تعریف ۱۰۰ پهنه جدید معدنی در کشور
گروه بنگاهها: عملیات استخراج دومین ذخیره معدنی «سرب» و «روی» جهان و ساخت کارخانههای فرآوری سرب و روی، صبح دیروز در مراسمی با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در مهدیآباد بهادران شهرستان مهریز یزد آغاز شد. محمدرضا نعمتزاده در این مراسم با بیان افزایش سه برابری اکتشافات معدنی در دولت تدبیر و امید گفت: در این دولت ۱۰۰پهنه جدید معدنی در کشور تعریف شده که بهرهبرداری از این پهنهها باعث تحول در حوزه معدن میشود. وی همچنین ادامه داد: با برخی سازمانهای تخصصی مانند انرژی اتمی که برخی از پهنههای معدنی کشور را به دلیل استخراج اورانیوم قُرق کرده و مانع عملیات اکتشافی در اینگونه پهنهها شده بود، مذاکراتی انجام گرفته و قرار است این اکتشافات بهطور مشترک با سازمان انرژی اتمی انجام شود.
گروه بنگاهها: عملیات استخراج دومین ذخیره معدنی «سرب» و «روی» جهان و ساخت کارخانههای فرآوری سرب و روی، صبح دیروز در مراسمی با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در مهدیآباد بهادران شهرستان مهریز یزد آغاز شد. محمدرضا نعمتزاده در این مراسم با بیان افزایش سه برابری اکتشافات معدنی در دولت تدبیر و امید گفت: در این دولت ۱۰۰پهنه جدید معدنی در کشور تعریف شده که بهرهبرداری از این پهنهها باعث تحول در حوزه معدن میشود. وی همچنین ادامه داد: با برخی سازمانهای تخصصی مانند انرژی اتمی که برخی از پهنههای معدنی کشور را به دلیل استخراج اورانیوم قُرق کرده و مانع عملیات اکتشافی در اینگونه پهنهها شده بود، مذاکراتی انجام گرفته و قرار است این اکتشافات بهطور مشترک با سازمان انرژی اتمی انجام شود. نعمتزاده درخصوص معدن سرب و روی و باریت مهدیآباد مهریز نیز اظهار کرد: با وجود سابقه طولانی باطلهبرداری از این معدن، باطلهبرداری مخزن اصلی در دو، سه ماه گذشته آغاز شده و باید سرعت عمل کار بالا برود، زیرا تا آخر سال آینده به کنسانتره این معدن نیاز است و امیدواریم ظرف چهار سال آینده به تمام ظرفیت برداشت از معدن برسیم و اکتشاف جدید نیز صورت گیرد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو نیز در این مراسم گفت: زمینه مناسبی برای جهش و توسعه بخش معدن و صنایع معدنی در دولت دوازدهم فراهم شده است. مهدی کرباسیان با بیان این مطلب گفت: ایمیدرو در ابتدای دولت یازدهم، ۲۴ هزار میلیارد تومان طرح نیمهتمام و شروع نشده داشت ضمن اینکه اموال خود را واگذار کرده بود، اما در ایمیدرو ۷۳ پروژه تعریف شد که برخی افتتاح شده و برخی در حال اجرا است و زمینه خوبی برای جهش و توسعه در دولت دوازدهم فراهم شده است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه امروز ایمیدرو افتخار دارد طرحی را که سالها معطل مانده به همت بخشخصوصی و با تدبیر و مدیریت اجرایی کند، اظهار کرد: تلاشهای خوبی برای اجرای عملیاتی معدن صورت گرفت و شرکتهای خارجی آمدند اما به هر دلیلی راهاندازی نشد که خوشبختانه با مناقصه بینالمللی کنسرسیوم معتبری برنده و کار آغاز شد. همچنین بهرام شکوری، لیدر کنسرسیوم توسعه معدن مهدیآباد نیز در این مراسم برنامهها و استراتژیهای بهرهبرداری از معدن سرب و روی مهدیآباد را اعلام کرد و گفت: در فاز نخست برنامهها تا پایان سال ۹۷، رسیدن به ۵۰ میلیونتن باطلهبرداری و تولید ۲۰۰ هزارتن روی فرآوریشده هدفگذاری شده است. وی افزود: در فاز دوم نیز رسیدن به ۸۵ میلیون تن باطلهبرداری و تولید ۴۰۰ هزارتن روی فرآوری شده تا انتهای سال ١٣٩٨ در برنامه دیده شده است.
وی تصریح کرد: فاز سوم برنامهها در انتهای سال ۱۴۰۱، استحصال کل معدن و تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن روی فرآوری شده در نظر گرفته شده است. معدن سرب و روی مهدیآباد در دهستان بهادران مهریز و در فاصله ۴۵ کیلومتری از شهر مهریز و ۱۰۰ کیلومتری از مرکز استان یزد قرار دارد.
ارسال نظر