فرصت حل بحران آب تا پایان برنامه ششم
خبرگزاری فارس: رئیس مرکز ملی راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران گفت: اگر تا پایان برنامه ششم توسعه نتوانیم به اهداف تعادلبخشی و بهرهوری در آب برسیم، دیگر نمیتوان به موضوع حل بحران آب امیدوار بود. محمدحسین شریعتمدار در نشست خبری با بیان اینکه مطالعه در مورد کشورهایی که به موقع به حل مشکل بحران آب خود نپرداختهاند، نشان میدهد که این کشورها درگیر فقر، تعارضات اجتماعی، مهاجرت، بیکاری، افت آبهای زیرزمینی، شور شدن و آلودگی آبها شدهاند، گفت: الان فرصت برای حل بحران آب در کشور داریم، ولی هر چه دیرتر اقدام شود، هزینه ترمیم منابع افزایش مییابد.
خبرگزاری فارس: رئیس مرکز ملی راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران گفت: اگر تا پایان برنامه ششم توسعه نتوانیم به اهداف تعادلبخشی و بهرهوری در آب برسیم، دیگر نمیتوان به موضوع حل بحران آب امیدوار بود. محمدحسین شریعتمدار در نشست خبری با بیان اینکه مطالعه در مورد کشورهایی که به موقع به حل مشکل بحران آب خود نپرداختهاند، نشان میدهد که این کشورها درگیر فقر، تعارضات اجتماعی، مهاجرت، بیکاری، افت آبهای زیرزمینی، شور شدن و آلودگی آبها شدهاند، گفت: الان فرصت برای حل بحران آب در کشور داریم، ولی هر چه دیرتر اقدام شود، هزینه ترمیم منابع افزایش مییابد. رئیس مرکز ملی راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران افزود: اگر مردم، بخش خصوصی و دولت در حل بحران آب حضور نداشته باشند، ممکن است در حل این مشکل توفیق نیابیم. شریعتمدار با تاکید بر اینکه تعادل بخشی به منابع آبهای زیرزمینی و بهرهوری برای حل مساله بحران آب باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: در سالهای اخیر ۱۲۰ میلیارد مترمکعب از منابع آبهای زیرزمینی اضافه برداشته شده و تقریبا منابع آبهای زیرزمینی تخلیه شده است.
رئیس مرکز ملی راهبردی کشاروزی و آب اتاق ایران با بیان اینکه از طریق صرفهجوییها باید منابع آب زیرزمینی را ترمیم کرد، تصریح کرد: باید بررسی کرد که چگونه میتوان از یک مترمکعب آب محصول بیشتری تولید کرد. وی با بیان اینکه بهرهوری به بخش کشاورزی رونق میدهد، تصریح کرد: ظرف دو سال گذشته در زمینه بهرهوری اتفاقاتی افتاده است و این اقدامات نشان میدهد که میتوان در فرصت مناسب خود را در زمینه بهرهوری آب، به سطح دنیا برسانیم. شریعتمدار بیان کرد: روند بهرهوری آب در کشور نشان میدهد که بیش از ۱۲ درصد در عرض ۲ سال افزایش داشته است. رئیس مرکز ملی راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران افزود: اگر سالی ۶ درصد بهرهوری آب افزایش یابد و در صورتی که سالانه ۷۰ میلیارد مترمکعب آب به بخش کشاورزی اختصاص یابد، در طول برنامه ششم توسعه میتوان ۲۱ میلیارد مترمکعب در بخش آب صرفهجویی کرد که اگر فقط ۱۵ میلیارد مترمکعب آب بهصورت سالانه طی برنامه ششم صرفهجویی شود، میتوان گفت در پایان برنامه ششم بحران آب را پشت سر خواهیم گذاشت. وی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه برنامههایی برای ساماندهی موضوع آب دارد، گفت: اگر با پشت سر گذاشتن این برنامه نتوانیم به اهداف تعادلبخشی و بهرهوری در آب برسیم، دیگر نمیتوان به موضوع حل بحران آب امیدوار بود؛ چرا که این برنامه حد و توان ما در موضوع حل بحران آب است. شریعتمدار گفت: روند ترمیم منابع آب به اندازه سرعت نزول و سقوط منابع آب نیست و سرعت ما در ترمیم بسیار پایین است و باید کارهای ما در راستای اهداف ترمیم باشد.
ارسال نظر