مس فروش خبرداد
۲۰۰میلیارد تومان، نیاز راهاندازی طرحهای اولویتدار سیمان
گروه صنعت و معدن ـ میزان اعتباری که برای راهاندازی طرحهای سیمانی اولویتدار، مورد نیاز است به ۲۰۰میلیارد تومان میرسد. این رقم برای راهاندازی ۲۳ طرح تولید سیمان است که حداقل پیشرفت فیزیکی آنها به ۵۲درصد رسیده باشد.
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنایع و معادن با اعلام این خبر گفت: رقم فوق پس از دیدار صنعتگران با رییسجمهوری در روز صنعت و معدن استخراج شده است. چرا که آنان از دکتر احمدینژاد درخواست کرده بودند که دولت برای راهاندازی طرحهای نیمهتمام (و تامین نقدینگی مورد نیاز) مساعدت کند.
به گفته محمدرضا مس فروش، پس از آن نیز وزیرصنایع و معادن دستور پیگیری دادند که در نهایت مشخص شد ۲۳ طرح توانستهاند به دو سوم پیشرفت دست یابند.
وی ظرفیت اسمی این طرحها را ۲۲میلیون و ۴۰۰هزار تن ذکر کرد.
ظرفیت ۷/۶میلیون تنی جدید در راه است
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنایع و معادن با بیان اینکه طی ۴ ماه نخست امسال سیمان فیروزکوه و جایگزینی سیمان تهران راهاندازی شدهاند، گفت: تا پایان سال طرحهای دیگری همچون فاز سوم سیمان لارستان، سیمان زنجان، فراز فیروزکوه، واحد یک سیمان ساوه و افزایش ظرفیت سیمان داراب، خاش، کردستان، اردبیل، خزر، غرب و صوفیان راهاندازی میشوند.
وی ظرفیت این واحدها را ۷/۶میلیون تن اعلام کرد و افزود: تا انتهای سال ظرفیت تولید این ماده معدنی به ۵/۴۲میلیون تن میرسد.
این مقام وزارت صنایع و معادن در عین حال، دستیابی به اهداف تولید را مستلزم اصلاح قیمتها و خروج از سبد حمایتی دولت دانست.
مسفروش با بیان اینکه سیمان، خمیرمایه عمران و آبادانی است، تاکید کرد: در صورت تعیین نرخ تعادلی، علاوه بر سرازیر شدن مابهالتفاوت قیمتها به خطوط تولید، دولت مالیات بیشتری را اخذ خواهد کرد و در نتیجه بنیه مالی قویتری پیدا میکند.
درآمد سیمانیها کاهش یافت
مدیر کل دفتر صنایع معدنی وزارت صنایع و معادن، در گفتوگو با «معدن و توسعه» همچنین با اشاره به محدود شدن صادرات سیمان، گفت: از نیمه سال گذشته نه تنها درآمد شرکتهای سیمانی کاهش یافته است، بلکه آنان را برای ادامه طرحهای توسعهای خود، بیش از پیش محتاج سیستم بانکی کرده است.
وی پیشبینی کرد که تا اواسط سال آینده نتوان صادرات را از سر گرفت. مسفروش، اصلاح قیمتها و برداشتن محدودیتهای صادرات را مایه ایجاد انگیزههای بیشتر برای رشد تولید دانست.
تقاضای مصنوعی
وی به کمبود ۵درصدی عرضه نسبت به تقاضا اشاره کرد وتصریح کرد: معتقدم که در حال حاضر التهاب بازار سیمان مصنوعی و ناشی از تقاضای کاذب است.
به گفته وی در شرایطی که قیمت هر تن سیمان مصوب ۳۲هزار و ۴۰۰تومان است، عدهای تلاش دارند تا این نرخ ثابت بماند. اما این نشان از قدرت شبکه واسطهگری در بازار دارد.
ارسال نظر