آخرین آمار میزان بارشهای کشور
بارندگیهای شدید و سیل از بیست و هشتم اسفند گذشته آغاز و همه استانهای کشور را درگیر کرد. این بارشها استانهای گلستان، مازندران، ایلام، کرمانشاه، لرستان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد را در شرایط اضطراری قرار داد. تازهترین گزارش دفتر مطالعات پایه آب شرکت مدیریت منابع آب ایران نشان میدهد حجم بارشهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تاکنون نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۸/ ۱۱۹ میلیمتر) ۱۶۱ درصد و نسبت به میانگین دورههای مشابه درازمدت (۳/ ۲۰۸میلیمتر) ۵۰ درصد رشد کرد.
بارشها در حوضههای اصلی
کشور ما ۶ حوضه اصلی شامل دریای خزر، خلیجفارس و دریای عمان، دریاچه ارومیه، فلات مرکزی، مرزی شرق و قرهقوم دارد. بر اساس این گزارش، میانگین حجم بارشها در حوضه خلیجفارس و دریای عمان ۶/ ۵۲۰ میلیمتر بود که نسبت به میانگین سال آبی پارسال از ۲۲۶ درصد رشد برخوردار بوده و نسبت به میانگین دوره ۵۰ ساله رشد ۵۷ درصدی داشت. بر اساس این گزارش، میانگین حجم بارشها در حوضه دریای خزر در سال آبی جاری ۴/ ۴۵۵ میلیمتر گزارش شد که نسبت به میانگین دوره مشابه پارسال ۶۷ درصد رشد را نشان میدهد.
میانگین حجم بارشها در حوضه دریاچه ارومیه در سال آبی جاری ۸/ ۴۲۷ میلیمتر بود که نسبت به میانگین دوره مشابه پارسال ۵۳درصد رشد و نسبت به میانگین دوره ۵۰ ساله از رشدی ۶۶ درصدی برخوردار بود. افزایش حجم بارشها در حوضه دریاچه ارومیه سبب شد امروز تراز این دریاچه به یک هزار و ۲۷۱ متر و ۴۲ سانتیمتر برسد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۷۰ سانتیمتر افزایش نشان میدهد. براساس این گزارش، حجم بارشهای حوضه قرهقوم نیز ۸/ ۲۵۲میلیمتر گزارش شد که نسبت به میانگین دوره مشابه پارسال ۲/ ۱۰۳ درصد رشد کرد و نسبت به دوره ۵۰ ساله نیز رشد ۴۳ درصدی داشت. حجم بارشها در سال آبی جاری در حوضه فلات مرکزی ایران ۵/ ۱۹۷ میلیمتر بود که نسبت به دوره مشابه در سال آبی پارسال ۱۸۹درصد رشد یافت. براساس این گزارش، حجم بارشها در حوضه مرزی شرق ۲/ ۹۹ میلیمتر بود که نسبت به دوره مشابه پارسال ۲۰۲ درصد رشد کرد و نسبت به میانگین دوره ۵۰ ساله ۱۲ درصد بیشتر شد. سال آبی از ابتدای مهرماه هر سال آغاز میشود و تا پایان شهریور ماه سال بعد ادامه دارد.
ارسال نظر