گروه سوخت و نیرو- در حالی که تاکنون زمان‌های مختلفی برای عرضه بنزین با استاندارد «یورو۴» و «یورو۵» از سوی مسوولان پالایش و پخش اعلام شده است که در وعده جدید، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌‌های نفتی می‌گوید: تا پایان سال ۹۱ حجم تولید بنزین «یورو۴» و «یورو۵» به ۲۴ میلیون لیتر در روز خواهد رسید و ۳۸میلیون لیتر بنزین نیز با استاندارد «یورو۲» عرضه می‌شود. علیرضا ضیغمی همچنین گفت: طبق برنامه تا سال ۹۳ روزانه ۷۳ میلیون لیتر بنزین با استاندارد «یورو۴» و «یورو۵» در کشور تولید خواهد شد. به گزارش خبرنگار «دنیای اقتصاد»، وی روز گذشته در جمع خبرنگاران در مورد عرضه گازوئیل با استاندارد یورو نیز توضیح داد: تا پایان امسال نیز ۲۴/۹ میلیون لیتر گازوئیل با استاندارد «یورو ۴» و «یورو ۵» و ۷۰ میلیون لیتر گازوئیل با استاندارد «یورو۲» در کشور عرضه می‌شود.

ضیغمی با اشاره به اینکه طرح‌های بنزین‌سازی، بهینه‌سازی ارتقای کیفیت و افزایش ظرفیت در هفت پالایشگاه از ۹ پالایشگاه کشور در حال اجرا است، گفت: هم‌اکنون ظرفیت پالایشگاه‌های کشور یک میلیون و ۷۵۰ هزار بشکه در روز است. وی با بیان اینکه با اجرای طرح‌های بنزین‌سازی و ارتقای کیفیت دیگر از افزاینده اکتان در بنزین تولیدی استفاده نخواهد شد، اعلام کرد که از سال ۹۰ ایران از واردات اکتان بنزین بی‌نیاز شده است. ضیغمی حجم سرمایه‌گذاری در پروژه‌های افزایش ظرفیت پالایشگاه کشور را ۵/۱۱ میلیارد دلار و طرح‌های بنزین‌سازی را ۱/۲ میلیارد دلار اعلام کرد. وی با اشاره به راه‌اندازی طرح بهینه سازی و ارتقای کیفیت در پالایشگاه تندگویان تهران گفت: با اجرای طرح بهینه‌سازی و ارتقای کیفیت این پالایشگاه بیش از ۹۰ درصد از گازوئیل تولیدی این پالایشگاه با استاندارد «یورو۵» تولید می‌شود.

به گفته‌ وی، بر این اساس گوگرد گازوئیل «یورو ۲» این پالایشگاه ۱۰ هزار «پی.پی.ام» بود که با اجرای طرح ارتقای کیفیت به زیر ۲۰ «پی.پی.ام» رسیده است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌‌های نفتی با اظهار اینکه صاحبان لیسانس طرح‌های بنزین‌سازی و ارتقای کیفیت پالایشگاه تندگویان از حضور در ایران برای راه‌‌اندازی واحد‌های مورد نظر خودداری کردند، اعلام کرد: صنعت نفت ایران تابع صاحبان لیسانس شرق و غرب نخواهد بود و بدون حضور آنها طرح‌های مورد نظر را به بهره‌برداری خواهد رساند. ضیغمی همچنین با اشاره به عدم مسوولیت‌پذیری صاحبان لیسانس اروپایی تصریح کرد که ایران نیز در زمان مناسب این اقدام آنها را جبران خواهد کرد. وی هزینه اجرای طرح‌های بنزین‌سازی و ارتقای کیفیت پالایشگاه تندگویان تهران را در مجموع ۹۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: حدود

۲۰۰ میلیارد از این عدد مربوط به طرح بنزین‌سازی و ۷۰۰ میلیارد تومان مربوط به پروژه بهینه‌سازی و ارتقای کیفیت است.