آمارهای جدید صنعتی تا پایان تیر ماه نشان میدهد
تداوم روزهای پررمق تولید
گروه صنعت و معدن: آمار ارائه شده از وضعیت ۵۸ محصول صنعتی، معدنی و پتروشیمی حکایت از ادامه روند رشد تولید محصولات صنعتی در چهار ماه منتهی به تیرماه است. تصویر رسمی اعلام شده از وضعیت واحدهای تولیدی بیانگر آن است که از ۳۲ محصول منتخب صنعتی در مدت زمان مورد بررسی، در مجموع ۲۲ محصول رشد مثبت را تجربه کردند. از سوی دیگر براساس دادههای اعلام شده وضعیت تولید کالاهای منتخب پتروشیمی به تفکیک محصولات شیمیایی و پلیمری نیز بیانگر آن است که از میان ۱۳ محصول منتخب در این بخش ۹ محصول شیمیایی و پلیمری روند رو به رشد داشتند.
گروه صنعت و معدن: آمار ارائه شده از وضعیت ۵۸ محصول صنعتی، معدنی و پتروشیمی حکایت از ادامه روند رشد تولید محصولات صنعتی در چهار ماه منتهی به تیرماه است. تصویر رسمی اعلام شده از وضعیت واحدهای تولیدی بیانگر آن است که از ۳۲ محصول منتخب صنعتی در مدت زمان مورد بررسی، در مجموع ۲۲ محصول رشد مثبت را تجربه کردند. از سوی دیگر براساس دادههای اعلام شده وضعیت تولید کالاهای منتخب پتروشیمی به تفکیک محصولات شیمیایی و پلیمری نیز بیانگر آن است که از میان ۱۳ محصول منتخب در این بخش ۹ محصول شیمیایی و پلیمری روند رو به رشد داشتند. برخلاف دو گروهی که در مدت زمان مذکور رشد تولید را تجربه کردهاند، محصولات منتخب معدنی و صنایع معدنی نسبت به سایر گروهها دراین دوره بیشترین افت تولید را تجربه کردهاند.
تسهیل در روند دسترسی به مواد اولیه از یکسو و بهبود روند مبادلات مالی از سوی دیگر عمده دلیلی است که فعالان صنعتی بهبود روند تولید در مدت زمان مذکور را به آن نسبت میدهند و معتقدند در صورت ادامه روند کنونی شاهد بهبود بیش از پیش روند تولید خواهیم بود. اجرای صحیح برنامههای دولت برای خروج از رکود از دیگر عواملی است که فعالان اقتصادی معتقدند میتواند به شتاب گرفتن چرخه تولید کمک کند. از سوی دیگر، با شدتگرفتن رکود در سالهای اخیر و انباشت انبار تولیدکنندگان از کالا، دولت هفته گذشته اقدام به ارائه طرح جدید برای خروج از رکود کرد؛ طرحی که اجرای درست آن میتوان رونق بازار را به همراه داشته باشد و به خروج از رکود کمک کند.
محصولات منتخب با رشد مثبت
براساس آمار اعلام شده در چهار ماه منتهی به تیر سال جاری «دوده»، «الیاف و تاپس و پلی استر»، «فیبر»، «سموم دفع آفات نباتی» و «اتوبوس و مینیبوس» بیشترین رشد تولید را تجربه کردهاند. تولید «دوده» در مدت زمان مذکور برابر با ۳۰ هزار و ۷۰۰ تن بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد حدود ۴۸ درصدی را تجربه کرده است. از سوی دیگر، در مدت زمان مورد بررسی در مجموع ۶۳ هزار و ۳۰۰ تن «الیاف و تاپس و پلی استر» در کشور تولید شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از رشد نزدیک به ۲۲ درصدی حکایت دارد. «فیبر» تولید شده در مدت زمان مورد بررسی نیز برابر با ۲۲۶ هزار و ۴۰۰ مترمکعب بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشدی نزدیک به ۲۰ درصد را ثبت کرده است. «سموم دفع آفات نباتی» چهارمین محصولی است که در مدت زمان مورد بررسی تولید ۱۳ هزار و ۴۰۰تن داشته است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد بیش از ۱۶ درصدی داشته است. «اتوبوس و مینیبوس» نیز در دوره مورد بررسی برابر با تولید ۵۳۴ دستگاه توانست رشد ۸ درصدی را تجربه کند.
محصولات منتخب با رشد منفی
از سوی دیگر در مدت زمان مورد بررسی «دی.ام.تی»، «نخ پلیاستر»، «انواع تلویزیون تخت»، «کامیون کشنده» و «وانت» بیشترین افت تولید را در میان ۳۲ کالای صنعتی نسبت به مدت مشابه سال قبل تجربه کردند. در میان محصولاتی که بیشترین افت تولید را داشتهاند در مدت زمان مذکور میتوان به «دی.ام.تی» اشاره کرد که افت تولید بالغ بر ۹۵ درصدی را تجربه کرده است، براساس آمار اعلام شده تولید این محصول در چهار ماه منتهی به تیر ماه برابر با ۴۰۰ تن بوده است.
از سوی دیگر، براساس دادههای اعلامشده تولید «نخ پلیاستر» نیز برابر با ۶۹ هزار و ۴۰۰ تن بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افت نزدیک به ۲۳ درصد را تجربه کرده است. «انواع تلویزیون تخت» سومین محصولی است که در این دوره افت تولید را تجربه کرد، بهطوریکه براساس آمار در بهار سال جاری در مجموع ۳۱۸ هزار و ۸۰۰ دستگاه انواع تلویزیون تخت در کشور تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افتی نزدیک به ۲۳ درصد را ثبت کرده است. «کامیون کشنده» نیز در این دوره با تولید ۳هزار و ۳۶۷ دستگاه بیش از ۱۸ درصد افت تولید داشته است. «وانت» پنجمین محصولی است که در این دوره با افت تولید روبهرو بوده، در این مدت در مجموع ۲۵ هزار و ۱۰۰ دستگاه وانت در کشور تولید شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افت تولید بیش از ۱۵ درصد را ثبت کرده است.
روند محصولات منتخب پتروشیمی
از سوی دیگر براساس آمار اعلام شده درخصوص کالاهای منتخب پتروشیمی به تفکیک محصولات شیمیایی و پلیمری نیز در چهار ماه منتهی به تیر سال جاری، ۶ محصول منتخب پلیمری در سال گذشته توانستند رشد بیش از ۶ درصدی را تجربه کنند. رشد مجموع محصولات پلیمری در حالی است که افت تولید برخی از محصولات پلیمری تاثیر بسیاری بر تولید محصولات صنعتی دارد. آمار اعلام شده بیانگر آن است که در مدت زمان مورد بررسی «پلی بوتادین رابر (PBR)» با تولید ۲۲ هزار تن نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد بیش از ۵۸ درصدی را تجربه کرد. «اکریلونیتریل بوتادین استایرن » (ABS) نیز در میان محصولات پلیمری در مدت زمان مورد بررسی با تولید ۲۰ هزار و ۳۰۰ تن رشد تولید بیش از ۳۵ درصد را تجربه کرد. «پلیپروپیلن» (PP) نیز با تولید ۲۸۶ هزار و ۲۰۰ تنی و رشد بیش از ۲۱ درصد توانست سومین محصولی پلیمری باشد که در این دوره بیشترین رشد را تجربه کرده است. «پلیاستایرن» (PS) نیز با تولید ۶۱ هزار و ۶۰۰ تن رشد نزدیک به ۲۰ درصدی را تجربه کرد. از سوی دیگر، «پلیاتیلن ترفتالات» (PET) نیز با تولید ۱۵۰ هزار تن رشد۱۶ درصدی را در میان محصولات پلیمری ثبت کرد.
از سوی دیگر درخصوص کالاهای منتخب شیمیایی نیز آمار اعلام شده از رشد بیش از ۷ درصدی در تولید این محصولات حکایت دارد؛ بهطوریکه در این مدت «اوره» با تولید یک میلیون و ۶۵۷ هزار تنی توانست رشد بیش از ۲۰ درصد را کسب کند. از سوی دیگر، در این دوره برابر با یک میلیون و ۲۶۷ هزار تن آمونیاک در کشور تولید شده که این میزان تولید از رشد نزدیک به ۱۹ درصدی آمونیاک در کشور حکایت دارد، اما تولید سایر محصولات شیمیایی نیز در این دوره برابر با ۱۲ میلیون و ۷۰۲ هزار تن بوده و به این طریق رشد ۵ درصدی برای این گروه ثبت شده است.
وضعیت تولید محصولات معدنی
از سوی دیگر براساس آمار اعلام شده از میان ۱۳ محصول منتخب معدنی در چهار ماه منتهی به تیر ماه سالجاری نیز در مجموع تنها ۳ محصول رشد تولید را تجربه کردند و مابقی محصولات معدنی در این دوره با افت تولید مواجه بودهاند. براساس آمار مذکور در مدت زمان مورد بررسی «شمش آلومینیوم»، «سنگآهن» و «کنسانتره زغالسنگ» تنها محصولات معدنی بودهاند که رشد تولید را تجربه کردهاند. در اینخصوص میتوان به تولید ۱۱۶ هزار و ۷۰۰ تنی «شمش آلومینیوم» اشاره کرد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشدی نزدیک به ۱۴ درصدی را تجربه کرده، در این دوره همچنین در مجموع ۱۰ میلیون و ۵۷۴ هزار تن «سنگآهن» در کشور تولید شده که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل با رشدی نزدیک به ۵ درصد همراه بوده است. «کنسانتره زغالسنگ» تولید شده در این مدت نیز برابر با ۳۶۷ هزار و ۸۰۰ تن بوده که رشد نزدیک به ۱۰ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل داشته است. در مقابل محصولات معدنی که در این مدت رشد تولید را تجربه کردهاند، «کاشی و سرامیک» با افت تولید بالغ بر ۳۳ درصد، «چینی بهداشتی» با افت تولید بیش از ۲۹ درصدی، «ظروف شیشهای» با افت تولید نزدیک به ۲۹ درصد، «ظروف چینی» با افت تولید بیش از ۲۷ درصدی و «سیمان» با افت تولید بالغ بر ۱۴ درصد همراه بوده است.
ارسال نظر