نقشه راه سه ساله برای مبادلات مالی ایران و روسیه
به گزارش اتاق ایران، هادی تیزهوشتابان رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه در این دیدار با اشاره به قدمت تاریخی روابط تجاری دو کشور گفت: متاسفانه به دلیل وجود برخی مشکلات سطح مبادلات تجاری ایران و رسیه در سطح رضایتبخشی نیست. این در حالی است که زمینه همکاریهای ما بسیار زیاد است. امیدوارم با تلاشهایی که دولتهای ایران و روسیه و بخش خصوصی دو کشور دارند بتوانیم حجم صادرات و واردات میان ایران و روسیه را افزایش دهیم.
وی به مشکل صدور ویزا برای تجار ایرانی از سوی دولت روسیه اشاره کرد و گفت: انتظار میرود دولت روسیه با توجه به زمینه همکاریهای مشترک دو کشور برای حل این مشکل عزم جدی داشته باشد.
تیزهوشتابان ادامه داد: در این نشست قرار است اطلاعاتی درباره ظرفیتهای اقتصادی ایران به طرف روسی ارائه کنیم و همچنین به همکاران ایرانی خودمان هم اطلاعات مفیدی از موقعیتهای اقتصادی منطقه ساراتف ارائه خواهیم کرد.
وی گفت: مهم این است که این جلسات کاربردی باشند و حسن این نشستهای رودر رو این است که دو طرف میتوانند همدیگر را بشناسند و ارتباطات مستمر و پایداری با هم برقرار کنند.
رستم ژیگانشین، نماینده تجاری روسیه در ایران هم در این نشست با بیان اینکه این دیدار فرصت خوبی بعد از ایجاد شرایط پاندمی کرونا بود که دور هم جمع شویم، ابراز امیدواری کرد: دو طرف بتوانند از آن برای افزایش توانمندی یکدیگر استفاده کنند.
وی با اعلام خبر تشکیل کلوپ تجاری ایران و روسیه گفت: امیدوارم بتوانیم ردر بخشی از بازدید هیاتهای تجاری با یکدیگر این کلوپ را هم افتتاح کنیم. یکی از اهداف شکلگیری این کلوپ این بود که معضلات و مشکلات همکاریها و تبادلات تجاری دو طرف را شناسایی و حل کنیم.
ژیگانشین با تایید مشکل صدور ویزا برای تجار ایرانی از سوی روسیه ادامه داد: ما در تلاشیم از طریق سفارت و رایزنی با دولت روسیه این مشکل را حل کنیم.
وی با تاکید بر اینکه سطح تبادلات تجاری ایران و روسیه اصلا در سطح خوبی نیست و باید برای افزایش آن تلاش کرد گفت: در ۷ ماه گذشته بر اساس آمار اداره گمرک روسیه تبادل تجاری ایران و روسیه ۴۲درصد افزایش داشته است. امیدوارم با تلاش دو طرف و بهخصوص تجار ایرانی نه تنها این دستاورد حفظ بلکه افزایش یابد.
ژیگانشین به مشکل تبادلات بین بانکی ایران و روسیه هم اشاره کرد و گفت: هفته گذشته کارگروهی در محل اقامت سفیر ایران در روسیه با حضور روسای دو بانک ایران و روسیه برگزار و این موضوع مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در این رابطه برای سه سال آینده نقشه راهی تنظیم شده و امیدواریم با اعمال این نقشه راه شاهد حل موانع مبادلات بین بانکی دو کشور باشیم.
هیات تجاری استان ساراتف روسیه به ریاست سرگی میرونف با غلامحسین جمیلی، مسوول امور راهبردی بینالملل اتاق ایران نیز دیدار و گفتوگو کردند. در این دیدار رستم ژیگانشین، رئیس نمایندگی بازرگانی روسیه در ایران، آندره بلینکوف قائممقام رئیس و الکسی افیموف، رئیس بخش اقتصادی نمایندگی بازرگانی روسیه در ایران و همینطور هادی تیزهوشتابان، رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه و عادلی، مشاور اتاق روسیه حضور داشتند.
جمیلی، در این دیدار با تاکید بر اینکه حجم تجارت دو کشور ایران و روسیه به اندازه ظرفیتهای تجاری و انتظارات دو طرف نیست، ابراز امیدواری کرد برگزاری چنین جلسات و دیدارهایی بتواند سطح مبادلات تجاری را به اندازه واقعی خود برساند.
وی گفت: اتاق ایران به عنوان نماینده بخش خصوصی برای همکاری با سایر کشورها بهخصوص روسیه این مهم را درک کرده و برای توسعه سطح همکاریها از هیچ اقدامی دریغ نخواهد کرد. طبیعی است که مسیر هر اقدامی در این راستا از اتاق مشترک ایران و روسیه خواهد گذشت. جمیلی به دیدار ۴ سال گذشته هیات ایرانی از روسیه اشاره کرده و گفت: در آن سفر دیدارها و تبادل اطلاعات خوبی صورت گرفت و نتیجه آن در قالب یک کار پژوهشی ارزنده قابلتوجه بود.
وی ادامه داد: ما میدانیم توسعه بخش آسیایی روسیه جزو اولویتهای دولت این کشور است. دولت روسیه رشد جمعیتی، توسعه صنایع و هر حمایتی که لازم باشد در این راستا انجام میدهد. ما لیست اقلام و کالاهای وارداتی عمده روسیه را استخراج و سهم ایران از صادرات این کالاها به روسیه را بررسی کردیم. در خیلی از کالاها میزان صادرات فقط میتوانست بخش کوچکی از تقاضای شهر مسکو را تامین کند. جمیلی با تاکید بر اینکه متاسفانه در هیچکدام از آن استانهایی که در حال توسعه هستند اثری از کالاهای ایرانی نیست گفت: بخشی از این مشکل به طرف ایرانی و تجار ما بازمیگردد که شناخت کافی از ظرفیتها و موقعیتهای اقتصادی روسیه ندارند. این مثال کوچک از واقعیتهای تجاری ایران و روسیه است و خیلی از استانهای دیگر در کشور پهناور روسیه ممکن است وجود داشته باشند که تجار ایرانی از نیازهای وارداتی آنها بیاطلاع باشند. وی یادآوری کرد: خط راهآهن غرب به شرق روسیه که وارد چین میشود ظرفیتی است که به جهت دسترسی ایران به بازار حول این خط آهن و همینطور چین میتواند مورد توجه باشد.
جمیلی گفت: حضور هیاتهای تجاری روسی در ایران و آغاز رفتوآمدهای تجاری و در نتیجه شناخت بیشتر از ظرفیتها و نیازهای اقتصادی دو کشور میتواند به گسترش سطح مبادلات منجر شود. امیدوارم این نشست مقدمهای برای حضور سایر تجار روسیه از دیگر استانهای این کشور در ایران و همچنین حضور تجار ایرانی در روسیه باشد.