وی اضافه کرد: این الزامات با توجه به برنامه‌‌‌‌‌‌‌‌ریزی‌‌‌‌‌‌‌‌هایی که شده در سطح کارگروه ملی الگوی کشت با دستور رئیس‌جمهور ابلاغ شد و با حضور معاون اول رئیس‌جمهور و دستگاه‌های مختلف اجرا خواهد شد.

وزیر جهادکشاورزی در ادامه گفت: با موافقتی که در شورای‌عالی انجام شد، یارانه بخشودگی آب‌‌‌‌‌‌‌‌بها و برق‌‌‌‌‌‌‌‌بها با هم روی الگوی کشت اعمال می‌شود و تلاش ما این است که عوارض صادرات را برای کاهش تولید محصولات آب‌‌‌‌‌‌‌‌بر و افزایش محصولات استراتژیک که دستور مقام‌معظم رهبری نیز هست در الگوی کشت عملیاتی کنیم که به همه استان‌ها ابلاغ شده و برنامه اقدام را از هفته آینده در تک‌تک استان‌ها اجرا خواهیم کرد.

به گفته وی، در سال‌۱۴۰۲ ردیف اجرای الگوی کشت را در بودجه خواهیم داشت تا بتوانیم الزامات الگوی کشت را از آن محل اجرایی کنیم.

ساداتی‌نژاد همچنین در گردهمایی سراسری مدیران ستادی معاونت امور باغبانی، معاونان بهبود تولیدات گیاهی، مدیران امور باغبانی استان‌ها و اتاق اصناف کشاورزی که به میزبانی بانک کشاورزی در شهرستان بابلسر استان مازندران برگزار شد، اظهار کرد: ما به یک بازو در بخش کشاورزی نیاز داشتیم که اتاق اصناف کشاورزی بود و این اتاق باید در کشور دیده شود و جا‌ بیفتد.

وی با بیان اینکه حمایت از اتاق اصناف یکی از وظایف وزارت جهادکشاورزی است، تصریح کرد: اتاق اصناف کشاورزی ایران بازوی پرقدرت بازرسی وزارت جهادکشاورزی است و از تعزیرات در اعمال قانون محکم‌تر عمل می‌کند، بنابراین باید به سمتی برویم که فروشگاه‌های عرضه محصولات کشاورزی مجوز‌ها را از اتاق اصناف کشاورزی بگیرند و مسوول نظارت بر فروشگاه‌‌‌‌‌‌‌‌ها شوند.

ساداتی‌نژاد ادامه داد: ماموریت رئیس‌جمهور به وزارت جهادکشاورزی این است که سبزی و صیفی از مزارع به گلخانه‌ها منتقل شود و اراضی کشاورزی به کشت غلات اختصاص یابد که نیاز به برنامه‌‌‌‌‌‌‌‌ریزی دقیق داریم.  وزیر جهادکشاورزی تاکید کرد: ما به سرمایه‌گذاری در این بخش نیاز داریم و باید سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌گذاران را از فولاد و پتروشیمی به سمت کشاورزی سوق دهیم؛ سهم کشاورزی ۷/ ۱۱درصد در GDP است و باید در سال‌ همین میزان در کشاورزی سرمایه‌گذاری شود اما تاکنون تنها ۴‌درصد محقق شده‌است و باید توسط مردم سرمایه‌گذاری انجام شود که برای این کار به ایجاد انگیزه نیاز داریم.

ساداتی‌نژاد تصریح کرد: توسعه باغات در اراضی شیبدار در استان‌های غربی فوق‌‌‌‌‌‌‌‌العاده حائزاهمیت است و رها شدن اراضی شیبدار دیم در استان‌های غربی برای رئیس جهاد آن سازمان نمره منفی محسوب می‌شود، باید اراضی به مردم واگذار شود تا اشتغال‌زایی شود.

وی با بیان اینکه طی یک‌سال گذشته چند اتفاق از جمله امنیت غذایی رخ داد، افزود: پایداری غذا برای مردم ضرورت و دغدغه به‌شمار می‌رود و با نگاه قرارگاهی و تفکر جهادی در حال فعالیت هستیم و قرارگاه امنیت غذایی تشکیل و راه‌اندازی شد که کار آن موفق بوده است.

وی با عنوان اینکه از شروع دولت نقصانی در حوزه تامین غذا در کشور نداشتیم، گفت: هرچند جنگ اوکراین یک چالش برای دنیا ایجاد کرد و بسیاری از کشورها دچار سهمیه‌بندی و صف شدند ولی ما در کشور به دلیل فراوانی دچار مشکلی نشدیم.

وی راه‌اندازی رصدخانه کشاورزی ایران و تهیه آمار و اطلاعات مربوط به بخش کشاورزی را از جمله اهداف دانست و گفت: تا پایان دولت این طرح تکمیل و اجرا می‌شود تا به‌عنوان میراث از دولت به‌جا بماند.  وزیر جهادکشاورزی با اظهار اینکه امیدواریم سال‌آینده در گندم نان به خودکفایی برسیم، گفت: در دولت کنونی مسوولیت بازار به وزارت جهادکشاورزی و فرماندهی کل سفره مردم به ما سپرده شد.

وی با اشاره به تهیه طرح آمایش صنایع تبدیلی در استان‌های کشور گفت: در همه مناطق کشور با ضعف و کمبود صنایع تبدیلی روبه‌رو هستیم که سبب می‌شود زنجیره ارزش دچار اختلال شود و کشاورز از ثروت تولیدشده بهره‌مند نمی‌شود و محصولات به ضایعات تبدیل می‌شوند.

وزیر جهادکشاورزی میزان ضایعات محصولات کشاورزی را ۳۰‌درصد ذکر و اظهار کرد: ۱۴‌میلیارد مترمکعب آب صرف این محصولات کشاورزی می‌شود.