او افزود: یکی از پروژه‌‌‌های ارزشمندی که به بهره‌‌‌برداری رسید، تکمیل و بهره‌‌‌برداری از مخزن ۱۴۰‌هزار مترمکعبی آب شرب در تهران است که این مخزن معادل ۵‌درصد مخازن کل تاریخ تهران است و امیدواریم با همین سرعت در آینده نزدیک شاهد افتتاح و بهره‌برداری از سایر طرح‌‌‌های مهم آبی شهر تهران نیز باشیم. با توجه به میزان بالای مصرف، شرایط اقلیمی و نوسانات بارشی که در کشور به‌ویژه شهر تهران وجود دارد، باید نسبت به متنوع‌سازی منابع آب اقدام کنیم. وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بررسی فرآیند توسعه کشور نشان می‌دهد که در حوزه آب و انرژی در دهه‌‌‌های اخیر توسعه شتابانی داشته‌ایم، گفت: به‌طور نمونه ۴۵سال پیش تعداد واحدهای مسکونی کشور ۷/ ۵میلیون واحد بود، اما اکنون بیش از ۳۰میلیون واحد مسکونی دارای اشتراک آب و برق در کشور داریم که از افزایش قابل‌توجه نیاز به آب شرب در کشور حکایت دارد. در صنایع نیز در طول دهه‌‌‌های گذشته رشد قابل ملاحظه‌‌‌ای داشته‌‌‌ایم. به عنوان نمونه در حالی که ۴۵سال قبل ظرفیت تولید فولاد کشور سالانه ۳۸۰‌هزار تن بود، اکنون این ظرفیت به بیش از ۴۸میلیون تن رسیده است.

او در ادامه با اشاره به افزایش نیاز مصرف آب کشور در حوزه شرب به‌واسطه بهبود شاخص‌‌‌های بهداشتی نسبت به دهه‌‌‌های گذشته، افزود: افزایش تقاضای آب در شهر تهران به مراتب از سایر نقاط کشور بیشتر بوده و همین مساله نیز بر پیچیده‌‌‌تر شدن مدیریت منابع آب در پایتخت کشور افزوده است.

محرابیان در ادامه با اشاره به موضوع مهم پساب بهداشتی و بازچرخانی آب گفت: امروزه استفاده از پساب بهداشتی و بازچرخانی آب به یکی از ارکان مهم مدیریتی در جهان در حوزه آب تبدیل شده است. ما نیز در ایران باید به صورت جدی بر این موضوع متمرکز شویم و ضمن استفاده از پساب بهداشتی در حوزه کشاورزی پربازده و صنعت، آب‌‌‌های سطحی و زیرزمینی را برای شرب و بهداشت به مصرف برسانیم.

وزیر نیرو با اشاره به توجه ویژه دولت و مجلس به طرح‌‌‌های آبرسانی به مناطق دارای تنش آبی در نقاط مختلف کشور افزود: در طرح جهاد آبرسانی که از سال ۱۴۰۱ آغاز شده و تاکنون ۴۰‌درصد پیشرفت داشته است، بنا داریم تا پایان دولت سیزدهم به ۱۰‌هزار روستا آب شرب پایدار برسانیم. ایران در حوزه آب و علوم مهندسی و نیز اجرا جزو کشورهای پیشرفته و پیشرو به شمار می‌رود و در صدر جدول پنج‌کشور بزرگ جهان در علوم مهندسی آب برای علوم داخلی و صدور خدمات فنی و مهندسی قرار دارد. همچنین ایران در تولیدات و مواد اولیه به خودکفایی رسیده است و مطلوب است در تبادلات بین‌المللی از این ظرفیت استفاده و تلاش شود از ظرفیت بخش خصوصی و NGO‌ها بهره لازم برده شود.

وزیر نیرو همچنین در جمع خبرنگاران اعتبار بهره‌‌‌برداری بخشی از طرح جامع آبرسانی تهران را ۲هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: ضرورت دارد در شهر تهران میزان ذخیره‌‌‌سازی آب برای چند روز وجود داشته باشد و در شرایط خاص مانند زلزله و سیل این ذخایر تاب‌‌‌آوری شبکه را افزایش می‌دهد. برای کلان‌شهری مانند تهران ضرورت دارد به منظور تامین آب در شرایط پایدار، اقدامات برنامه‌‌‌ریزی‌شده‌‌‌ای صورت گیرد. محرابیان یادآور شد: در کنار آن شاهد بهره‌‌‌برداری از ۱۴۰‌هزار مترمکعب مخزن هستیم که ۵‌درصد کل مخازن کلان‌شهر تهران را شامل می‌شود که به صورت یکجا به بهره‌‌‌برداری رسید. وجود رینگ و مخازن باعث پایدارسازی آب در شهر تهران می‌شود و این امکان بسیار مهم را فراهم می‌کند تا بتوانیم آب را از سامانه‌‌‌های مختلف به شهر تهران و هر نقطه‌‌‌ای که نیاز بود هدایت کنیم.  در شمال‌شرق و شمال‌غرب تهران، چند سامانه و سد از جمله سدهای لتیان، لار، ماملو، امیرکبیر و طالقان وجود دارد. این رینگ این امکان را میسر می‌کند تا آب را از نقاط شرقی به غربی و بالعکس منتقل کنیم و به طورکلی در صورتی که شبکه ایجاب می‌کند گردش آب صورت گیرد. محرابیان با تاکید بر اینکه احداث و افزایش حجم مخازن میزان تاب‌‌‌آوری را در شهر تهران افزایش می‌دهد، گفت: در شهر تهران ضرورت دارد میزان ذخیره‌‌‌سازی آب برای چند روز وجود داشته باشد؛ در شرایط بحرانی مانند زلزله، سیل و دیگر مسائلی که ممکن است برای خطوط و شبکه در زمان بهره‌‌‌برداری حادث شود، این میزان حجم ذخیره تاب‌‌‌آوری شبکه را افزایش می‌دهد.