گروه سوخت و نیرو- نصب کنتورهای هوشمند سوخت برای جلوگیری از سرقت گاز و جایزه و حق کشف برای شناسایی سارقان، جدیدترین اقدامات شرکت ملی گاز در آستانه فصل سرما است. در این میان معاون وزیر نفت از نصب کنتورهای هوشمند برای جلوگیری از سرقت گاز خبر داده و می‌گوید: این کنتورها به تدریج با کنتورهای معمولی تعویض می‌شوند.

به گفته جواد اوجی، در حال حاضر ۵۰ هزار کنتور‌ هوشمند در مناطقی از تهران و چند استان دیگر به صورت آزمایشی نصب شده است و در حال طی کردن تست‌های میدانی است.

وی در گفت و گو با «ایسنا»، اندازه‌گیری دقیق، قابل دستکاری نبودن، خواندن از راه دور (از مرکز دیسپچینگ) و جلوگیری از سرقت گاز را از جمله مزایای نصب این نوع کنتور‌های هوشمند عنوان کرد.

وی با تایید این موضوع که در حال حاضر سرقت گاز در کشور وجود دارد، گفت: اگر چه میزان سرقت گاز بسیار اندک است اما با استفاده از کنتور‌های هوشمند می‌توان مانع انجام این کار شد.

به گفته‌ مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران، با استفاده از کنتور‌های هوشمند می‌توان ۲۴ ساعته روند مصرف مشترکان گاز را رصد و بدون هیچ‌گونه خطایی میزان مصرف آنها را اندازه‌گیری کرد.

اوجی با اشاره به این‌که بعد از تست میدانی و کسب نتیجه نهایی از آزمایش کنتور‌های هوشمند نصب آنها آغاز خواهد شد، گفت: تعویض کنتور‌های هوشمند با کنتور‌های معمولی به صورت تدریجی خواهد بود و اولویت با مشترکان جدید و پرمصرف است.

به گفته‌ معاون وزیر نفت، تعویض کنتور‌های معمولی ۱۹ میلیون مشترک شرکت ملی گاز با کنتور‌های هوشمند پنج سال به طول خواهد انجامید.

در همین حال، مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز با تشریح جزئیات جریمه سارقان گاز از شناسایی شبکه‌های زیرزمینی برای سرقت گاز خبر داد و اعلام کرد: برای شناسایی سارقان و تخلفات گازی جایزه‌‌های نقدی مناسبی پرداخت می‌شود.

محمدرضا غروی در گفت‌وگو با «مهر» درباره آخرین اقدامات انجام گرفته برای برخورد قانونی با تخلفات گازی و به ویژه سرقت گاز طبیعی در سطح کشور گفت: سال گذشته شرکت ملی گاز با مشارکت بخش خصوصی عملیات نظارت و بازرسی گسترده‌ای را برای شناسایی تخلفات و به ویژه انشعابات غیرمجاز گاز آغاز کرد. مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز با اعلام اینکه از ابتدای امسال هم طرح برخورد با تخلفات گازی با شدت بیشتری در تمامی شرکت‌های گاز استانی سراسر کشور اجرایی شده است، تصریح کرد: تاکنون مکانیزم‌های متعددی برای جریمه متخلفان و شناسایی سارقان گازی تعریف و اجرایی شده است. این مقام مسوول با اشاره به تعیین «جایزه و حق کشف» نقدی برای شناسایی سارقان گازی، از دستکاری کنتور، ایجاد انشعابات غیر مجاز و زیرزمینی، اختلال در سامانه اندازه‌گیری به عنوان مهم‌ترین و رایج‌ترین تخلفات گازی در سطح کشور یاد کرد و افزود: مشترکانی که به صورت جزئی اقدام به تخلف و سرقت گاز کنند، جریمه نقدی و انشعاب گاز آنها برای مدتی قطع خواهد شد. غروی همچنین از شناسایی سرقت‌های گسترده و حجیم گاز طبیعی از سوی برخی از مشترکان پرمصرف همچون صنایع خبر داد و یادآور شد: این مشترکان علاوه بر جریمه نقدی و قطع گاز به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.