لزوم اکتشافات عمقی در معادن
وی با اشاره به غنیبودن کشور از نظر معدنی و تنوع کانیها در این حوزه گفت: نگاه ما در این باید حوزه تغییر کند و برای اکتشاف و شناسایی ظرفیتهای معدنی از ژئوفیزیک هوایی بهره بگیریم.
وی به ظرفیتهای ویژه کشور در حوزه معدن اشاره و خاطرنشان کرد: توجه به اکتشاف و بهرهبرداری از ظرفیت عناصر نادر و خاکی در حوزه معدن میتواند کشور را از نظر استراتژیک در موقعیت ممتازی قرار دهد، چرا که آینده جهان را بهرهمندی از چنین عناصری تعیین خواهد کرد، از این رو باید برنامهریزی راهبردی حوزه معدن در کشور به این سمت و سو هدایت شود.
مهدیزاده همچنین از آغاز تدوین سامانه اطلس جامع فناوری و نوآوری در حوزه معادن موجود کشور خبر داد و گفت: تکمیل و رونمایی از این سامانه، به اصلاح رویهها به ویژه در بحث مجوزهای غیرفعال معادن کشور کمک فراوانی خواهد کرد. وی با اشاره بر اهمیت و تنوع معادن کشور بر لزوم ورود معادن مختلف کشور به بورس تاکید کرد. مشاور عالی معاون علمی فناوری رئیسجمهور در ادامه به معرفی دانش «زمینشناسی پزشکی» پرداخت و گفت: این دانش به بررسی تاثیرات عناصر شیمیایی بر سلامت انسان، گیاه و حیوان میپردازد و به همین جهت در اقتصاد سلامت، بسیار اثرگذار است. دکتر مهدیزاده توجه به این دانش به ویژه در حوزههای مختلف کشاورزی، شهرسازی، انرژی، آب و ... را حیاتی دانست و لزوم ایجاد این رشته در حوزه آموزش عالی کشور را یادآور شد.
به گفته وی، وجود آنومالیهای ژئوشیمیایی همچون سرب، آرسنیک، مس، کانسارهای کرومیتی و ... اهمیت ویژه رشته «زمینشناسی پزشکی» را بیش از پیش نمایان ساخته و در شناخت منشا محیطی در سطح ملی و فراملی به ویژه در مناطقی که در پی توسعه هستیم، اهمیتی دوچندان دارد.
مهدیزاده افزود: با وجود اینکه سابقه این رشته در تحقیقات بوعلیسینا نیز دیده میشود، اما تنها یکسری تحقیقات مختصر در حوزه این دانش استراتژیک و راهبردی در کشور صورت گرفته و همین امر، ایجاد این رشته در دانشگاهها را اجتنابناپذیر میکند.