مدیرکل بازرسی کالا و امور صادرات و واردات سازمان ملی استاندارد خبر داد
کشف ۱۲۰ محموله کالای غیراستاندارد در دو ماه
در پی اعمال محدودیتهای بینالمللی، چند سالی است که کالاهای چینی سیلآسا به بازار ایران سرازیر شدهاند؛ به طوری که هماکنون کالای کم کیفیت چینی در ایران جایگزین کالاهای با کیفیت سایر کشورها شده و قیمت پایین این کالاها که یادآور دامپینگ است ورشکستگی تدریجی صنایع داخلی را به همراه داشته است؛ چراکه کارخانههای داخلی با مشکلاتی همچون پرداخت عوارض متعدد، بالا بودن نرخ سود تسهیلات اعطایی به تولید، عدممشوقهای صادراتی مناسب برای تولیدکنندگان داخلی، بالا بودن ضایعات تولید و... دست و پنجه نرم میکنند، که به مشکلات مذکور افزایش قیمت مواد اولیه را نیز میتوان افزود که موجب شده نفس تولید داخلی به شماره افتد.
گروه صنعت و معدن - مدیرکل بازرسی کالا و امور صادرات و واردات سازمان ملی استاندارد از توقف ورود ۱۲۰ محموله کالای غیر استاندارد به کشور خبر میدهد.
در پی اعمال محدودیتهای بینالمللی، چند سالی است که کالاهای چینی سیلآسا به بازار ایران سرازیر شدهاند؛ به طوری که هماکنون کالای کم کیفیت چینی در ایران جایگزین کالاهای با کیفیت سایر کشورها شده و قیمت پایین این کالاها که یادآور دامپینگ است ورشکستگی تدریجی صنایع داخلی را به همراه داشته است؛ چراکه کارخانههای داخلی با مشکلاتی همچون پرداخت عوارض متعدد، بالا بودن نرخ سود تسهیلات اعطایی به تولید، عدممشوقهای صادراتی مناسب برای تولیدکنندگان داخلی، بالا بودن ضایعات تولید و... دست و پنجه نرم میکنند، که به مشکلات مذکور افزایش قیمت مواد اولیه را نیز میتوان افزود که موجب شده نفس تولید داخلی به شماره افتد. عدم تطابق تعرفه ایران و چین
نیره پیروز بخت در یک نشست خبری با اعلام توقف ورود ۱۲۰ محموله کالای غیراستاندارد در دو ماه ابتدایی سال جاری خاطرنشان میکند که محمولههای مکشوفه اغلب شامل اقلامی چون اسباب بازی،لوازم برقی و لوازم خانگی بوده است.
به گفته مدیرکل بازرسی کالا و امور صادرات و واردات سازمان ملی استاندارد، در سال گذشته نیزاز ورود ۶۰۰ محموله غیر استاندارد به کشور جلوگیری شده است. چگونگی جلوگیری از ورود کالای بیکیفیت چینی دیگر موردی است که پیروزبخت به آن اشاره میکند.
وی با بیان اینکه تفاهمنامه استاندارد با کشور چین در حال اجرا است، میافزاید: طبق این تفاهمنامه تمام کالاهای وارداتی از چین باید گواهینامه نهاد بازرسی این کشور(CIQ) را داشته باشند و این کشور نباید برای صدور این گواهینامه هیچ گونه مبلغی از بازرگانان ایرانی دریافت کند.این اشاره او به انتقاد برخی بازرگانان ایرانی برمیگردد که اخذ وجه اضافی بابت کنترل کیفی کالا در گمرکهای چین را برخلاف توافقنامه دو کشور ارزیابی میکنند.
وی یادآورشد از نظر ما تنها این گواهینامه برای تعیین استاندارد یک کالای وارداتی کافی نبوده و سازمان استاندارد به صورت تصادفی از کالاهای وارداتی به ایران در همان کشور مبدا نمونهبرداری میکند و آنها را مورد بررسی قرار میدهد.پیروز بخت گفت: تاکنون تنها یک مورد از کالاهای وارداتی از چین که گواهینامه (CIQ)را نیز داشته است غیراستاندارد تشخیص داده شده که اقدامات لازم در این خصوص صورت گرفته و در دست پیگیری است. مدیرکل بازرسی کالای سازمان ملی استاندارد ایران تصریح کرد: در ایران بیش از پنج هزار تعرفه کالایی در نظر گرفته شده در حالی که این تعداد در چین دو هزار و ۱۱ مورد است که این امر مسائلی در زمینه مطابقت کالایی دو کشور را به وجود آورده بود که هم اکنون رفع شده است.
آمار رسمی چه میگوید؟
این سخنان در حالی مطرح میشود که هنوز آمار رسمی صادرات و واردات کشور در دومین ماه سالجاری به صورت رسمی از سوی گمرک اعلام نشده است. مدیرکل بازرسی کالا و امور صادرات و واردات کالای سازمان ملی استاندارد ایران درباره دلیل تاخیر در اعلام رسمی آمار تجارت کشور در سالجاری اظهار کرد: ممکن است این تاخیر به دلیل ماندگاری و انباشت حجم زیادی کالا در گمرکهای کشور باشد که باعث شده آمار تجارت دیر اعلام شود.
اعمال تغییرات در بسته حمایتی صادرات و واردات
این مقام مسوول در سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران خاطرنشان کرد: بسته حمایت از صادرات و واردات سال گذشته ابلاغ شده است و تا چند روز آینده روی سایت سازمان استاندارد قرار میگیرد و در آن قوانین واردات برای حمایت از تولیدکنندگان تسهیل شده که البته مختص واردات مواد اولیه واسطهای و ماشینآلات خط تولید است.
پیروز بخت یادآور شد: در این بسته برخی قوانین واردات برای حمایت از تولیدکنندگان تسهیل شده که از جمله آنها میتوان به واردات مواد اولیه واسطهای و ماشینآلات خط تولید اشاره کرد.به گفته وی، در صورتی که این قبیل ماشین آلات تعهد تولیدکننده را مبنی بر استاندارد بودن دارا باشد، مشکلی برای ورود به کشور ندارد. وی تاکید کرد: مقررات وارداتی با این هدف تسهیل شده که واحدهای تولیدی در تامین مواد اولیه دچار مشکل نشوند؛ اما این موارد نیز به طور تصادفی مورد بازرسی قرار میگیرد.پیروز بخت افزود: در هر صورت تولیدکنندگان نیز باید در نظر داشته باشند که واردات مواد اولیه غیرکیفی برای تولید به ضرر خود آنها است، زیرا آنها در انتهای تولید برای عرضه کالای خود باید مجوز سازمان استاندارد را دریافت کنند.او همچنین با بیان اینکه واردات مواد اولیه یا واسطه برای تولیدکنندگان مشمول تسهیلات میشود، افزود: در روند واردات این نوع کالاها برخلاف کالاهای نهایی کمتر سختگیری میشود که البته واردات این مواد با تعهد مدیر عامل و مدیر کنترل کیفیت شرکت تولیدی انجام میشود.
برخورد شدید با غیر استانداردها
رییس سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران میگوید: بر اساس تدابیر صورت گرفته از سوی سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران با افرادی که کالاهای غیراستاندارد تولید کنند، به شدت برخورد خواهد شد. به گفته نظامالدین برزگری بر مبنای طرح جامع توسعه استاندارد کشور که اکنون در حال اجرا است، واحدهای تولیدی تحت پوشش استاندارد قرار گرفته و در سطح کشور مورد پایش و کنترل قرار میگیرند. وی تصریح کرد: راهکار دومی که سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران برای جلوگیری از ورود کالاهای غیرکیفی به بازار در نظر گرفته است، مقابله با ورود کالاهای بیکیفیت به داخل کشور است تا علاوه بر اینکه از تولید داخلی حمایت شود، مصرفکنندگان نیز به نوعی زیر چتر حمایتی قرار گیرند. برزگری خاطرنشان کرد: بر این اساس طرح کنترل کالا قبل از ورود در گمرکهای کشور اجرایی میشود که در این رابطه یا واردکننده باید نمونه کالای خود را به استاندارد تحویل داده و تاییدیه آن را اخذ کند و بعد اقدام به واردات شود یا اینکه کالاهایی که قرار است وارد ایران شوند، در آزمایشگاه مرجع و معتمد سازمان ملی استاندارد در خارج از کشور، مورد آزمایش قرار گیرند و در صورت تایید، اجازه ثبتسفارش یابند.
ارسال نظر