تعرفه پوشاک سال آینده ۵۵ درصد میشود
گلنار نصراللهی با بیان اینکه نیاز سالانه ما به پوشاک حدود ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار تن است، افزود: طبق آمارهای جهانی، در سال ۲۰۱۴ سالانه بالغ بر ۷۰۰ میلیون دلار پوشاک وارد ایران میشود که تنها ۱۰ درصد آن از مبادی قانونی و۹۰ درصد آن قاچاق میشود.
گلنار نصراللهی با بیان اینکه نیاز سالانه ما به پوشاک حدود ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار تن است، افزود: طبق آمارهای جهانی، در سال ۲۰۱۴ سالانه بالغ بر ۷۰۰ میلیون دلار پوشاک وارد ایران میشود که تنها ۱۰ درصد آن از مبادی قانونی و۹۰ درصد آن قاچاق میشود. وی گفت: بیش از ۶۰ درصد از بازار پوشاک کشور در اختیار تولیدکنندگان داخلی قرار دارد، ولی پوشاک قاچاق چون تعرفه پرداخت نمیکند به تولید داخلی آسیب میرساند.
نصراللهی با بیان اینکه ریسک قاچاق پایین است، افزود: البته صنعت پوشاک ما صنعتی قوی است و بهرغم همه این فشارها و قیمت تمام شده بالای تولید در برابر واردات مقاومت میکند و اگر پوشاک از مبادی رسمی وارد شود، تولیدات پوشاک ما قابل گسترش است و میتواند تولیدات بهتری به لحاظ کمی به بازار عرضه کند ضمن اینکه از نظر کیفی هم من این قول را میدهم که آنچه در صنعت نساجی تولید میکنیم از نظر کیفیت و مواد اولیه بسیار خوب است. وی گفت: پوشاک خارجی و خارج از فصل دیگر کشورها با قیمت ارزانتر وارد میشود که همین به تولید داخلی و به اشتغال کشور ما آسیب میزند، بنابر این وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا برنامه کنترل کالا در مبادی عرضه و کارهای فرهنگی مثل ارائه توانمندیهای این صنعت را با هدف حمایت از صنایع نساجی به اجرا گذاشته است. نصراللهی با اشاره به تعیین تعرفه ۷۵ درصدی پوشاک در کتاب تعرفههای امسال افزود: پوشاک قبلا در گروه کالایی ۱۰ قرار داشت که تعرفه آن دوبرابر یعنی۱۵۰ درصد محاسبه میشد ولی سه ماه قبل از گروه کالاهای ۱۰ خارج شد. وی با بیان اینکه سال آینده تعرفه پوشاک ۵۵ درصد خواهد شد، گفت: در بحث تعرفه و حقوق گمرکی دستگاههای دیگری هم دخالت دارند ولی تعرفهها به شرط آنکه به تولید داخلی آسیب نزنند بهتدریج کاهش مییابند.
ارسال نظر