تشکیل قرارگاههای رصد و پایش وضعیت آب شرب
آبرسانی تانکری به شهرها نخواهیم داشت
جعفری گفت: کاهش بارشها تاثیر قابلتوجهی بر منابع آب سطحی و زیرزمینی گذاشته است؛ با وجود این، با برنامههای در دست اجرا، انشاءالله آب شرب هیچکدام از شهرهای کشور با تانکر تامین نخواهد شد. مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تصریح کرد: در برخی از روستاهای کشور به دلایلی مانند عدمتکمیل طرحهای آبرسانی یا خشکشدن منابع تامین آب، آبشرب موردنیاز از طریق تانکرهای آبرسانی سیار تامین میشود.
افزایش تعداد روستاهای دارای آبرسانی سیار
جعفری ادامه داد: در اردیبهشتماه در مجموع ۴هزار و ۹۵۳روستای کشور تحت پوشش آبرسانی سیار بودند که با توجه به وضعیت بارندگی امسال، پیشبینی میشود در تابستان به حدود ۶هزار تا ۷هزار روستا افزایش پیدا کند. وی در خصوص احتمال قطعی آب در تابستان گفت: سیاست اصولی و ماموریت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، تامین پایدار آب مردم در تمام ایام سال است؛ اما باید توجه کرد که امسال با وجود خشکسالی و کمآبی کمسابقه در بیشتر استانها، بهویژه در استانهای شرق و جنوب کشور، با اقداماتی از جمله حفر چاه، افزایش مخازن، افزایش خطوط انتقال و ارتقای تصفیهخانهها در شهرهای دارای تنش آبی، آب آشامیدنی این شهرها را در تابستان و پاییز تامین میکنیم.
تلاش برای عدمقطع برنامهریزیشده آب
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: با مجموعه اقدامات انجامشده و همراهی خوب مشترکان، بهویژه در شهرهایی که دچار تنش آبی هستند، تلاش خواهیم کرد که امسال در هیچ نقطهای از کشور قطعی برنامهریزیشده آب نداشته باشیم. وی در پاسخ به سوالی در خصوص برخورد با مشترکان پرمصرف، اظهار کرد: مشترکان بدمصرف آن دسته از مشترکانی هستند که دوبرابر الگوی تعیینشده، آب مصرف کردهاند.
تنظیم جداول برای قطع آب مشترکان پرمصرف
جعفری با بیان اینکه «متوسط الگوی مصرف در کشور حدود ۱۴مترمکعب در ماه است»، گفت: پس از تذکر و اخطار در چند مرحله به افراد بدمصرف، از ابتدای تیر امسال انشعاب آنها قطع میشود و براساس جداول تنظیمشده، این قطعی آب از چند ساعت آغاز میشود و در مراحل بعدی شامل موارد جدیتر خواهد شد که با همکاری خوبی که مردم دارند، یقین دارم هرگز به این مرحله نخواهیم رسید. وی عنوان کرد: هماکنون تعداد مشترکان بدمصرف در کلانشهری مثل تهران حدود ۵درصد است که البته این مشترکان تا ۱۵درصد آب را مصرف میکنند.