ترویج محصولات لبنی پروبیوتیک ضروری است
گروه بنگاهها: فرم غذایی پروبیوتیکها برای مصرفکنندگان هزینه کمتری نسبت به فرم مکمل آن (قرص، کپسول و. . . ) داشته و در بین غذاها، محصولات لبنی پروبیوتیک، از ارزانترین راههای تامین پروبیوتیک برای مصرفکنندگان بهشمار میرود. رئیس اداره تحقیق و توسعه صنایع شیر ایران با بیان اینکه واژه پروبیوتیک (probiotic) ریشه یونانی داشته و از دو قسمت pro و biotic تشکیل شده و به معنی «برای زندگی» است، افزود: وقتی آن را در مقابل واژه آنتیبیوتیک که برای جلوگیری از رشد و از بین بردن میکروبها استفاده میشود قرار دهیم، معنی و مفهوم پروبیوتیک بهتر به ذهن خطور میکند.
گروه بنگاهها: فرم غذایی پروبیوتیکها برای مصرفکنندگان هزینه کمتری نسبت به فرم مکمل آن (قرص، کپسول و...) داشته و در بین غذاها، محصولات لبنی پروبیوتیک، از ارزانترین راههای تامین پروبیوتیک برای مصرفکنندگان بهشمار میرود. رئیس اداره تحقیق و توسعه صنایع شیر ایران با بیان اینکه واژه پروبیوتیک (probiotic) ریشه یونانی داشته و از دو قسمت pro و biotic تشکیل شده و به معنی «برای زندگی» است، افزود: وقتی آن را در مقابل واژه آنتیبیوتیک که برای جلوگیری از رشد و از بین بردن میکروبها استفاده میشود قرار دهیم، معنی و مفهوم پروبیوتیک بهتر به ذهن خطور میکند.
علیاکبریان با اشاره به اینکه اصلیترین گروه محصولات پروبیوتیک در دنیا، محصولات تخمیری لبنی بهویژه ماست است، که شرکت پگاه نیز در این زمینه برنامهریزیهای گستردهای داشته، اظهار کرد: اغلب افراد با روش تولید ماست آشنایی داشته و بهطور طبیعی حضور میکروارگانیسمهای فعال و مفید (تحت عنوان مایه ماست) در آن پذیرفته شده است، از طرفی خود لبنیات بسیار مغذی بوده و علاوه بر تامین بسیاری از مواد مغذی مورد نیاز بدن، به دلیل نیاز به نگهداری در سرما، به بهبود بقا و زنده ماندن پروبیوتیکها که به نوعی لازمه اثرات سلامتیبخش آنها است کمک میکند. وی ادامه داد: این محصولات در دنیا به ویژه در مناطقی که سطح آگاهی مصرفکنندگان افزایش داشته از محبوبیت و جایگاه ویژهای برخوردار شده، بهطوری که حجم تولید و فروش این فرآوردهها طی سالهای اخیر روند رو به رشدی را تجربه کرده است؛ بنا بر یک گزارش طی سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ رشدی حدود ۳۵ درصد داشته است. اکبریان افزود: پرمصرفترین نواحی دنیا در حوزه اروپا بهویژه اروپای غربی، ژاپن و کشورهای آمریکای لاتین و شمالی قرار دارند. در کشور ما هم گرچه آمار دقیقی از این موضوع وجود ندارد، اما حجم آن قابل توجه بهنظر نمیرسد. وی در پایان گفت: از جمله اثرات مفیدی که به پروبیوتیک نسبت داده میشود میتوان به مواردی نظیر بهبود متابولیسم لاکتوز، فعالیتهای ضدمیکروبی، خصوصیات آنتی کارسینوژنیک، آنتی موتاژنیک، کاهش کلسترول سرم خون، خصوصیات ضداسهالی، تحریک و بهبود سیستم ایمنی بدن و بهبود سندروم روده تحریکپذیر و مواردی از این دست اشاره کرد.
ارسال نظر