تورم خزنده در بازار
این در حالی است که سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان که اینک از سازمانهای تابعه وزارت خانه جدید است، میزان افزایش قیمت محصولات مختلف را حداکثر تا ۱۵ درصد اعلام کرده است.گزارش میدانی خبرنگار «دنیای اقتصاد» از سطح بازار و سوپرمارکتها، خرده فروشها و مصرفکنندگان از موج جدید گرانیها خبر میدهد، به طوری که در یک روند خرنده قیمت کالاهای مختلف در حال افزایش است.
گرانی همان گرانیهای قدیم
یک فروشنده در گفتوگو با خبرنگار ما با مقایسه روند افزایش قیمت در چندماهه اخیر با سالهای پیش، بیان کرد: «این گرانیهای جدید با بقیه گرانیها تفاوت دارد. قبلا افزایش قیمت پنج درصدی بود؛ اما الان افزایش قیمتیای که ایجاد شده است، مصرفکنندگان را با شوک مواجه میکند.» بر اساس این گزارش، قیمت جدید برخی کالاها افزایش ۲۳ تا ۲۴ درصدی را نشان میدهد. این در حالی است که سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان این افزایش قیمت را فقط از سوی مراکز توزیع میداند و بیان میکنند که دستوری از سوی سازمان حمایت وجود نداشته است.مصرفکنندگان و فروشندگان تکاندهندهترین افزایش قیمت را مربوط به تخم مرغ میدانند؛ افزایش قیمتی که در زمانی حدود یک ساله از ۱۲۰ یا ۱۲۵ تومان به ۲۰۰ تا ۲۸۰ تومان برای هر عدد در شرایط کنونی رسیده است. به گزارش خبرنگار ما، در اکثر مغازههای سطح شهر خبری از فروش تخم مرغ کیلویی نیست. فروشندگان میگویند که به ما نیز کیلویی نمیفروشند و ما هم مجبوریم برای کسب سود دانهای تخم مرغ بفروشیم یا برخی کیکها بعد از سال ۹۰ افزایش قیمت ۵۰ درصدی را نیز همراه داشته است. برخی از روغنها از قیمت اواخر سال ۸۹،
از قیمت ۱۸۹۰ تومان به ۲۵۰۰ تومان و حتی ۳۰۰۰ تومان رسیده است؛ یعنی افزایش بین ۲۵ تا ۳۰ درصدی. برخی خامه شکلاتیها در تاریخ ۲/۱۲/ ۸۹ قیمتی برابر با ۴۵۰ تومان داشتهاند که حالا ۶۰۰ تومان به فروش میروند؛ یعنی افزایش قیمتی برابر با ۲۵ درصد.
مغازه داری بیان میکند مشکل فقط افزایش قیمت نیست؛ جدیدا فروش اجناس و محصولات از طرف فروشندگان کارخانهها به مغازهدارها و سوپریها با شرط و شروطی همراه است. برندهای معروف شرط میگذارند که در صورتی اجناس به شما میدهیم که از همه اقلام تولیدی کارخانه خریداری کنید.
اما خبرهایی نیز از کاهش قیمتهای افزایش یافته! به گوش میرسد. برخی روغنها با افزایش قیمت از ۲۱۰۰ تومان به ۲۴۷۵ تومان، در اقدامی دیگر به ۲۳۵۰ تومان کاهش قیمت داده است.به گزارش خبرنگار ما، برخی از تولیدکنندگان افزایش قیمت خود را در ظاهر و به شکلی سرانگشتی در ۱۵ درصد نگه داشتهاند؛ اما اگر محاسباتی دقیقتر گرفته شود، دیده میشود که این افزایش قیمتها به طور مثال ۸۳/۱۵ درصد و به صورت صدم و دهم است؛ رقمی که برای تولیدکنندگان یا واسطهها سود زیادی را به همراه دارد.کارشناسان مسائل بازار معتقدند درست است که سازمانهای دستاندرکار تنظیم بازار و تعیین قیمت افزایش قیمت بالاتر از ۱۵ درصد ندادهاند، اما نتیجه افزایش قیمتهای بالاتر از ۱۵ درصد احتمالا به عدم نظارت کارآ در بازار بر میگردد.
ارسال نظر