیطی محصولات خود به ویژه برای مردم شهر اراک، در مظان اتهام قرار داشته و این در حالی بوده که مسوولان این شرکت همواره این اتهامات را رد کرده و معتقد بودهاند که با نصب سیستم کنترل آلودگی در ایرالکو بر اساس استانداردهای زیست محیطی روز دنیا، استاندارد آلایندگی در این واحد تولیدی حتی از استاندارد جهانی نیز بهتر بوده و در شرایطی که استاندارد جهانی ۶/۳۶ پیپیام است، در ایرالکو این رقم معادل ۵ پیپیام است که سلامت شرکت را نشان میدهد. ایرالکو همچنین از اجرای طرح احداث مانیتورینگ آلایندهها خبر داده بود.
این در شرایطی است که دادستانی اراک در این مدت، نظر متفاوتی داشته و حتی چندی پیش، با پیگیریهای خود و سازمان حفاظت از محیط زیست، نسبت به صدور حکم تعطیلی روزانه پنج دیگ از دیگهای کارگاه احیای قدیم شرکت ایرالکو اقدام کرد؛ چرا که به اعتقاد این نهاد حقوقی، ایرالکو حدود ۲۰ سال سابقه در آلودهکردن هوای اراک دارد و بر اساس سوابق و مستندات موجود، از سال ۱۳۷۱ سازمان حفاظت محیط زیست با ارسال گزارشهایی به دستگاه قضایی نسبت به آلایندگی شرکت آلومینیومسازی اراک اعتراض کرده بود.
ارسال نظر