گروه صنعت و معدن - به دنبال رونمایی از ابر نرم‌افزار مدیریت صنعت در روز گذشته، یک نماینده مجلس با اشاره به نیاز صنایع مختلف به توسعه نرم‌افزاری اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی در قانون برنامه پنجم توسعه در عرصه فناوری تلاش کرد تا زمینه برای الکترونیکی کردن فعالیت تمامی ارگان‌ها و سازمان‌ها فراهم شود، اما در بخش صنعت هنوز انقلاب نرم‌افزاری تحقق پیدا نکرده است. به گزارش خبرنگار ما، بعد از حمله سایبری و اشاعه ویروس‌ها (بدافزارها) به محیط‌های صنعتی کشور، یک تیم ۵۰ نفره از کارشناسان خبره و فارغ‌التحصیلان صنعت آی‌تی در کشور که از قبل طراحی یک نرم‌افزار جامع صنعتی را دنبال می‌کردند تلاش کردند که نرم‌افزاری را طراحی کنند که ضمن داشتن ویژگی‌های ایمنی، بتواند در تمام محیط‌های صنعتی مورد استفاده قرار گیرد. حال مجلس براساس قانون برنامه پنجم، تصمیم دارد از فعالان این صنعت حمایت کند.

«کاظم خوش دل»نماینده صومعه سرا با تاکید بر لزوم حرکت کشور به سمت ابر نرم‌افزارها، به حمایت مجلس شورای اسلامی از بخش خصوصی در این عرصه اشاره کرد و افزود: «در قانون برنامه پنجم پیش‌بینی شده که دولت برای حمایت از بخش خصوصی، تسهیلات بلاعوض پرداخت کند تا این بخش مهم از اقتصاد کشور به ویژه در بخش صنایع به سمت الکترونیکی شدن پیش رفته و در کنار اداره مدرن بتواند بخشی از هزینه‌های خود را با افزایش بهره‌وری از طریق توسعه نرم‌افزاری کاهش دهد.

وی اضافه کرد: این تسهیلات به منزله هزینه سرمایه برای بخش خصوصی فعال در این عرصه در نظر گرفته خواهد شد، تا مانع از متضرر شدن شرکت‌ها در صورت سوخت شدن سرمایه‌هایشان شود.

مصطفی مطور زاده عضو کمیسیون اقتصادی و نماینده مردم خرمشهر در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به فراهم آوردن بسترهای لازم نرم‌افزاری برای ایجاد دولت الکترونیک از سوی مجلس اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی با تغییر و اصلاح قانون گمرکی کشور بر اساس آخرین تحولات الکترونیکی دنیا، این قانون را به روز کرد.

وی خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی به منظور توسعه صنعت آی‌تی در کشور و حرکت به سمت ابرنرم‌افزارها از آمادگی لازم برای حمایت از بخش خصوصی برخوردار است و این در حالی است که صنایع و واحد‌های صنعتی در کشور ما در این خصوص ضعف دارند و باید صنایع ما به سمت الکترونیکی شدن و استفاده از ابزارهای نوین نرم‌افزاری برای کنترل و کاهش هزینه‌ها، افزایش بهره‌وری و توسعه صنایع و در مجموع راهبری دقیق حرکت کنند که در این زمینه ابرنرم‌افزارها هم نقش مهمی می‌توانند داشته باشند.

علی کارآمد، مدیر تیم طراح این نرم‌افزار از طراحی نخستین ابر نرم‌افزار فارسی زبان جامع صنعت در کشور خبر داد و گفت: این نرم‌افزار یک دیتابیس کامل به شمار می‌رود و قابلیت‌های رایج مورد نیاز نرم‌افزارها در آن متمرکز شده است. وی افزود: از این پس بنگاه‌های اقتصادی و حتی سازمان‌های بزرگ و عریض و طویل دولتی با به‌کارگیری این ابر نرم‌افزار می‌توانند از تمامی نرم‌افزارهای رایج استفاده کنند، به این معنی که این نرم‌افزار جامع، می‌تواند کل خطوط نرم‌افزاری سازمان‌ها و بنگاه‌های اقتصادی را تامین کرده و تحت کنترل خود داشته باشد و حتی این ابر نرم‌افزار به گونه‌ای طراحی شده که با توسعه صنعت آی‌تی و اضافه شدن نرم‌افزارهای جدید، امکان طراحی و توسعه نرم‌افزار جدید در دل این ابر نرم‌افزار وجود دارد.

وی از ادغام و تلفیق بیش از ۱۰۰ عنوان نرم‌افزار در ابرنرم‌افزار تازه متولد شده خبر داد و افزود: این ابرنرم‌افزار از سیستم نگهبانی ورودی سازمان‌ها و ادارات تا نیازهای بالاترین سطوح مدیریتی سازمان‌ها از جمله راهبری کلان، سیستم‌های اداری، مالی، صنعتی، مهندسی و اطلاعاتی، برنامه و بودجه به صورت کلان و خرد را پوشش می‌دهد. در طراحی و تولید این ابرنرم‌افزار از ابزارهای سیستم‌های تولیدی نرم‌افزارهایی همچون بورلند دات نت، میکروسافت دات نت، سی‌کوال، اکتیوایکس و... که در این ابر نرم‌افزار تجمیع شده‌اند، استفاده می‌شود.