نامه نگاری آلمانیها برای همکاری با بانکهای ایرانی
گروه صنعت و معدن: همایش تجاری مشترک ایران و جمهوری فدرال آلمان در حالی برگزار شد که معاون وزیر اقتصاد و انرژی آلمان از نامه وزارتخانه متبوعش به بانکهای این کشور برای تشویق آنها به منظور توسعه همکاریهای مالی و بانکی با بانکهای ایرانی خبر داد و گفت: بار دیگر از بانکهای آلمانی میخواهم از فرصت فراهم آمده پس از برجام، برای توسعه روابط و همکاریها با بانکهای ایرانی نهایت استفاده را ببرند. اوه بک میر افزود: ما خود را نه بهعنوان یک شریک موقت، بلکه همکار بلندمدت ایران میدانیم و به همین سبب آماده انتقال دانش فنی و توسعه روابط اقتصادی و مالی با صنایع و فعالان تجاری ایران هستیم.
گروه صنعت و معدن: همایش تجاری مشترک ایران و جمهوری فدرال آلمان در حالی برگزار شد که معاون وزیر اقتصاد و انرژی آلمان از نامه وزارتخانه متبوعش به بانکهای این کشور برای تشویق آنها به منظور توسعه همکاریهای مالی و بانکی با بانکهای ایرانی خبر داد و گفت: بار دیگر از بانکهای آلمانی میخواهم از فرصت فراهم آمده پس از برجام، برای توسعه روابط و همکاریها با بانکهای ایرانی نهایت استفاده را ببرند. اوه بک میر افزود: ما خود را نه بهعنوان یک شریک موقت، بلکه همکار بلندمدت ایران میدانیم و به همین سبب آماده انتقال دانش فنی و توسعه روابط اقتصادی و مالی با صنایع و فعالان تجاری ایران هستیم. وی با بیان اینکه اکنون صنایع و شرکتهای کوچک و متوسط نیز میتوانند در خط مقدم همکاری و فعالیتهای اقتصادی و تجاری بینالمللی حضور بسیار موثری داشته باشند، افزود: به همین دلیل، اراده ما برای همکاری صنعتی، تجاری و اقتصادی با ایران، نه فقط صنایع بزرگ، بلکه صنایع کوچک و متوسط را نیز شامل میشود. بک میر گفت: بر این باورم که توسعه روابط اقتصادی، حجم مبادلات دو کشور را افزایش خواهد داد.
وی ابراز امیدواری کرد با تضمین به عمل آمده از سوی «بیمه هرمس» بانکهای آلمانی هرچه سریعتر درخصوص تجدید و توسعه روابط بین بانکی با ایران فعال شوند. معاون وزیر اقتصاد آلمان با بیان اینکه امیدواریم بار دیگر برای همکاریهای پربار دو کشور حرکت کنیم، سفر سال گذشته گابریل وزیر اقتصادی کشورش به ایران بعد از توافق برجام و یک هیات آلمانی به تهران را یادآورشد و گفت: این سفرها باب جدیدی در روابط اقتصادی دو کشور ایجاد کرد بهطوری که پروژههای همکاری مشخص و تعریف شدهای در اختیار داریم. بک میر، به انتقال تکنولوژی آلمان به ایران در بخشهای ماشینسازی و تاسیسات فنی، خودروسازی، پتروشیمی، اقتصاد انرژی، تکنولوژی پزشکی، سلامت، زیربنایی، خدمات و همکاری معماری، مدیریت آب، محیط زیست، بندر و حمل ونقل اشاره کرد و گفت: ایران با وجود افراد متخصص، تحصیلکرده و منابع انرژی زیرزمینی بالا میتواند با ساختار چند گانه آلمان همکاری خوب و بلندمدت داشته باشد. وی افزود: فرصت خوبی فراهم شده تا ایرانیها از دانش فنی، تکنولوژی و آموزشهای تخصصی آلمان بهرهمند شوند و بتوانیم همکاریهای جدید و نوین علمی داشته باشیم. معاون وزیر اقتصاد آلمان افزود: همچنین فرصت خوبی برای بانکهای دو کشور ایجاد شده تا با گسترش همکاری ها، در رفع تحریمهای بینالمللی کمک کنند. در نشست همکاریهای فعالان اقتصادی و سرمایهگذاری ایران و آلمان با حضور معاونان وزیران اقتصاد دو کشور، یک هیات ۱۵۰ نفری از تجار آلمانی نیز شرکت داشتند. در این نشست همچنین پنج تفاهمنامه تقویت همکاریهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدرال آلمان امضا شد.
رئیس سازمان سرمایهگذاری خارجی ایران نیز در این مراسم از مراحل نهایی توافق ایران و آلمان برای برقراری همکاریهای بیشتر با شرکت بیمهای هرمس خبر داد و گفت: در صورت نهایی شدن توافق ها، در آینده نزدیک همکاری ایران با هرمس برای تامین منابع مالی و پوشش بیمهای به ۷میلیارد یورو افزایش مییابد. محمد خزایی به روابط دیرینه جمهوری اسلامی ایران و آلمان اشاره کرد و افزود: گسترش روابط اقتصادی در کنار روابط سیاسی برای دو کشور اهمیت زیادی دارد.
وی افزود: سفر چند ماه گذشته وزیر اقتصاد آلمان و همچنین سفر اخیر هیات بزرگ آلمانی به کشورمان در یک ماه گذشته بیانگر این موضوع است. معاون وزیر اقتصاد به عزم جدی دو دولت ایران و آلمان برای برقراری مجدد روابط اقتصادی اشاره کرد و گفت: بیمه هرمس آلمان که نقش فعالی در پوشش بیمهای و تامین منابع مالی صنایع برای حوزههای اقتصادی ایران داشته است، تا چند سال گذشته نزدیک به ۵/ ۵ میلیارد دلار پوشش بیمهای برای ایران ایجاد میکرد. وی گفت: امیدواریم چند روز آینده توافقهای نهایی انجام و روند همکاریهای ایران و هرمس برای تامین منابع مالی و پوشش به روند خوبی تبدیل شود.خزایی اظهار کرد: از نظر جمهوری اسلامی ایران همه زمینهها برای توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور فراهم است و این سازمان آمادگی دارد همکاریهای لازم را در حوزه فاینانس و تامین منابع مالی و پوششهای ضمانتی برای سرمایهگذاران آلمانی در ایران انجام دهد.وی ادامه داد: برای آنکه این نشست و جلسات مشابه آن فقط به امضای سند ختم نشود، با معاون وزیر آلمان توافق کردیم یک کمیته مشترک پیگیری بین دو کشور تشکیل شود تا در یک بازه زمانی مشخص بهطور مثال ماهانه، روند فعالیتهای دو کشور را پیگیری و در صورت بروز مشکل، آن را برطرف کنند. براساس این گزارش، قرار بود دیروز نخستین نشست کمیسیون مشترک ایران و آلمان پس از ۱۴ سال توقف با حضور «زیگمار گابریل» وزیر اقتصاد و انرژی آلمان که معاون صدراعظم این کشور نیز است، برگزار شود که سفر وی به تهران به دلیل بیماری به زمان دیگری موکول شد.
ارسال نظر