در نشست خبری معاونان وزارت صنعت، معدن وتجارت رونمایی شد
فهرست قراردادهای صنعتی پسابرجام
گروه صنعت و معدن: گزارش منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیانگر آن است که از زمان لغو تحریمهای بینالمللی و ورود هیاتهای خارجی به کشور تاکنون ۳۱ قرارداد و تفاهمنامه با شرکتهای خارجی به مرحله نهایی رسیده و مذاکرات با سایر متقاضیان ادامه دارد. با لغو تحریمهای بینالمللی شاهد ورود هیاتهای خارجی به کشور بودیم؛ روندی که همچنان ادامه دارد و برخی از رفت و آمدها عقد قرارداد و تفاهمنامه با هیاتهای خارجی را نیز به همراه داشته و برخی دیگر به مرحله قرارداد نرسیده است.
گروه صنعت و معدن: گزارش منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیانگر آن است که از زمان لغو تحریمهای بینالمللی و ورود هیاتهای خارجی به کشور تاکنون ۳۱ قرارداد و تفاهمنامه با شرکتهای خارجی به مرحله نهایی رسیده و مذاکرات با سایر متقاضیان ادامه دارد. با لغو تحریمهای بینالمللی شاهد ورود هیاتهای خارجی به کشور بودیم؛ روندی که همچنان ادامه دارد و برخی از رفت و آمدها عقد قرارداد و تفاهمنامه با هیاتهای خارجی را نیز به همراه داشته و برخی دیگر به مرحله قرارداد نرسیده است.
در نشست خبری روز گذشته که با حضور معاونان وزارت صنعت، معدن و تجارت به مناسبت روز صنعت و معدن برگزار شد، علاوه بر رونمایی از قراردادهای صنعتی بعد از برجام با حواشی از جمله حقوقهای نجومی مسوولان و به نتیجه نرسیدن برخی از قراردادهای مطرح شده در پسابرجام نیز همراه بود. بهطوری که در این نشست محسن صالحینیا، معاون امور صنایع وزیر اعلام کرد ۲۷ سال سابقه کاری در وزارت صنعت، معدن و تجارت دارم و بر اساس قانون استخدام کشوری حقوق دریافت میکنم و آمادگی دارم تا فیش حقوق خود را به اصحاب رسانه نشان دهم. محمدرضا فیاض، معاون توسعه مدیریت، منابع و امور استانها نیز در این خصوص اعلام کرد که حقوق نجومی در وزارت صنعت، معدن و تجارت وجود ندارد و در روزهای آینده شورای حقوق و دستمزد، سقف حقوق ماهانه مدیران دستگاههای دولتی را تعیین خواهد کرد. وی تصریح کرد: وزیر صنعت، معدن و تجارت دستور داده تا تکلیف افرادی که خارج از عرف حقوق و دستمزد دریافت میکنند، مشخص شود که با بررسیهای انجام شده، مشخص شد هیچ یک از مدیران وزارت صنعت بالاتر از سقفهای تعیین شده در مقررات دولتی دریافتی نداشتهاند.
فیاض درخصوص برکناری معاونان و مدیرانی که علاوه بر پست دولتی خود در وزارت صنعت، در هیات مدیره سایر شرکتهای صنعتی و معدنی نیز مشغول به کار هستند؟ گفت: بر حسب تاکید وزیر صنعت، معدن و تجارت، تا برگزاری مجامع شرکتها صبر نکردیم، بلکه در طول یک ماه اخیر بررسیهای لازم را صورت دادیم تا احیانا افرادی که در دو یا سه پست همزمان دولتی مشغول به کار هستند، برکنار شده و تنها در یک پست مشغول باشند. «ارائه فهرست جدید کالاهای ممنوعه وارداتی به دولت، رونمایی از ویرایش دوم سند راهبردی وزارت صنعت، معرفی ۵۷۰۰ تولیدکننده به بانکها، خرید اعتباری ۵ میلیون تن سیمان از تولیدکنندگان داخلی، تحقق یکسوم رشد ۵ درصدی بخش صنعت و معدن و...» از دیگر موارد مطرح شده در این نشست از سوی معاونان وزیر صنعت، معدن و تجارت بود.
تهیه لیست 870 قلم کالای مشابه
تهیه فهرست جدید کالاهای ممنوعه وارداتی و ارسال آن به دولت یکی از خبرهایی بود که قائم مقام وزیر در امور تجارت اعلام کرد. مجتبی خسروتاج این نکته را مد نظر قرار داد که فهرست ۸۷۰ قلم کالای مشابه تولید داخل سه هفته قبل به دولت ارسال شده است تا در صورت تایید دولت از ورود این کالا به کشور جلوگیری شود. با این شرایط میتوان گفت فهرست ارائه شده به دولت در راستای حمایت از کالای داخلی صورت گرفته است. به گفته خسروتاج، در مجموع نظام وارداتی ایران یک نظام کنترلی است که در آن حقوق گمرکی و سود بازرگانی از ۷ درصد تا ۵۵ درصد متغیر است، ضمن اینکه کالاهای اولویت ۱۰ نیز با پرداخت دو برابر سود بازرگانی مجاز به ورود به کشور هستند.قائم مقام وزیر در امور تجارت ادامه داد: برای صدور مجوز ورود کالا به کشور ابتدا این نکته بررسی میشود که آیا شرایط تولید در داخل کشور وجود دارد یا خیر؟ پس از آن با توجه به مهلتی که در فاصله زمانی مهر تا اسفند ماه به صنایع و تولیدکنندگان برای اظهارات تولید داده میشود، فهرستی از محصولاتی که در داخل امکان تولید آن وجود دارد، تهیه میشود تا از ورود کالاهای مشابه تولید داخل جلوگیری به عمل آید. وی اظهار کرد: در عین حال هر گروه تولیدی که احساس میکند واردات کالایی به ضرر تولیدات آن تمام میشود، میتواند از مهر ماه هر سال مستندات خود را به سازمان توسعه تجارت و کمیسیون ماده یک ارجاع دهد.
رونمایی از ویرایش دوم سند راهبردی
رونمایی از ویرایش دوم سند راهبردی وزارت صنعت، معدن و تجارت یکی دیگر از اخبار اعلام شده در این نشست از سوی معاون طرح و برنامه وزیر صنعت، معدن و تجارت بود. حسین ابویی مهریزی با اشاره به برنامه راهبردی وزارت صنعت که ویرایش اول آن سال گذشته رونمایی شده است، گفت: این برنامه راهبردی برای تمامی ذینفعان ارسال شد تا بتوان از نظرات آنها در جهت اصلاح این سند استفاده کرد که بر این اساس هماکنون ویرایش دوم آن نهایی شده و برای چند رشته دیگر صنعتی نیز برنامه راهبردی تنظیم و به آن اضافه شده است. وی همچنین از تهیه طرح آمایش سرزمین در چارچوب برنامههای معاونت طرح و برنامه خبر داد و گفت: این طرح پس از تایید نهایی وزیر صنعت، معدن و تجارت در اختیار همگان قرار میگیرد تا بتوان بهرهبرداری لازم از آن صورت گیرد. ابویی مهریزی همچنین از پیشبینی رشد هفت تا هشت درصدی صنعت در سال جاری خبر داد و گفت: بر اساس پیشبینیها معمولا رشد حوزه صنعت دو تا سه درصد بالاتر از رشد اقتصادی کشور هدفگذاری میشود که بر همین اساس رشد پیشبینی شده در سال جاری معادل هفت تا هشت درصد خواهد بود. وی همچنین درخصوص قراردادهایی که بعد از اجرای برجام میان ایران و سایر کشورها منعقد شده است، گفت: ایران قراردادهایی منعقد کرده که احتمالا تولیدات آن از اسفندماه وارد بازار میشود. همچنین در این خصوص سرمایهگذاریهایی شکل گرفته و در حال انجام است. وی افزود: شرکت سایپا نیز با شرکتهایی از فرانسه، ایتالیا، آلمان و ژاپن در حال مذاکره است تا شرایط همکاری و سرمایهگذاری ایجاد شود.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت درخصوص پیشبینی رشد اقتصادی کشور در سال جاری گفت: رشد اقتصادی کشور ۵ درصد پیشبینی شده است که ۳۵ تا ۳۷ درصد آن یعنی حدود یکسوم از طریق بخش صنعت، معدن و تجارت کشور تامین میشود و در واقع ۷/ ۱ درصد از رشد ۵ درصدی اقتصاد کشور متعلق به بخش یادشده است. وی همچنین با بیان اینکه ۱۵۰ طرح مهم و ملی نیز انتخاب شدهاند، گفت: تاکنون ۳۶ طرح راهاندازی شده و طی سال آینده نیز ۳۶ طرح افتتاح خواهد شد و بقیه طرحها نیز در سال ۹۶ به بهرهبرداری میرسند که به این ترتیب ۱۱ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری وارد مرحله تولید خواهد شد.ابویی مهریزی با اشاره به پیشرفت بیش از ۶۰ درصدی ۸۵۰۰ طرح صنعتی و معدنی گفت: تاکنون ۵۴۰۰ طرح به بهرهبرداری رسیده که ۲۲ هزار میلیارد تومان برای آنها سرمایهگذاری شده است.
خرید اعتباری 5 میلیون تن سیمان
خرید اعتباری ۵ میلیون تن سیمان از تولیدکنندگان داخلی دیگر خبری است که از سوی معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام شد. به گفته جعفر سرقینی، براساس تصمیم معاون اول رئیسجمهور، مقرر شده تا وزارت راه و شهرسازی قراردادی را برای خرید اعتباری ۵ میلیون تن سیمان از واحدهای تولیدی با انجمن تولیدکنندگان سیمان به امضا برساند تا پروژهها رونق بگیرند.
وی با بیان اینکه ۸۰ میلیون تن ظرفیت تولید سیمان در کشور وجود دارد، گفت: هماکنون واحدهای تولیدی تا ۸۵ درصد ظرفیت خود کار میکنند که بر این اساس با تحریک تقاضای داخلی و کاهش هزینههای بندری به منظور افزایش صادرات، تلاش داریم تا ظرفیت تولید را افزایش دهیم. وی با اشاره به رشد ۴۷ درصدی صادرات صنایع معدنی در دو ماه منتهی به اردیبهشت امسال گفت: این رشد عمدتا به مس و فولاد برمیگردد، ولی در بخش سیمان کاهش ۳۰ درصدی و در بخش کاشی و سرامیک کاهش ۳۳ درصدی صادرات را شاهد هستیم.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: مجموع صادرات صنایع معدنی عمدتا مدیون فولاد و مس است. البته کل صادرات مس کاتد در سال گذشته ۳۷۰ میلیون دلار بوده، در حالی که در دو ماه منتهی به اردیبهشت امسال ۴۷۰میلیون دلار صادرات مس کاتد صورت گرفته است. وی تصریح کرد: تکمیل طرح زنجیره تولید فلزات در دستور کار قرار دارد که امیدواریم با تکمیل زنجیره صادرات روز به روز این زنجیره پرارزشتر شود.
قرارداد و تفاهمنامههای منعقد شده
از سوی دیگر، در این نشست معاونان وزارت صنعت، معدن و تجارت به ۳۱ قرارداد منعقد شده با شرکتهای خارجی اشاره کردند. برخی از قراردادها بهصورت ۱۰۰درصد از سوی سرمایهگذار خارجی اجرایی میشود، در این خصوص میتوان به سرمایهگذاری ۱۰۰ درصدی شرکت «دانیلی» ایتالیا برای طراحی و تولید تجهیزات صنایع فولاد اشاره کرد. از سوی دیگر، برخی قراردادها نیز بهصورت سرمایهگذاری مشترک خواهد بود. در این خصوص میتوان به مشارکت شرکتهای ایمیدرو با شرکت دانیلی در راستای تولید کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی اشاره کرد. برخی از قراردادها نیز بهصورت ۴۹ -۵۱ درصدی بوده که در این خصوص میتوان به مشارکت شرکت ایران خودرو دیزل و شرکت ایدم با شرکت دایملر بنز در راستای تولید انواع موتور دیزلی و گازسوز برای کامیون و اتوبوس اشاره کرد. فهرست و جزئیات قراردادها و تفاهمنامههای منعقد شده با شرکتهای خارجی در جدول صفحه ۳ آمده است.
ارسال نظر