افزایش حجم واردات لوازم خانگی موجب شد
تولید لوازم خانگی با ۵۰ درصد ظرفیت
گروه صنعت و معدن- افزایش روند واردات لوازم خانگی به کشور موجب شده تا تولیدکنندگان انواع لوازم خانگی با ۵۰ درصد ظرفیت به فعالیت خود ادامه دهند که این امر تعطیلی هشت واحد بزرگ تولیدی را نیز به همراه داشته است.
موافقت سازمان حمایت با افزایش ۱۰ درصدی قیمت لوازم خانگی
گروه صنعت و معدن- افزایش روند واردات لوازم خانگی به کشور موجب شده تا تولیدکنندگان انواع لوازم خانگی با ۵۰ درصد ظرفیت به فعالیت خود ادامه دهند که این امر تعطیلی هشت واحد بزرگ تولیدی را نیز به همراه داشته است. در سالهای اخیر، تنوع و میزان واردات انواع لوازم خانگی در کشور به حدی رسید که تولیدکنندگان داخلی در چنین بازار پررقابتی برای جلب اعتماد در میان خریداران باید تلاش مضاعفی را به کار گیرند و آنهایی در این میدان موفق خواهند شد که علاوه بر افزایش کیفیت تولید، خدمات پس از فروش مناسبی نیز ارائه دهند. وفور محصول در بازار و رکود اقتصادی حاکم باعث شده است بیش از نیمی از بازار داخلی در اختیار واردکنندگان قرار گیرد که این امر به ضرر تولید کنندگان داخلی تمام خواهد شد.
محمدرضا دیانی عضو انجمن صنایع لوازم خانگی ایران در نشستی خبری با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد بازار لوازم خانگی کشور در اختیار دو شرکت کرهای قرار دارد، گفت: این امر موجب شده تا صنعت لوازم خانگی کشور به تعطیلی کشانده شود.
به گفته دیانی کرهایها بالغ بر سه میلیارد دلار لوازم خانگی به ایران صادر کردهاند و بیش از ۵۰ درصد بازار لوازم خانگی در اختیار این کشور قرار دارد.
وی، در خصوص اینکه تعرفه واردات لوازم برقی چند درصد است اظهار کرد: تعرفه واردات لوازم خانگی بین ۳۵ تا ۵۵ درصد است اما راههای فرار بسیاری برای عدم پرداخت آن وجود دارد که وارد کنندگان به راحتی از این راهکارها استفاده میکنند. کم اظهاری یکی از راههایی است که واردکنندگان از آن برای پرداخت عوارض گمرکی کمتر، بهره میگیرند.
به گفته وی نشانهای تجاری معروف، کالاها را به صورت قطعات منفصله و از طریق گمرکات مختلف وارد و در داخل اقدام به سرهم بندی آن میکنند و از این طریق تعرفه ورود کالای آنها به ۱۵ درصد کاهش مییابد.
دیانی گفت: این شرکتها همچنین برای فرار از پرداخت مالیات، در مناطق آزاد مانند چابهار اقدام به تاسیس دفتر میکنند و این در حالی است که این شرکتها بالغ بر دو تا سه هزار میلیارد تومان در سال فروش دارند.
به گفته عضو انجمن صنایع لوازم خانگی ایران حدود ۱۰۰ هزار نفر در صنعت لوازم خانگی کشور فعالیت میکنند، اما در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد ظرفیت کارخانهها خالی است.
وی با بیان اینکه صنعت داخلی توان تامین لوازم خانگی کشور را دارد، میگوید: بهدلیل نبود شرایط برابر رقابتی در بازار، در چند سال گذشته هشت غول تولید لوازم خانگی تعطیل شده است.
دیانی تاکید کرد که برای رسیدن به دانش فنی قابل رقابت با دنیا باید بازار داشت که این امکان از تولیدکننده ایرانی گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه کیفیت کالاهای صادراتی داخلی با کالاهای خارجی برابری میکند، تصریح کرد: شرکتهای خارجی در حالی به راحتی در بازار ما تبلیغات و فعالیت میکنند که این امکان به طور متقابل برای شرکتهای ایرانی وجود ندارد.
وی افزود: ما به عربستان و امارات کالا صادر کردهایم؛ اما اجازه حضور نیروی خدمات و کارشناس ما را برای ارائه خدمات پس از فروش نمیدهند.
افزایش ۱۰ درصدی قیمت لوازم خانگی
افزایش هزینههای تولید در این بخش موجب شد انجمن صنایع لوازم خانگی نیز همانند سایر صنایع درخواست افزایش قیمت را به سازمان حمایت از مصرفکننده و تولیدکننده ارائه بدهند درخواستی که دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی از سوی سازمان حمایت پذیرفته شده است. به گفته حبیبالله انصاری سازمان حمایت با افزایش ۱۰درصدی قیمت لوازم خانگی موافقت کرده است. انصاری ادامه داد: طبق توافق تولیدکنندگان لوازم خانگی و سازمان حمایت، قیمت برخی محصولات لوازم خانگی از جمله یخچال، بخاری، چرخ خیاطی، اجاقگاز، کولر، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی و سماور به طور متوسط ۱۰درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه پیشنهاد تولیدکنندگان لوازم خانگی افزایش ۵ تا ۱۵ درصدی قیمت برخی محصولات بود، تصریح کرد: سازمان حمایت با متوسط افزایش ۱۰ درصدی برخی محصولات موافقت کرد که کارخانهها نیز ملزم به اجرای این مصوبه هستند.
انصاری همچنین با اشاره به افزایش هزینه تولید لوازم خانگی از محل بالا رفتن قیمت مواد اولیه، دستمزد کارگر و انرژی، گفت: لوازم خانگی از نظر قیمت و کیفیت در بازار رقابت بالایی را دارند و تولیدکنندگان داخلی علاوه بر رقابت با یکدیگر باید با واردات بیرویه لوازم خانگی نیز رقابت کنند.
وی با اشاره به مشکل تامین نقدینگی در برخی واحدهای تولیدی لوازم خانگی، گفت: عدم تعدیل قیمت باعث تعطیلی و بیکاری نیروی کار این واحدها خواهد شد.
دبیر انجمن لوازم خانگی با بیان اینکه پیشنهادهای دیگری نیز از سوی برخی تولیدکنندگان لوازم خانگی در سازمان حمایت مطرح است، تاکید کرد: طبق قانون برنامه پنجم واحدهایی که از کمکهای دولتی برخوردار شده باشند، مشمول قیمتگذاری دولتی میشوند اما این در حالی است که صنایع لوازم خانگی از کمکی برخوردار نشدهاند و به همین دلیل پیشنهاد ما واگذاری قیمتگذاری به کارخانهها است.
تبلیغات وارداتیها محدود میشود
تبلیغات گسترده لوازم خانگی خارجی را میتوان یکی از عمده مشکلات این بخش دانست به طوری که بازار سنجی گسترده وارداتیها در بازار داخلی موجب شده تا تولیدکنندگان داخلی بخش اعظمی از بازار را از دست بدهند. این امر در حالی است که ممنوعیت تبلیغ کالای وارداتی از سال ۸۶ در دستور کار قرار گرفته بود با این حال تاکنون به مرحله اجرا نرسیده است. در این خصوص سخنگوی شورای شهر از ارسال نامهای به شهردار تهران خبر داد و گفت: در متن نامه از قالیباف خواسته شده تبلیغ کالاهای خارجی در سطح شهر محدود شود و حداکثر ۲۰ درصد از فضاها به این موضوع اختصاص یابد.
خسرو دانشجو در ادامه در پاسخ به این پرسش که تکلیف لایحه ممنوعیت تبلیغات کالاهای خارجی در شورای شهر به کجا رسید، گفت: تا به این لحظه من هنوز این لایحه را ندیدم و فقط در روزنامهها و سایتها مطالبی در این خصوص مطالعه کردهام.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: برخی از مسوولان شهرداری اذعان دارند که این لایحه را به شورا فرستادند، اما هنوز به دست ما نرسیده است. وی در پاسخ به این پرسش که به گفته کمیسیون فرهنگی شورای شهر در حال حاضر این لایحه در کمیسیون در حال بررسی است، گفت: بله، بررسیهای لازم صورت گرفته و ماحصل این بررسیها یک نامه بود که برای شهردار تهران ارسال شده است.
دانشجو اضافه کرد: در این نامه آمده است که بر حسب تصمیم شورای عمومی فرهنگی کشور باید ممنوعیت تبلیغات کالاهای خارجی در سطح شهر اتخاذ شود و حداکثر ۲۰ درصد از فضاها به این موضوع اختصاص یابد.
ارسال نظر