گروه بنگاه‌ها- زهرا مسافر: ششمین همایش چشم‌انداز صنعت و معدن ایران با نگاهی به بازار در حالی در هفته جاری در تهران برگزار خواهد شد که علاوه بر تولیدکنندگان مطرح کشور، غول‌های فولاد جهان نیز در آن حضور دارند. این همایش که بزرگ‌ترین رویداد سالانه صنعت فولاد کشور است، تلاش دارد تا بستری مناسب برای گردش اطلاعات در زمینه فولاد و معدن برای سرمایه‌گذاری و تصمیم‌سازان این بخش ایجاد کند، چرا که فولادسازان معتقدند صنعت فولاد در ایران از نظر فرصت‌های تجاری، از توان بالقوه بالایی برخوردار است و تعداد پروژه‌های در دست اجرا و آنچه در چشم‌انداز موجود است، مصداق خوبی برای آن است. در این راستا و در آستانه برگزاری این همایش بزرگ گفت‌وگوی «دنیای اقتصاد» را با «الیاس گونزالس» مدیر عامل گروه «سارایه» از اسپانیا به‌عنوان یکی از حامیان این همایش، در ادامه می‌خوانید:

با توجه به رکود حاکم بر بازار فولاد ایران و جهان، آینده بازارها را چگونه می‌بینید و به نظر جنابعالی راهکارهای خروج از این رکود چیست؟

این شرکت بازار ایران را به خوبی می‌شناسد، چرا که این شرکت در ۱۰ سال گذشته - حتی در دوران تحریم‌ها- در ایران فعالیت مستمر داشته است. سارایه هیچ‌گاه ایران را ترک نکرد و همواره نسبت به بازار ایران خوش‌بین بوده، چرا که این گروه پیش‌بینی می‌کند در سال‌های پیش رو، ایران توسعه چشمگیری در زمینه تمامی‌ صنایع خود به همراه افزایش میزان تقاضا خواهد داشت که مطمئنا این روند به خروج از رکود کمک شایانی خواهد کرد. سارایه همانند ۱۰ سال گذشته، تمامی ‌دانش خود را برای توسعه اقتصادی ایران سرمایه‌گذاری خواهد کرد. باوجود آنکه بازار جهانی فولاد وضع چندان مناسبی ندارد، ما نسبت به ایران خوش‌بین هستیم، چراکه اطمینان داریم در سال‌جاری سرمایه‌گذاری‌های بزرگی در زمینه زیرساخت انجام خواهد شد و در کنار آن توسعه چشمگیری را در شاخه صنعتی که نتیجه افزایش تقاضا خواهد بود، شاهد خواهیم بود. همه این دلایل ما را به یافتن یک سناریوی خوب برای ایران امیدوار می‌کند.


برنامه‌های سارایه برای برقراری ارتباط با شرکای جدید تجاری چه خواهد بود؟

رابطه گروه سارایه با شرکای خود همواره پایدار بوده، ولی مدیریت سارایه در حال پایه‌ریزی ارتباطات جدید با شرکای جدید احتمالی است. از سال 2008 ما شرکت سرمایه‌گذاری مشترکی در ایران داریم که برای توسعه شبکه شرکای ما در ایران کمک شایانی کرده است. گروه سارایه، شرکت بین‌المللی شماره یک در زمینه فولاد در ایران است که در حال حاضر با شرکت پارس سارایه دارای سرمایه‌گذاری مشترک است. این فلسفه همکاری با شرکت‌های ایرانی که از زمان تحریم‌ها شروع شده من‌بعد هم ادامه خواهد یافت. در حال حاضر سارایه در حال مذاکره با گروه‌های مهم ایرانی از شاخه‌های فعالیت متفاوت مانند مهندسی، تولید انرژی از پسماند، نیروگاه‌ها و نفت و گاز است تا در صورت امکان، همکاری‌های جدیدی را شروع کند.


وضعیت رقبا در بازار ایران را چگونه می‌بینید؟

سارایه در بازار ایران جایگاه بی‌همتایی دارد، چرا که تنها شرکت فنی بین‌المللی دارای سرمایه‌گذاری مشترک تحت نام پارس سارایه را داراست که بسیاری از ملزومات مورد نیاز در آنجا تولید می‌شوند، بنابراین سارایه نسبت به دیگر رقبای بین‌المللی برتری چشمگیری دارد. باید تاکید کرد که توسعه پایدار در هسته فعالیت‌های ما قرار دارد، چرا که بهینه‌ترین حالت مصرف انرژی و آب از اصلی‌ترین وجوه در تمامی ‌پروژه‌های شرکت سارایه است. در همین راستا، در تمامی ‌پروژه‌ها از فناوری‌های روز دنیا برای کاهش آلودگی استفاده می‌شود. استراتژی سارایه، پیشگام بودن در عرصه تکنولوژی‌های روز برای پیشرفت در زمینه مصرف انرژی و استفاده بهینه از آب است و ما همواره تمامی دانش خود در این زمینه در پروژه‌های خود به کار می‌گیریم.


ارزیابی شما از فرصت‌های سرمایه‌گذاری در ایران چیست؟

گروه سارایه بر بخش فولاد از جمله صنایع تبدیلی و انرژی متمرکز است و از این منظر فرصت‌های سرمایه‌گذاری در ایران بسیار بزرگ هستند. در حال حاضر نفت، گاز، صنایع پتروشیمی‌، کارخانه‌های ذوب فلزات، فرآورده‌های فلزی، ساختمان‌سازی و بخش انرژی‌های تجدید پذیر نیز طیف وسیعی از فرصت‌ها را به همراه بازیافت زباله‌ها، انرژی باد، انرژی خورشیدی و نظایر آن فراهم می‌سازد. گروه «سارایه» در دهه ۶۰ میلادی در شهر Azpeitia اسپانیا پایه‌گذاری شد، یک گروه صنعتی مستقل و متعلق به بخش خصوصی است که در زمینه‌های مهندسی، طراحی و ساخت ماشین‌آلات سنگین برای صنایع تخصص دارد و شامل پروژه‌های امنیت تولید برای بخش فولاد است. طی سال‌ها، گروه «سارایه» با حضور در بیش از هشت کشور جهان نظیر هند، برزیل، مکزیک، امارات و ایران به یک گروه جهانی تبدیل شده و همیشه این تفکر را پیش‌روی خود قرار داده است که می‌شود پروژه‌ای جهانی بود، اما توجه را به داخل معطوف داشت. در حال حاضر در ۶ عرصه فعالیت اقتصادی داریم که شامل کارگاه‌های ذوب فلزات، نورد، خطوط تولید فنر، انبار‌داری هوشمند و مشاوره در بخش‌های انرژی و مهندسی است. ششمین همایش چشم‌انداز صنعت فولاد و معدن ایران با نگاهی به بازار، در روزهای ۲۷ و ۲۸ بهمن ماه در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار می‌شود. علاقه‌مندان برای حضور در این همایش یا کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به وب‌سایت http:/ / events.den.ir مراجعه کنند یا با شماره تلفن‌های ۸۷۷۶۲۴۳۰ ، ۴۲۷۱۰۱۵۱ و ۴۲۷۱۰۱۵۳تماس بگیرند.