به گزارش «ایسنا»، شاهزاده عبدالعزیز بن‌سلمان، وزیر انرژی عربستان‌سعودی در مراسم آنلاین امضای این تفاهم‌نامه گفت: عربستان‌سعودی که بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان است، قصد دارد به سرمایه‌گذاری بهینه در اتصال برق با عراق دست پیدا کند.

عادل کریم، وزیر برق عراق هم اعلام کرد که این اتصال در مدت دو سال تکمیل خواهد شد، با این حال جزئیات نحوه اتصال این شبکه‌‌‌ها یا میزان برقی که به عراق وارد خواهد شد، منتشر نشد.

بر اساس گزارش پلاتس، اتصال شبکه‌‌‌های برق منطقه‌‌‌ای مدت‌ها در برنامه تولیدکنندگان نفت متعدد در منطقه خلیج‌فارس بوده است. شورای همکاری خلیج‌فارس که متشکل از ۶کشور است، سازمان ویژه اتصال بین شبکه‌‌‌ای دارد تا ثبات شبکه‌‌‌های برق منطقه‌‌‌ای را تضمین کند. بغداد که دومین تولیدکننده بزرگ عضو اوپک است و اردن که با کمبود نیرو روبه‌روست، سرگرم مذاکراتی برای پیوستن به شبکه برق شورای همکاری خلیج‌فارس بوده‌اند.

شاهزاده عبدالعزیز گفت: متصل کردن عراق به شبکه برق منطقه‌‌‌ای پس از مطالعاتی انجام می‌شود که نشان داد این اتصال فرصت‌های امیدبخشی میان دو کشور فراهم می‌کند.

عراق از سوی آمریکا برای قطع وابستگی به واردات برق و گاز از ایران تحت فشار قرار دارد. با وجود اینکه آمریکا از سال ۲۰۱۸ صادرات انرژی ایران را هدف تحریم قرار داد، با صدور معافیت‌هایی، به عراق اجازه داد به واردات از ایران ادامه دهد؛ اما هشدار داد که اگر عراق در یافتن منابع دیگر سوخت و برق پیشرفتی نداشته باشد، این معافیت‌ها را خاتمه خواهد داد.

شبکه برق عراق پس از سال‌ها جنگ که نابودی زیرساخت‌های حیاتی‌اش را به دنبال داشته است، ضعیف مانده و عرضه متناوب گاز و برق از سوی ایران به کمبود گسترده برق در عراق به‌خصوص در ماه‌‌‌های داغ تابستان منجر شده است. قطعی‌‌‌های برق بارها باعث اعتراضات گسترده عراقی‌‌‌ها و در مواردی مسدود شدن راه‌‌‌های دسترسی به میادین نفتی از سوی آنها شده است. عراق برای جذب شرکت‌های چندملیتی مانند زیمنس آلمان و جنرال‌الکتریک آمریکا برای بازسازی زیرساخت ویران‌شده خود تلاش کرده است.

بر اساس این گزارش، عراق سرمایه‌گذاری از صادرکنندگان نفت منطقه مانند امارات متحده عربی در نیروگاه‌های مرسوم و یک پروژه خورشیدی را جذب کرده است.