افزایش ظرفیت انرژیهای نو
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، سیدمحمد صادقزاده در ششمین کنفرانس انرژی بادی ایران با بیان اینکه در حال حاضر ۷۱۰ مگاوات نیروگاه انرژیهای تجدیدپذیر در حال بهرهبرداری است اظهار کرد: هماکنون ۶۰ تا ۷۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در مراحل پایانی است و تا پیک تابستان ۹۸ به ۸۰۰مگاوات خواهیم رسید.
وی ادامه داد: ۳۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر نیز در حال احداث است که به تدریج تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد. وی با اشاره به اینکه از سال ۹۵ که سیاستهای جدید خرید تضمینی برق گذاشته شد، بخشخصوصی وارد حوزه انرژیهای تجدیدپذیر شد گفت: در آن مقطع حضور سرمایهگذاران در عرصه انرژیهای تجدیدپذیر رونق گرفت و استفاده ویژهای به جهت سرمایهگذاری خارجی و ورود فناوریهای نوین روز جهان در این راستا انجام شد. وی افزود: وزارت نیرو نیز باید وظایف خود را در این خصوص به خوبی انجام دهد و بوروکراسی را به حداقل برساند، کمااینکه هم اکنون نیز صدور پروانههای احداث در کمتر از یک هفته و خرید قرارداد تضمینی در حداقل زمان ممکن انجام میشود.
صادقزاده تصریح کرد: از مجموع ۷۱۰ نیروگاه تجدیدپذیر که امروز در دست بهرهبرداری است هیچ گزارشی حکایت از مشکلات فناوری در این عرصه وجود ندارد و در سالهای اول تا سوم (سال اول حدود ۲۰ درصد، سال دوم حدود ۴۰ درصد و سال سوم حدود ۶۰ درصد) رشد اتفاق افتاد. وی با اشاره به افزایش فشار تحریمها از سال گذشته گفت: با وجود تحریمها رشد در بخش نیروگاههای تجدیدپذیر متوقف نشده و این درحالی است که رشد بیش از اندازه سابق نیز به دلیل مشکلات تامین مالی به مصلحت نبود. رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) اظهار کرد: افزایش عوارض برق تا سقف ۱۰ درصد و تخصیص درآمد عوارض برق از خزانه بهصورت اختصاصی به سازمان ساتبا قوانین بسیار خوبی در این زمینه بود.
وی ادامه داد: از مبالغی که از عوارض برق در سال ۹۶ صرف انرژیهای تجدیدپذیر شده بود، ۲۳۰ میلیارد تومان از محل خزانه در اختیار سازمان انرژیهای تجدیدپذیر قرار گرفت و عملا تا ۲۸ اسفند ۹۷ هیچ بدهی به شرکتها از بابت انرژیهای تجدیدپذیر نداریم و تنها باید بدهیهای سال ۹۸ پرداخت شود. صادقزاده گفت: هماکنون به دنبال احداث ۵ هزار مگاوات نیروگاه هستیم و باید به دنبال منابع مالی جدید باشیم. وی استفاده از هزینه سوخت مصرف نشده، صادرات برق تجدیدپذیر، کاهش هزینههای تولید برق تجدیدپذیر با بهینهسازی طراحی و نصب نیروگاهها و تامین تجهیزات نیروگاهها در داخل کشور را از جمله راهکارهای ایجاد منابع مالی جدید در بخش انرژیهای تجدیدپذیر عنوان کرد. وی در پایان با ابراز امیدواری از اینکه در سال ۹۸ نقش دولت در توسعه انرژیهای نو کمتر و نقش بخش خصوصی پر رنگتر شود، گفت: امیدواریم بیش از هر سال در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر توفیق داشته باشیم.
ارسال نظر