ایسنا: در حال‌حاضر میزان آب بدون درآمد ایران ۲۶ درصد است که این عدد در کشورهای پیشرفته ۱۵ درصد عنوان می‌شود و اگرچه ایران تلاش خوبی در راستای کاهش آب بدون درآمد داشته اما طبق برآوردهای صورت گرفته ۲۰ سال برای رسیدن به حد استاندارد مصرف آب بدون درآمد در کشور زمان لازم است.

علی سیدزاده، مدیر دفتر مدیریت مصرف و نظارت بر کاهش هدررفت آب شرکت آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه برای کاهش هر نیم درصد به ۶۰۰‌میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم، گفت: با روند فعلی که داریم می‌توان گفت که اگر اعتبار تخصیص یابد، می‌توانیم در طول ۲۰ سال آینده به استاندارد برسیم. وی با اشاره به تجربه کشورهای خارجی در کاهش آب بدون درآمد، اظهار کرد: ژاپن یکی از کشورهایی است که تجربه بسیار مثبتی در کاهش هدررفت آب دارد به‌طوری که میانگین هدررفت آب در این کشور هشت درصد و در توکیو چهار درصد است.سیدزاده با بیان اینکه طی پنج سال اخیر توانسته‌ایم همکاری خوبی را با مرکز همکاری‌های ژاپن داشته باشیم، ادامه داد: ۲۴۰ نفر از کارشناسانی که با مباحث کاهش هدررفت آب آشنا بودند را به توکیو اعزام کردیم.

وی با بیان اینکه این مساله می‌تواند موجب ارتقای تعامل و ارتباط بین دو کشور شود، تصریح کرد: انتقال تکنولوژی از ژاپن و استفاده از ابزارآلات این کشور و همچنین کره‌جنوبی در زمینه‌ تعریف پروژه‌های ما ارتباط متقابل داشت.مدیر دفتر مدیریت مصرف و نظارت بر کاهش هدررفت آب شرکت آب و فاضلاب کشور بیان کرد: علاوه بر این با فرانسه نیز یک پروژه پایلوت در شرکت آب و فاضلاب استان تهران برای کاهش هدررفت آب تعریف کردیم. سیدزاده با اشاره به توجه برنامه ششم توسعه به این مساله، افزود: طبق برنامه ششم توسعه باید در هر سال میزان هدررفت آب کاهش یابد که برای این مساله نیز مولفه‌های متفاوتی را تعریف کرده‌ایم. به گفته وی در هیچ‌جای دنیا چنین سیستم کنترلی برای کنترل هدررفت آب وجود ندارد، اما ایران توانسته با ایجاد مکانیزم‌های متفاوتی این سیستم را ایجاد کند.