با ادامه جنگ تجاری مشاهده شد
شجاعت چینی، ترس آمریکایی
به گزارش گروه اقتصاد بینالملل روزنامه «دنیای اقتصاد» هو شینجین، سردبیر روزنامه چینی «گلوبال تایمز»، در این رابطه مینویسد جامعه چین از پویایی لازم برای تاب آوردن زیر فشارهای تجاری آمریکا، برخوردار است. در این یادداشت آمده است: «چین هیچ ترسی از تهدیدات و فشارهای آمریکا که منجر به تشدید تنشهای تجاری و اقتصادی خواهد شد ندارد. نه هیچ گزینه و نه هیچ راه فراری برای چینیها وجود ندارد. تنها گزینه برای مردم این کشور مبارزه تا پایان این جنگ تجاری است. هیچکس و هیچ نیرویی نباید اراده آهنین، و قدرت و سرسختی مردم چین در جنگ تجاری را دستکم بگیرد.»
به گزارش «رویترز» آمریکا به منظور ایجاد تغییرات ساختاری در سیاستهای اقتصادی چین، از آغاز سال ۲۰۱۸ تعرفههایی را بر واردات محصولات این کشور وضع کرده است. در این رابطه ماه مه امسال پس از اینکه واشنگتن، پکن را به زیر پا گذاشتن تعهدات توافقشده متهم کرد تنشهای تجاری میان غولهای اقتصادی دنیا بالا گرفت. این روزنامه چینی در این رابطه مدعی میشود آمریکاییها تلاش میکنند نوآوریهای تکنولوژیک چین را محدود سازند. در این یادداشت آمده است: «ما باید طرحهای نوآورانه و توسعه را محکم در چنگال خود حفظ کنیم، و سرمایهگذاری و تحقیق را در حوزههای کلیدی تکنولوژی افزایش دهیم.»
لری کودلو، مشاور اقتصادی ارشد ترامپ، پنجشنبه هفته گذشته مدعی شد بار اقتصادی جنگ تجاری به دوش چین منتقل خواهد شد. اما روزنامه چینی در این رابطه مینویسد: مصرفکنندگان و کسبوکارهای آمریکایی تاکنون منافع ناشی از جنگ تجاری با چین را بهدست آوردهاند. بر این اساس این روزنامه چینی هشدار داده است در نهایت تنشهای تجاری بهطور اجتنابناپذیر اثرات منفی جدی برای اقتصاد آمریکا در پی خواهد داشت. در ادامه این یادداشت آمده است: «در دورهای از جهانیشدن اقتصاد، سیاستهای حمایتگرانه تجاری به جای نوشدارو به مانند سم عمل میکند. بر این اساس تعرفههای بالاتر هزینه تولیدات را برای کسبوکارهای آمریکایی افزایش میدهد و فشارهای تورمی بر مصرفکنندگان این کشور وارد میسازد. بنابراین در نتیجه تنشهای تجاری تنها عده معدودی از آمریکاییها منتفع میشوند و اکثریت مردم این کشور ضرر خواهند کرد.» روز دوشنبه «اداره نماینده تجاری آمریکا» اعلام کرد در یک بازه هفت روزه از خردهفروشان، تولیدکنندگان و سایر کسبوکارهای آمریکایی درخصوص تصمیم ترامپ برای اعمال تعرفه بر ۳۰۰ میلیارد دلار واردات از چین نظرسنجی خواهد شد.
قهرمانان چینی به پا خاستند
تهدید صاحبنظران چینی در حالی است که خبرگزاری دولتی «شینهوا» چین نیز در گزارشی مینویسد ۹۷ مجموعه صنعتی بزرگ چین، که بهعنوان قهرمانان ملی این کشور شناخته میشوند، از دولت این کشور خواستهاند به منظور خنثیسازی اثرات تنشهای تعرفهای با آمریکا، به آنها اجازه داده شود با ثبت نرخ رشد سود ۹ درصدی در ۲۰۱۹، نقش خود را بهعنوان تثبیتکننده اقتصاد ملی این کشور ایفا کنند. براساس گزارشها، «کمیسیون اداری و نظارت دارایی» برای شرکتهای تحت کنترل خود آستانه سود هدفگذاری کرده است. در این باره ۲۰ شرکت از ۹۷ غول اقتصادی چین، که موقعیت انحصاری در صنایع مربوطه خود دارند، شامل شرکت تکنولوژی و علوم فضایی دولت این کشور، ملزم شدهاند در سالجاری رشد سود ۱۲درصدی حاصل کنند. براساس گزارش اداره آمار این کشور این هدفگذاری در حالی است که در چهار ماه نخست ۲۰۱۹، سود ترکیبی شرکتهای صنعتی این کشور نسبت به دوره مشابه سال گذشته، کاهش ۴/ ۳ درصدی را تجربه کرده است. براساس این آمارها، در چهار ماه نخست ۲۰۱۹، مجموع سود شرکتهای دولتی و کسبوکارهای صنعتی تحت نظارت دولت چین نسبت به سال گذشته با کاهشی ۷/ ۹ درصدی به سطح ۵۷۰ میلیارد یوآن (۸۲ میلیارد دلار) رسید. البته در آمریکا اوضاع کاملا متفاوت به نظر میرسد. قدرتمندترین گروههای کسبوکار آمریکا از دولت ترامپ خواستهاند به جنگ تجاری با چین پایان دهد، چراکه به ادعای آنها خطر تعرفهها طی یک دهه آتی هزینهای بالغ بر یک هزار میلیارد دلار برای اقتصاد آمریکا به بار خواهد آورد. در نامه شدیداللحنی که تحویل اداره نماینده تجاری آمریکا شده است، اتاق بازرگانی آمریکا از دولت این کشور خواسته تعرفههایی که طی دو سال اخیر علیه واردات از چین وضع کرده را بردارد. به اعتقاد صاحبنظران این اتاق، تعرفههای پیشنهادی ترامپ بر ۳۰۰ میلیارد دلار صادرات چشمبادامیها صدماتی که تاکنون مصرفکنندگان، کارگران و کسبوکارهای آمریکایی از تنشهای تجاری متحمل شدهاند را وخیمتر خواهد کرد. به گزارش روزنامه انگلیسی «فایننشالتایمز» استراتژیهای تجاری دونالد ترامپ بسیاری از شرکتهای این کشور را مجبور کرده است قیمت محصولات خود را افزایش یا مسیر زنجیره عرضه خود را تغییر دهند.
ارسال نظر