سیلاب بیسابقه در حوضه کارون
خبرگزاری مهر: معاون وزیر نیرو با اعلام مهار سیلاب سنگین ناشی از بارشهای جنوب در سد دز گفت: طلسم ۱۰ ساله خشکسالی در خوزستان شکسته شد. علیرضا دائمی اظهار کرد: بارشهای شدیدی که از چند روز گذشته در مناطق غرب و جنوبغربی کشور آغاز شده، باعث جریان سیلاب در رودخانههای استانهای ایلام، لرستان و خوزستان شده است؛ اوج این بارشها در حوضه کارون بزرگ و سد دز بوده که روز پنجشنبه باعث جاری شدن سیلابی با شدت ۸ هزار مترمکعب در ثانیه شده که در سالهای اخیر بیسابقه بوده است. معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو از مهار سیلاب بزرگ کارون در سد دز خبر داد و گفت: اگر سدهای خوزستان نبودند، خسارت این سیلاب در خوزستان بسیار شدید و غیرقابل جبران میشد.
خبرگزاری مهر: معاون وزیر نیرو با اعلام مهار سیلاب سنگین ناشی از بارشهای جنوب در سد دز گفت: طلسم ۱۰ ساله خشکسالی در خوزستان شکسته شد. علیرضا دائمی اظهار کرد: بارشهای شدیدی که از چند روز گذشته در مناطق غرب و جنوبغربی کشور آغاز شده، باعث جریان سیلاب در رودخانههای استانهای ایلام، لرستان و خوزستان شده است؛ اوج این بارشها در حوضه کارون بزرگ و سد دز بوده که روز پنجشنبه باعث جاری شدن سیلابی با شدت ۸ هزار مترمکعب در ثانیه شده که در سالهای اخیر بیسابقه بوده است. معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو از مهار سیلاب بزرگ کارون در سد دز خبر داد و گفت: اگر سدهای خوزستان نبودند، خسارت این سیلاب در خوزستان بسیار شدید و غیرقابل جبران میشد. وی ادامه داد: بزرگترین سیل سالهای اخیر در کارون در تاریخ ۲۳ اسفند ۸۳ بوده که آن سیلاب هم حدود ۷ هزار مترمکعب در ثانیه بوده است. وی افزود: بیش از ۱۰ سال است که این منطقه در خشکسالی بهسر میبرد و مناطق حاشیه رودخانهها و دشتهای سیلابی در این مدت توسعه پیدا کردهاند و بروز این سیلاب باعث شده برخی از این روستاها و دشتهای کشاورزی تحت تاثیر سیل قرار بگیرند. دائمی تصریح کرد: طبق اعلام سازمان هواشناسی این بارشها ادامه خواهد یافت و در برخی مناطق شدت خواهد گرفت.
در همین حال، مدیرعامل شرکت تولید و بهرهبرداری سد و نیروگاه دز نیز گفت: قدرت سیلاب و حداکثر دبی آب ورودی به سد دز در پنجشنبه گذشته به 8 هزار مترمکعب در ثانیه رسید که حدود 40 برابر بیشتر از حالت عادی است. سعید رئوفینسب از مهار 5 هزار مترمکعب در ثانیه از سیلاب در سد دز خبر داد و گفت: اگر این سد نبود ورود این حجم از آب خسارات جبرانناپذیری در پاییندست ایجاد میکرد. وی افزود: با توجه بهشدت بارندگیها باید این حجم از آب را مدیریت میکردیم تا مشکلی برای پاییندست سد به وجود نیاید. وی اظهار کرد: بر همین اساس حدود 5 هزار مترمکعب آب در ثانیه را ذخیره و 3 هزار مترمکعب را رها کردیم که ذخیره این میزان آب باعث افزایش 2 متری سطح آب سد شد. رئوفینسب با اشاره به اینکه حجم سیلاب روز پنجشنبه حدود 4 هزار مترمکعب در ثانیه پیشبینی شده بود، گفت: بهدلیل شدت بارشهای صورت گرفته این رقم به 8 هزار مترمکعب در ثانیه افزایش یافت و در صورتی که سد دز وجود نداشت این حجم از آب به پاییندست منتقل شده و خسارات جبرانناپذیری وارد میشد. وی یادآور شد: با تدابیر اتخاذ شده سیلاب به وجود آمده کنترل شده است و تاکنون بحرانی در پاییندست به وجود نیامده و در آینده نیز به وجود نخواهد آمد. مدیرعامل شرکت تولید و بهرهبرداری سد و نیروگاه دز با تکذیب هرگونه آسیبدیدگی به تاسیسات سد و نیروگاه دز گفت: هیچگونه آسیب و خللی در سد و نیروگاه دز بهوجود نیامده است و این سد حدود دوسوم سیلاب را در خود ذخیره کرده است. وی اظهار کرد: حوادث غیر مترقبه در همه جای دنیا وجود دارد، ولی سیلاب اخیر در 55 سال عمر سد دز بیسابقه بوده است.
ارسال نظر