نقشه راه ۱۴۰۴ صنعت برق تدوین شد - ۹ آبان ۹۵
ایسنا: نقشه راه ۱۴۰۴ صنعت برق متناسب با سند چشمانداز ۲۰ ساله کشور طراحی شده و در آن مشخص شد که در هر شاخص صنعت برق باید در سال ۱۴۰۴ هجری شمسی به چه نقطهای برسد. یکی از شاخصهای توسعهیافتگی کشورها، میزان مصرف انرژی است. بر همین اساس اعداد و ارقام کشور در توسعه شبکه در بخش بار و اقلام مطلوب تعیین شده، اما بهرهوری و بازدهی تاسیسات و مصرف جای کار دارد. همچنین وضعیت نیروگاههای کشور نیز خوب نیست و بیش از ۳ هزار مگاوات از نیروگاهها با ۵۰ سال سابقه با وجود اینکه باید تاکنون از رده خارج میشدند، همچنان در مدار تولید هستند که همین موضوع نیز موجب کاهش راندمان و افزایش مصرف سوخت شده است.
ایسنا: نقشه راه ۱۴۰۴ صنعت برق متناسب با سند چشمانداز ۲۰ ساله کشور طراحی شده و در آن مشخص شد که در هر شاخص صنعت برق باید در سال ۱۴۰۴ هجری شمسی به چه نقطهای برسد. یکی از شاخصهای توسعهیافتگی کشورها، میزان مصرف انرژی است. بر همین اساس اعداد و ارقام کشور در توسعه شبکه در بخش بار و اقلام مطلوب تعیین شده، اما بهرهوری و بازدهی تاسیسات و مصرف جای کار دارد. همچنین وضعیت نیروگاههای کشور نیز خوب نیست و بیش از ۳ هزار مگاوات از نیروگاهها با ۵۰ سال سابقه با وجود اینکه باید تاکنون از رده خارج میشدند، همچنان در مدار تولید هستند که همین موضوع نیز موجب کاهش راندمان و افزایش مصرف سوخت شده است. به همین دلیل پیشبینی میشود اگر اوضاع به همین روال پیش برود در سال ۱۴۰۴ باید کل انرژی برق تولید شده در داخل کشور مصرف شود.
بر همین اساس سند راه ۱۴۰۴با هدف دستیابی به ظرفیت بیش از یکصد هزار مگاواتی نصب شده نیروگاهی، کاهش تلفات انرژی به ۸ درصد، متوسط بازدهی ۴۲ درصدی نیروگاهها و افزایش سالانه سه تا پنج هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر، از جمله شاخصهای مطرح شده در سال هدف تدوین شده است. در نقشه راه صنعت برق، همچنین چارچوبهای اصلی و خطوط کلان صنعت برق در ۷ محور و در قالب موضوعات استراتژیک مدنظر قرار گرفت و تدوین شد. این هفت محور شامل زیرساخت، قابلیت اطمینان و کارآیی شبکههای برق، مدیریت تقاضا (DSM) و ارتباط با ذینفعان، محیطزیست، ایمنی و بهداشت حرفهای، اقتصاد برق، سبد بهینه تولید و کاهش تلفات برق است.
ارسال نظر