به گزارش شاتا، حسین مدرس خیابانی در دیدار با مدیران و معاونان سازمان توسعه تجارت ایران، با اشاره به نقش پررنگ این سازمان در فرماندهی صادرات غیرنفتی اظهار کرد: در حال‌حاضر بخش بازرگانی داخلی توانسته با تعریفی از نقشه راه خود، نقش‌آفرینی در حوزه بازار داخلی داشته باشد و به رغم آنکه همچون گذشته از ابزارهای زیادی در حوزه تنظیم بازار برخوردار نیست، اما به خوبی وظایف حاکمیتی خود را اجرایی می‌کند؛ بنابراین باید به موازات نقشی که در حوزه تجارت داخلی ایفا می‌شود، سیاست‌گذاران حوزه تجارت خارجی نیز باید در اقتصاد کشور ایفای نقش‌ داشته باشند. قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی افزود: در تمامی جلسات کارگروه تنظیم بازار، دستگاه‌ها مکلف می‌شوند تا نقش خود را به خوبی ایفا کنند و به همین دلیل سازمان توسعه تجارت ایران نیز باید در سایه راه‌اندازی کارگروه توسعه صادرات بتواند چنین نقشی را به عهده گرفته و تمامی دستگاه‌های دخیل در امر صادرات را به منظور تصمیم‌‌گیری‌های به موقع فعال کند. اگرچه این سازمان باید یکسری اختیارات را نیز داشته باشد. وی تصریح کرد: مهم‌ترین نقشی که در شرایط کنونی سازمان توسعه تجارت ایران می‌تواند ایفا کند، آن است که بازتعریفی از سازمان توسعه تجارت داشته باشد. این در حالی است که طی ماه‌های گذشته این ادبیات مشترک میان مدیران این سازمان و حوزه‌های مختلف تجارت خارجی، ایجاد و یک منفعت عمومی در نظر گرفته شده که آن تقویت صادرات به‌عنوان تنها راه نجات کشور است. به گفته مدرس خیابانی، امروز کشور در مرحله‌ای قرار دارد که صادرات نقش مهمی را ایفا می‌کند و تمامی ارکان کشور به این نتیجه رسیده‌اند که صادرات راه نجات اقتصاد کشور است چرا که بخش عمده‌ای از درآمدهای نفتی دچار آسیب شده و هم‌ اکنون ارز مورد نیاز برای واردات از محل صادرات تأمین می‌شود. این مقام مسوول در وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: در سایه توسعه صادرات می‌توان زنجیره‌های تولید را نیز تکمیل کرد و هم‌اکنون که صادرات در بهترین دوره خود به لحاظ توجه ارکان مختلف قرار گرفته است، باید سکانداران صادرات در سازمان توسعه تجارت بتوانند با تصمیم‌گیری‌های منسجم و منطبق بر منافع ملی، این بخش از اقتصاد را تقویت کنند. وی با اشاره به برخی تعابیر که سال ۹۹ را سال سختی برای اقتصاد ایران می‌داند گفت: به نظر می‌رسد سال ۹۹، سال موفقیت‌آمیزی برای کشور خواهد بود همان‌طور که برخی سال جاری را بدتر از سال ۹۷ می‌دانستند درحالی‌ که هم‌ اکنون کشور در آرامش بیشتری به سر برده و تمام ظرفیت‌های خود را به کار گرفته است تا بتواند در این جنگ تمام عیار اقتصادی به خوبی عمل کند و فاتح باشد.

مدرس خیابانی ادامه داد: همانند زمانی که در ابتدای جنگ، فرماندهی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها اندکی زمان‌بر و دارای خطا است، سال گذشته نیز چنین شرایطی را تجربه کرده‌ایم به این معنا که به محض اعلام یک تحریم جدید، برخی بازارها واکنش نشان می‌دادند، اما اکنون همه به این نتیجه رسیده‌اند که تحریم بیشتر از آنکه اثر فیزیکی بر اقتصاد ایران باقی بگذارد، یک شوی سیاسی است البته این به مفهوم آن نیست که اقتصاد ایران دچار آسیب نمی‌شود، چرا که به هر حال تحریم روند توسعه را کُند کرده و به معیشت مردم فشار آورده است. واقعا اگر فردی تحریم را بی‌اثر بداند، تحلیل واقعی ارائه نداده است. قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی بیان کرد: تحریم ما را به آن واداشته که داشته‌های خود را بیش از گذشته مورد توجه قرار داده و از ظرفیت‌های خالی به منظور توسعه اقتصادی بهره بگیریم همان‌طور که هم‌اکنون در حوزه صادرات غیرنفتی نسبت به سال گذشته رشد را تجربه می‌کنیم و در ۱۱ ماهه معادل ۳۹ میلیارد دلار کالا و ۱۱ میلیارد دلار خدمات صادر شده است که این خود نشان می‌دهد تحریم‌ها در برابر صادرات ایران کارساز نبوده است، بنابراین سال ۹۹، سال موفقیت‌آمیزی برای اقتصاد ایران پیش‌بینی می‌شود چرا که اهرم تحریم‌ها کم‌اثرتر شده است.

وی با بیان اینکه فشار تحریم همچنان ادامه دارد و کمتر نشده است، اظهار کرد: تاب‌آوری اقتصاد ایران بالاتر رفته و ما به مسیرهای میان‌بری دست پیدا کرده‌ایم که اقتصاد ایران را به سمت آرامش بیشتر هدایت می‌کند البته باید توجه داشت که صادرات یکی از اهرم‌های موثر در حوزه این موفقیت بوده است، چرا که علاوه بر تامین مایحتاج ارزی کشور در حوزه واردات، توانسته چرخ تولید را نیز به حرکت درآورد. مدرس خیابانی از ارائه پیشنهاد نام‌گذاری سال آینده به‌عنوان رونق صادرات از سوی معاون اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: توسعه صادرات عضو جدایی‌ناپذیر رونق تولید است به این مفهوم که چنانچه صادرات از رونق مناسب برخوردار باشد، به‌طور حتم چرخ تولید نیز به حرکت درخواهد آمد، بنابراین سازمان توسعه تجارت ایران باید با جدیت به‌عنوان یک سازمان حاکمیتی، فرماندهی صادرات کشور را به عهده بگیرد و از تمامی ابزارها برای تقویت اجرای دستورات خود استفاده کند. قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی تاکید کرد: توسعه ارتباط با تشکل‌های ملی صادراتی باید یکی از دستور کارهای مهم سازمان توسعه تجارت ایران باشد. این در شرایطی است که اطلاع‌رسانی دقیق، شفاف و سریع به صادرکنندگان در تمامی کشور باید در دستور کار سازمان توسعه تجارت ایران باشد، چرا که هر چقدر تصمیمات خوب اتخاذ شده اما به گوش ذی‌نفعان نرسد، ثمره‌ای در اقتصاد نخواهد داشت، بنابراین تمامی تصمیمات سازمان توسعه تجارت علاوه بر اینکه باید برش‌های ملی و استانی داشته باشد، باید با ابلاغ به ۳۱ استان کشور، به اطلاع تمامی ذی‌نفعان برسد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، وضعیت کنونی و توجه تمامی بخش‌های مختلف اقتصادی به موضوع صادرات را یک فرصت کم‌نظیر برای سازمان توسعه تجارت ایران ذکر و تصریح کرد: محیط پیرامونی اکنون پذیرفته که صادرات مهم است، بنابراین نقش سازمان توسعه تجارت نیز در این راستا پذیرفته شده و باید تقویت شود.