مهدی صادقی نیارکی در گفت‌وگویی تلویزیونی با اشاره به افزایش تولید در صنایع لوازم خانگی افزود: تولید تلویزیون در مقایسه با ۸ ماه نخست سال ۹۸، پنجاه و نه درصد، ماشین‌لباسشویی ۵۸ درصد و یخچال فریزر ۲۸ درصد افزایش داشته است، اما در کولر آبی منفی ۶ درصد کاهش داشتیم. معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت از تلاش برای تحقق جهش تولید در صنعت لوازم خانگی با همت فعالان صنعتی و همه قطعه‌سازان خبرداد و گفت: در حوزه لوازم خانگی بزرگ ۱۰۰ درصد نیاز کشور را می‌توانیم در داخل تولید می‌کنیم.

وی گفت: این میزان تولید در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۶ که بیشتر برندهای بین‌المللی در کشور حضور داشتند، میزان تولید، تلویزیون ۸ درصد، لباسشویی ۱۹ درصد، یخچال فریزر ۴۵ درصد و کولر آبی ۶ درصد رشد داشت.

نکته‌ای که در حوزه تولید لوازم خانگی در مقایسه با سال ۹۶ و۹۷ بسیار حائز اهمیت به‌شمار می‌رود، افزایش عمق ساخت داخل در این صنعت است. هم‌اکنون میزان عمق ساخت داخل در صنعت لوازم خانگی بزرگ ۷۰ درصد بوده و تولید داخل پاسخگوی ۱۰۰ درصد نیاز داخلی است.

 معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به سیاست‌های وزارت صمت برای توسعه صنعت لوازم خانگی تصریح کرد: امسال برای تولید ۱۲ میلیون دستگاه لوازم خانگی بزرگ و کوچک برنامه‌ریزی کرده‌ایم و سال گذشته نیز ۹ میلیون دستگاه تولید کردیم. صادقی نیارکی افزود: تولید لوازم خانگی حدود یک میلیارد دلار ارزبری دارد، اما حدود ۸ میلیارد دلار کالای تولید داخل جایگزین آن می‌کنیم که اگر این کالا‌ها در داخل تولید نمی‌شد، باید ۸ میلیارد دلار ارز از کشور خارج می‌کردیم.

معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با توجه به رشد ۱۰۰ درصدی نرخ ارز، ۳۰ درصد واردات مربوط به لوازم خانگی از این افزایش تاثیر مستقیم گرفته است، اما گران شدن لوازم خانگی مربوط به گرانی در تولید نیست بلکه در بازار این اتفاق افتاده است. صادقی نیارکی افزود: شاخص بهای تولید‌کننده بیشتر از شاخص بهای مصرف‌کننده است.

وی گفت: مهم‌ترین اولویت وزارت صمت تامین مواد اولیه برای تولید‌کنندگان لوازم خانگی از جمله توزیع عادلانه ورق و محصولات پتروشیمی برای این صنعت و همه صنایع کشور است. صادقی نیارکی افزود: در حال مشخص کردن جامعه هدف برای عرضه مستقیم لوازم خانگی از تولیدکننده به مصرف‌کننده هستیم.