تصویر تولیدات صنعتی در نیمسال اول ۲۰۱۷
دنیای اقتصاد: معاونت بررسیهای اقتصادی اتاق تهران با انتشار گزارشی از وضعیت تولیدات صنعتی جهان در فصل اول سال ۲۰۱۷ اعلام کرد: پویایی تولید صنعتی اقتصادهای صنعتی توسعه یافته و اقتصادهای در حال توسعه و نوظهور که از فصل پایانی سال ۲۰۱۶ آغاز شده بود، همچنان استمرار یافته است.
ترکیب تولید صنعتی جهان نشان میدهد که کشورهای صنعتی توسعه یافته ۳/ ۶۳ درصد و کشورهای در حال توسعه ۷/ ۳۶ درصد از ارزش افزوده تولیدات صنعتی جهان را به خود اختصاص دادهاند. در میان کشورهای در حال توسعه، سهم چین از ارزش افزوده تولیدات صنعتی جهان حدود ۲۰درصد است.
دنیای اقتصاد: معاونت بررسیهای اقتصادی اتاق تهران با انتشار گزارشی از وضعیت تولیدات صنعتی جهان در فصل اول سال ۲۰۱۷ اعلام کرد: پویایی تولید صنعتی اقتصادهای صنعتی توسعه یافته و اقتصادهای در حال توسعه و نوظهور که از فصل پایانی سال ۲۰۱۶ آغاز شده بود، همچنان استمرار یافته است.
ترکیب تولید صنعتی جهان نشان میدهد که کشورهای صنعتی توسعه یافته ۳/ ۶۳ درصد و کشورهای در حال توسعه ۷/ ۳۶ درصد از ارزش افزوده تولیدات صنعتی جهان را به خود اختصاص دادهاند. در میان کشورهای در حال توسعه، سهم چین از ارزش افزوده تولیدات صنعتی جهان حدود ۲۰درصد است. تولیدات صنعتی جهان در فصل اول سال ۲۰۱۷ در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۶ رشد ۷/ ۳ درصدی داشته که این میزان بالاتر از متوسط رشد تولید در سال ۲۰۱۶ است. این در حالی است که کشورهای در حال توسعه و صنعتی نوظهور و کشورهای صنعتی توسعه یافته در سه ماه اول سال ۲۰۱۷ نسبت به مدت مشابه سال قبل خود به ترتیب رشد ۶ درصدی و ۹/ ۱ درصدی داشتهاند. مقایسه روند رشد تولید در فصول سال ۲۰۱۶ و فصل چهارم ۲۰۱۵ نیز نشان میدهد تولید کشورهای در حال توسعه و نوظهور همچنان با سرعت بیشتری نسبت به کشورهای توسعه یافته صنعتی در حال افزایش است. بر اساس این گزارش طی فصل نخست ۲۰۱۷ در گروه کشورهای صنعتی در حال توسعه و نوظهور، اقتصادهای در حال توسعه آسیا و اقیانوسیه نسبتا به نرخ رشد بالاتری (در حدود ۷ درصد) دست یافتهاند که این نشان دهنده تقاضای جهانی و سرمایهگذاری قوی در آنها در ابتدای سال ۲۰۱۷ است که روند رشد را تقویت کرده و کسادی دوساله در آنها را شکسته است. تولید سایر مناطق نیز در مقایسه با دوره مشابه ۲۰۱۶ افزایش یافته است. رشد اندک ۴/ ۰ درصدی تولیدات صنعتی در آمریکای لاتین و رشد قابل قبول اما ناپایدار ۷/ ۵ درصدی در آفریقا، علامت بهبود در رکود اقتصادی طولانی مدت است. اگرچه سطح رشد تولید صنعتی در کشورهای در حال توسعه بهطور مداوم بالاتر از کشورهای صنعتی بوده است، اما تا زمانی که بی ثباتی اقتصادی و سیاسی همچنان در کشورهای صنعتی ادامه دارد، ایجاد رکود در کشورهای در حال توسعه همچنان بهعنوان یک تهدید باقی میماند. عملکرد رشد تولید در گروه کشورهای در حال توسعه و نوظهور نشان میدهد رشد تولید چین (بهعنوان بزرگترین تولیدکننده صنعتی در جهان) در فصل نخست سال ۲۰۱۷ معادل ۶/ ۷ درصد بوده که از رشد تولید گروه کشورهای در حال توسعه و نوظهور حدود ۶/ ۱ واحد درصد بیشتر بوده است. مطابق آمارهای منتشر شده از سوی یونیدو در مدت مذکور، تولید صنعتی سایر کشورهای در حال توسعه با سرعت بیشتری در حال افزایش است. دادههای تولیدات صنعتی در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۷ از این دیدگاه پشتیبانی میکند که توسعه مثبت در اقتصادهای صنعتی در پایان سال ۲۰۱۶ بی دوام نبوده است. تولیدات صنعتی در این اقتصادها همانگونه که اشاره شد در سه ماه اول سال ۲۰۱۷ در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۶، معادل ۹/ ۱ درصد افزایش یافته است. سرعت رشد همچنان در آمریکای شمالی و مناطق اروپایی نسبتا ملایم بوده و به ترتیب ۱/ ۱درصد و ۴/ ۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل آن رشد داشتهاند.
ارسال نظر