تاثیر احیای معادن کوچک در سه مقطع زمانی
به گزارش ایمیدرو، رضا عظیمی با اشاره به این موضوع گفت: مهیا کردن زمینه طرح مشکلات معدنی و پاسخگویی مناسب به طرح مشکلات، از جمله تاثیرات کوتاهمدت طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچکمقیاس است.
وی ادامه داد: وجود نمایندگان اصلی بخش خصوصی همچون خانه معدن ایران و اتاق بازرگانی در شورای هماهنگی طرح بهعنوان دستاندرکاران و سیاستگذاران اصلی آن، ایجاد همافزایی و هماهنگی بیشتر بین دستگاههای اجرایی حوزه معدن و همکاری با بخش خصوصی بهویژه تشکلها و انجمنهای این بخش از دیگر این تاثیرات است.
عظیمی با اشاره به بخش دیگری از تاثیرات کوتاهمدت طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچکمقیاس تصریح کرد: حمایت از ایجاد و توسعه ۱۲ استارتآپ تخصصی حوزه معدن، ایجاد فرصت برابر و اطلاعرسانی گسترده و شفاف میان فعالان معدنی، حمایت از تولیدات دانشبنیان و برگزاری کارگاههای آموزشی در این زمینه، بخش دیگری از دستاوردهای طرح مذکور است.
وی افزود: تزریق سرمایه (مشارکت بخش خصوصی)، دانش و فناوری به معادن، کمک به ایجاد نهضت فرآوری و علاقهمندی معادن کوچک به فرآوری محصول به جای خامفروشی و کمک به ایجاد جنبش نوآوری و کارآفرینی در بخش معدن با بهرهگیری از استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان از دیگر تاثیرات کوتاهمدت طرح مذکور است.مدیر اجرایی و دبیر شواری هماهنگی طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچکمقیاس درباره تاثیرات درازمدت طرح اظهار کرد: طرح احیای معادن کوچکمقیاس در نظر دارد نسبت به اصلاح و شفافسازی برخی از قوانین و بخشنامههای مرتبط- که به دلیل سوءبرداشت، در مسیر فعالیتهای معدنی مانع ایجاد میکند- ورود کند.
وی ادامه داد: ایجاد زنجیره تولید به منظور جلوگیری از خامفروشی و صادرات مواد معدنی فرآوری نشده، از جمله اهداف میانمدت و درازمدت طرح است. ایجاد اشتغال و افزایش تولید حاصل از طرح، در میانمدت و درازمدت باید به سطح ثابت و قابلپیشبینی برسد و مجری طرح در این زمینه، نیازمند حمایت همهجانبه نهادهای دولتی و مشارکت بخش خصوصی است.
عظیمی خاطرنشان کرد: با ورود معادن کوچکمقیاس به بورس و هدایت نقدینگی موجود در جامعه به بخش معدن، میتوان برای دستیابی به اهداف طرح، پیش از موعد مورد انتظار امیدوار بود.
مدیر اجرایی و دبیر شواری هماهنگی طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچکمقیاس برای ارتقای عملکرد این طرح و شکوفاسازی ظرفیت معادن غیرفعال، پیشنهاد داد: همکاری بیشتر دستگاههای دولتی و بخش خصوصی و ارائه اختیارات بیشتر از سوی شورای عالی معادن به شورای هماهنگی طرح، میتواند در این زمینه کمک کند.
وی ادامه داد: همکاری بانکهای عامل با صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی برای تامین مالی معادن کوچکمقیاس، توجه بیشتر به ظرفیت شرکتهای استارتآپ و دانشبنیان معدنی به منظور ایجاد یک اکوسیستم بالغ و مشوق و نیز ایجاد بستر مناسب برای تبلیغات جهت جذب مشارکت بخش خصوصی، راهگشا خواهد بود.