شماره روزنامه ۶۱۶۹
|

امیدواری تحلیلگران به حفظ کانال قیمتی ۱۰۰ دلاری برای سنگ‌آهن؛

سنگ‌آهن کانال ۱۰۰ دلاری را در سال ۲۰۲۵ حفظ می‌کند؛ اما چشم‌انداز منفی تقاضا برای فولاد باعث می‌شود تا این محصول در بازه بلندمدت در سراشیبی افت نرخ حرکت کند؛ موسسه فیچ‌سولوشن انتظار دارد که بهای این محصول معدنی تا سال ۲۰۳۳ به ۷۸ دلار به ازای هر تن عقب‌نشینی داشته باشد.

روایت شاخص مدیران خرید در اقتصادهای کلیدی جهان؛

دنیای اقتصاد: گزارش شاخص مدیران خرید در اقتصادهای کلیدی جهان نشان از بهبود نسبی وضعیت فعالیت‌های تولیدی در آمریکا و وخیم‌تر شدن وضعیت کشورهای اتحادیه اروپا و انگلیس را دارد.

    چهارشنبه، ۱۴ آذر ۱۴۰۳
  • هوش مصنوعی چه نقشی در تغییر الگوهای تجارت دارد؟

    تغییر چهره تجارت بین‌المللی

    هوش مصنوعی به‌عنوان پیشرفته‌‌‌‌ترین فناوری، در حال تغییر چهره تجارت بین‌المللی است. در همین راستا سازمان تجارت‌جهانی گزارشی تحت‌عنوان «تجارت هوشمند: چگونه هوش‌مصنوعی تجارت بین‌المللی را شکل می‌دهد و توسط آن شکل می‌گیرد» را با هدف بررسی نقش هوش‌مصنوعی در کاهش هزینه‌های تجاری، افزایش تجارت خدمات، رشد کالاها و خدمات مرتبط با هوش‌مصنوعی و بازتعریف مزیت‌های نسبی اقتصادی کشورها تدوین کرده‌است. این گزارش همچنین به چالش‌های ناشی از پراکندگی مقررات در حوزه هوش‌مصنوعی پرداخته و تاثیرات آن بر فرصت‌های تجاری را بررسی می‌کند.
  • «دنیای‌اقتصاد» عملکرد اتاق‌های بازرگانی پیشرو جهان را بررسی کرد

    موتور محرک اقتصاد قرن بیست‌و‌یکم

    در دنیای پرشتاب امروز، اتاق‌های بازرگانی دیگر تنها محل گردهمایی بازرگانان و تجار نیستند. این نهادها که زمانی صرفا نقش تسهیلگر روابط تجاری را داشتند، امروز به پیشران اصلی تحول اقتصادی در کشورهای توسعه‌‌‌‌یافته تبدیل شده‌اند. تحلیل عملکرد اتاق‌های بازرگانی موفق نشان می‌دهد؛ چگونه این نهادهای قدیمی توانسته‌‌‌‌اند خود را با نیازهای عصر دیجیتال تطبیق دهند و به بازیگرانی کلیدی در عرصه نوآوری، توسعه پایدار و آموزش نیروی کار تبدیل شوند.
  • تجارت ایران با اوراسیا به ۵‌میلیارد دلار رسید

    مشاور امور بین‌الملل و توافق‌های تجاری سازمان توسعه‌تجارت گفت: مجموع تجارت ایران و پنج کشور اوراسیا قبل از اجرای موافقت‌نامه تجاری نزدیک به ۲‌میلیارد دلار بود که اکنون به پنج‌میلیارد دلار رسیده‌است.
  • ۳۰‌درصد درآمد صادراتی صنعت شیلات باید جایگزین درآمدهای نفتی شود

    نماینده رئیس‌جمهوری در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور گفت: در موضوع توسعه دریامحور باید ۳۰‌درصد درآمد صادرات صنعت شیلات جایگزین درآمدهای نفتی شود.
  • در نشست شورای گفت‌وگوی استان اصفهان مطرح شد

    عبور از شرایط سخت اقتصادی، نیازمند تلاش دولت برای رفع ناترازی انرژی است

    در نشست شورای گفت‌وگوی استان اصفهان با تاکید بر لزوم تلاش دولت برای رفع ناترازی‌‌‌‌‌ها، در مورد اقداماتی که می‌تواند این مشکل را برای بنگاه‌های اقتصادی رفع کند، بحث و تبادل‌‌‌‌‌نظر شد.
  • رئیس اتاق شیراز در نشست شورای گفت‌وگوی استان فارس:

    توسعه صادرات مسقطی فارس نیازمند برنامه‌‌‌‌‌ریزی است

    محمدصادق حمیدیان، رئیس اتاق شیراز بر لزوم رفع مشکلات تعرفه‌‌‌‌‌ای صادرات مسقطی فارس و تلاش برای برندسازی این محصول تاکید کرد. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز، گفت: استان فارس و به‌ویژه شهرستان لارستان، جایگاه ویژه‌ای در تولید انواع مسقطی در سطح کشور دارد، به‌طوری‌که از تعداد کل واحدهای صنفی تولید مسقطی کشور، ۲۳ واحد (معادل ۷۷‌درصد کل واحدها) در استان فارس فعالیت دارند. محمدصادق حمیدیان در هشتاد و ششمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی استان فارس، افزود: یکی از اصلی‌ترین مشکلات صادرات مسقطی لاری به‌عنوان یک محصول شناخته شده‌استان فارس، عدم‌برخورداری از تعرفه اختصاصی است؛ چراکه مسقطی در زیر دسته شیرینی‌‌‌‌‌های سنتی بدون کاکائو قرار دارد و به همین‌دلیل، نامی از این محصول مهم و استراتژیک در آمار‌های صادراتی ثبت نمی‌شود و برند‌سازی برای این محصول نیز صورت نمی‌گیرد.
  • تاسیس کار‌‌گزاری صدور شناسنامه فرش دستباف در اتاق بجنورد

    عباس کاظمی، رئیس اتاق بجنورد، از تاسیس اولین مرکز کار‌‌گزاری صدور شناسنامه فرش دستباف در استان خراسان‌شمالی خبر داد. این دفتر در محل اتاق بجنورد راه‌اندازی شده‌است.
  • آیا «وام ارزان برای تولید» به تولیدکنندگان می‌رسد؟ «دنیای‌اقتصاد» بررسی می‌کند

    اشباح صنعتی در صف رانت

    سالانه حجم قابل توجهی از تسهیلات بانکی و ارز دولتی که با هدف حمایت از تولید تخصیص می‌یابد، در عمل به شرکت‌های صوری یا «اشباح صنعتی» می‌رسد. واحدهای تولیدی که در آنها نه تولیدی صورت می‏گیرد و نه شاغلی در آنها وجود دارد، اما همیشه در صف اول دریافت مواد اولیه، ارز و تسهیلات ریالی هستند. بخش قابل توجهی از این معضل به خاطر ساختار کژکارکردی است که رانت را تعریف کرده و فکر می‌کند که با سامانه و نظارت می‏تواند مطمئن باشد که از سوءاستفاده جلوگیری می‏کند. کارشناسان اعتقاد دارند این «اشباح صنعتی» مهم‌ترین عامل انحراف منابع از تخصیص بهینه و همین‌طور عامل اصلی تضعیف صرفه مقیاس اقتصاد هستند. در شرایطی که واحدهای تولیدی موجود با مشکلات متعددی در حوزه برق، گاز و کمبود منابع در گردش مواجهند، ارائه غیر‏شفاف و بی‏رویه مجوز به واحدهای جدید باید مورد بازبینی قرار گیرد. با تخصیص بازارمحور ارز و منابع بانکی، بنگاه‌های تولیدی برای استفاده از انتفاع تولید به‌وجود می‏آیند نه استفاده از رانت و این‌گونه دیگر خبری از اشباح صنعتی نخواهد بود.
  • ۲‌درصد بدمصرف‌‌‌ها ۱۰‌درصد برق کشور را مصرف می‌کنند

    دنیای‌اقتصاد: براساس آمارها در حالی ۷۵‌درصد مشترکان بخش خانگی ۵۲‌درصد از برق این بخش را مصرف می‌کنند که ۴۸‌درصد دیگر نصیب ۲۵‌درصد مشترک پرمصرف و بدمصرف می‌شود. این در حالی است که ۲‌درصد مشترکان بسیار پرمصرف به‌تنهایی ۱۰‌درصد برق بخش خانگی را به خود اختصاص می‌دهند. شاید این مساله دلایل افزایش قبوض برق برای مشترکان پرمصرفی را که یارانه دولتی بیشتری را در بخش انرژی به خود اختصاص می‌دهند به‌خوبی توضیح دهد.
  • ۵۶درصد ظرفیت سدها خالی است

    دنیای‌اقتصاد: در زمان حاضر با وجود ۲۲میلیارد و ۶۶۰میلیون مترمکعب آب ذخیره‏‏‌شده در سدهای کشور، ۴۴‌درصد ظرفیت مخازن سدها پر و ۵۶‌درصد این ظرفیت خالی است.به گزارش خبرگزاری تسنیم، در ۷۰روز ابتدایی سال آبی جاری (از ابتدای مهرماه ۱۴۰۳ تا دهم آذرماه) در مجموع ۳میلیارد و ۲۵۰میلیون مترمکعب آب وارد سدهای ایران شده که نسبت به ورودی ۳میلیارد و ۴۵۰میلیون مترمکعبی آب به سدها در مدت مشابه سال آبی گذشته، کاهش ۶درصدی داشته است. همچنین در این مدت، به‏‏‌منظور تامین آب شرب، کشاورزی، صنعت و مباحث زیست‏‏‌محیطی، ۵میلیارد و ۱۵۰میلیون مترمکعب آب از سدهای کشور رهاسازی شده است که نسبت به خروجی ۵میلیارد و ۲۷۰میلیون مترمکعبی آب در مدت مشابه سال آبی قبل از سدها، کاهش ۲درصدی را نشان می‌دهد. در زمان حاضر با وجود ۲۲میلیارد و ۶۶۰میلیون مترمکعب آب ذخیره‏‏‌شده در سدهای کشور، ۴۴‌درصد ظرفیت مخازن سدها پر و ۵۶‌درصد این ظرفیت خالی است. میزان ذخایر آبی سدها در روز دهم آذرماه ۱۴۰۲ بالغ بر ۲۰میلیارد و ۳۵۰میلیون مترمکعب بود که مقایسه این رقم با حجم فعلی ذخایر آبی سدها، نشان‏‏‌دهنده رشد ۱۱درصدی است.
  • قطع یارانه مشترکان پرمصرف برق

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل امور انرژی و مشتریان توانیر گفت: تغییرات در تعرفه‌‌‌های خانگی به گونه‌‌‌ای است که هزینه برق مشترکان کم‌‌‌‌‌‌مصرف یا زیر الگوی مصرف، یارانه‌‌‌ای محاسبه می‌شود، اما مشترکان بالای الگو با توجه به پله‌‌‌ای که روی آن قرار می‌‌‌گیرند، از یارانه کمتری بهره‌‌‌مند شده یا یارانه‌‌‌شان حذف می‌شود.
  • با هدف کاهش ناترازی تولید و مصرف برق در اوج بار تابستان ۱۴۰۴ کلید خورد

    اجرای ۱۴مگاپروژه برای عبور از اوج بار تابستان

    دنیای‌اقتصاد: تفاهم‌‌‌نامه همکاری میان پژوهشگاه نیرو و شرکت توانیر به‌منظور پیگیری برنامه‌‌‌های راهبردی صنعت برق برای رفع ناترازی و انجام اقدامات و پژوهش‌‌‌های موردنیاز به منظور اجرای ۱۴مگاپروژه عبور از اوج بار تابستان ۱۴۰۴، مبادله شد.به گزارش پایگاه اطلاع‌‌‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، این تفاهم‌‌‌نامه‌‌‌ها به‌منظور حمایت دانشی پژوهشگاه نیرو و همکاری در اجرای ۱۴ طرح کاهش ناترازی برق تابستان ۱۴۰۴ و تدوین برنامه‌‌‌های راهبردی میان‌‌‌مدت و بلندمدت برای صنعت برق، در قالب یک تفاهم‌‌‌نامه مادر و ۶تفاهم‌‌‌نامه زیرمجموعه، میان مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل توانیر و مجید عمیدپور، رئیس پژوهشگاه نیرو به امضا رسید.
    سه‌شنبه، ۱۳ آذر ۱۴۰۳
  • روایت شاخص مدیران خرید در اقتصادهای کلیدی جهان؛

    وضعیت تقاضا در اتحادیه اروپا و انگلیس وخیم شد؛ نشانه‌ای از بهبود نیست

    دنیای اقتصاد: گزارش شاخص مدیران خرید در اقتصادهای کلیدی جهان نشان از بهبود نسبی وضعیت فعالیت‌های تولیدی در آمریکا و وخیم‌تر شدن وضعیت کشورهای اتحادیه اروپا و انگلیس را دارد.
  • امیدواری تحلیلگران به حفظ کانال قیمتی ۱۰۰ دلاری برای سنگ‌آهن؛

    تداوم تضعیف تقاضا در بلندمدت؛ خداحافظی سنگ‌آهنی‌ها با روزهای اوج

    سنگ‌آهن کانال ۱۰۰ دلاری را در سال ۲۰۲۵ حفظ می‌کند؛ اما چشم‌انداز منفی تقاضا برای فولاد باعث می‌شود تا این محصول در بازه بلندمدت در سراشیبی افت نرخ حرکت کند؛ موسسه فیچ‌سولوشن انتظار دارد که بهای این محصول معدنی تا سال ۲۰۳۳ به ۷۸ دلار به ازای هر تن عقب‌نشینی داشته باشد.
  • دنیای اقتصاد عملکرد بخش‌های چهارگانه اقتصاد را تحلیل کرد؛

    رشد ۳.۱ درصدی و برقراری توازن نسبی در بخش‌های اقتصادی

    دنیای اقتصاد: بررسی آخرین داده‌های منتشر شده از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد اقتصاد کشور در مهرماه ۱۴۰۳ علی‌رغم تمام چالش‌های داخلی و بین‌المللی، رشد ۳.۱ درصدی را تجربه کرده است.
  • نتایج یک آزمایش طبیعی از احداث کارخانه‌ها در آمریکا بررسی شد؛

    صنعت؛ نردبان طبقه متوسط

    در بیشتر قرن بیستم، مشاغل تولیدی یقه‌آبی فرصت مهمی برای کارگران کم‌سواد و کم‌مهارت در جهت صعود از نردبان اقتصادی با ارائه دستمزدهای بالا و مشاغل پایدار فراهم کرد و به‌خوبی مستند شده است که ناپدید شدن کار تولیدی با دستمزد بالا از مناطق مختلف در طول چهار دهه گذشته تاثیرات بدی بر کارگران و بازارهای کار محلی داشته است و علاقه شدیدی در میان سیاستگذاران و دانشگاهیان به مداخلات سیاستی مبتنی بر مکان وجود دارد که شرکت‌ها را برای استقرار کارخانه‌‌‌های تولیدی جدید در مناطقی با فرصت‌‌‌های محدود برای پیشرفت اقتصادی تشویق می‌کند.
  • اهداف سامانه جدید ارز تجاری چیست؟

    به‌سوی ارز تک‌نرخی

    سال‏‏‏‏‌هاست فعالان و تجار در حوزه صادرات و واردات به نواقص سامانه نیما اعتراض می‌کنند. آنها معتقدند در این سامانه کشف قیمت براساس عرضه و تقاضا شکل نمی‌گیرد و بانک‌مرکزی دائما در این سامانه دخالت می‌کند؛ به‌طوری که در حال‌حاضر فاصله معناداری بین نرخ ارز آزاد و سامانه نیما وجود دارد. در این راستا، بانک‌مرکزی به سمت طراحی سامانه‏‏‏‏‌ای رفت که در آن کشف قیمت بر اساس سیستم عرضه و تقاضا صورت بگیرد. سامانه معاملات بازار ارز تجاری، بستری است که در آن واردکنندگان و صادرکنندگان یکدیگر را ملاقات کرده و بدون نرخ‌سازی، ارز خود را مبادله می‌کنند. به گفته مسوولان، در آینده این سامانه محلی برای ایجاد قراردادهای آتی و سلف ارزی می‌شود و فعالان اقتصادی می‌توانند در آن، ریسک‌های تجاری خود را کاهش دهند.
  • توافق‌نامه تجارت آزاد با ایران در مجالس ۴کشور اوراسیا تصویب شد

    لایحه موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا با اجماع آرا در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای‌اسلامی تصویب‌شده و در انتظار تصویب نهایی در صحن مجلس است.
  • تشکیل ۵۹۶ اتحادیه صنفی کشاورزی

    مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: از زمان ابلاغ مقررات ساختار جدید نظام‌صنفی کشاورزی تاکنون، ۵۹۶ اتحادیه صنفی کشاورزی در بیش از ۳۰۰ شهرستان و ۱۸۰ اتاق اصناف کشاورزی شهرستان تشکیل شده‌است.
  • اقتصاد دریامحور در سند چشم‌‌‌‌انداز ۱۴۳۰

    دنیای‌اقتصاد: در مراسم رونمایی از کتاب «اقتصاد دریامحور» با اشاره به مباحث مطرح‌شده برای تدوین سند چشم‌‌‌‌انداز ۱۴۳۰، تاکید شد؛ در فرآیند تدوین این سند از تمام ظرفیت‌های بخش‌خصوصی و اتاق ایران استفاده شود. مراسم رونمایی از کتاب «اقتصاد دریامحور» با حضور علی آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت‌نظام، صمد حسن‌‌‌‌زاده رئیس و پیام باقری نایب‌‌‌‌رئیس اتاق ایران برگزار شد. کتاب «اقتصاد دریامحور» مجموعه مقالاتی است که در همایش دریامحور کیش توسط استاد دانشگاه و پژوهشگران ارائه‌‌‌‌شده بود که مجموعه آن مقالات در کتابی گردآوری ‌‌‌‌شده‌است.
  • مدیرعامل شرکت توزیع برق استان تهران اعلام کرد

    فرسودگی ۲۵ تا ۳۰‌ درصد شبکه برق

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل شرکت توزیع برق استان تهران از کاهش سرقت تجهیزات صنعت برق خبر داد و گفت: طی سه‌سال اخیر حدود ۲۴‌هزار ماینر غیر‌مجاز با مصرف ۵۰مگاوات را جمع‌آوری کردیم و از همه مشترکان تقاضا داریم اگر صداهای ناهنجار شنیدند، حتما گزارش دهند و بابت هر ماینری که کشف می‌شود، یک‌میلیون تومان پاداش نقدی بدون اینکه نام آنها فاش شود، دریافت کنند. به‌‌‌ گزارش «ایسنا»، قاسم شهابی در خصوص وضعیت سیم‌بانان و میزان حوادثی که در طول سال برای آنها اتفاق می‌‌‌افتد، اظهار کرد: شرکت توزیع برق استان تهران با ۳۲۰۰نیرو که بخش اعظم آنها در بخش بهره‌‌‌برداری هستند، بیش از ۶۰۰نفر نیروی سیم‌بان دارد که در گرمای تابستان و سرمای زمستان در فضای آزاد برای تامین برق تلاش می‌کنند و گاه نیز جان خود را کف دست خود می‌‌‌گذارند و کار را پیش‌‌‌می‌‌‌برند.
  • رشد ۱۳ درصدی بخش معدن در صورت توسعه اکتشاف

    دنیای‌اقتصاد: رئیس هیات‌عامل ایمیدرو اعلام کرد: توسعه اکتشافات موضوعی است که در برنامه هفتم پیشرفت کشور به آن اشاره شده و یکی از عوامل موثر بر تحقق رشد ۱۳درصدی بخش معدن است.
  • کاهش ۳۰ میلیارد مترمکعبی سرانه آب تجدیدپذیر در ۲۸ سال اخیر

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل آبفای کشور گفت: برای استان‌‌‌های هرمزگان، اصفهان، مرکزی و تهران طرح‌‌‌های اضطراری تامین آب برای پیک پایان سال و پیک تابستان ۱۴۰۴ آماده و اجرای برخی پروژه‌‌‌ها آغاز شده است.
  • ۴۰۸ واحد صنعتی احیا شد؛ افزایش ظرفیت ۱۰۱۰ واحد

    دنیای‌اقتصاد: معاون وزیر صمت گفت: در نیمه نخست امسال ۴۰۸واحد صنعتی احیا و ۷۵واحد صنعتی نوسازی و بازسازی شد، همچنین ۱۰۱۰واحد با افزایش ظرفیت مواجه شدند.
    دوشنبه، ۱۲ آذر ۱۴۰۳
  • دنیای اقتصاد بررسی کرد؛

    رشد نوسانی ارزش افزوده صنعتی؛ تضعیف صنعت در بلندمدت

    دنیای اقتصاد: رشد بخش صنعت و معدن در ایران با افت و خیزهای زیادی همراه بوده است. از آنجایی که سهم ارزش افزوده بخش صنعت از کل اقتصاد، یکی از شاخص‌هایی که نشان‌دهنده روند صنعتی شدن است،کارشناسان معتقدند نوسانات و رشد سینوسی این شاخص رشد اقتصادی را نیز تهدید می‌کند.
  • از سوی کمیسیون تلفیق؛

    نرخ ارز حقوق گمرکی کالاها تعیین شد

    دنیای اقتصاد: نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز (۱۲ آذر) و در ادامه بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ نرخ ارز حقوق ورودی کالاها در سال آینده را تعیین کردند.
  • تهدید رییس‌جمهور آمریکا فلزات را ارزان کرد؛

    بازی ترامپ در زمین فلزی‌ها

    تهدید دونالد ترامپ برای اعمال تعرفه ۱۰۰ درصدی بر واردات از کشورهای بریکس، به تقویت شاخص دلار آمریکا انجامید و زمینه‌ساز افت قیمت کامودیتی‌ها با محوریت فلزات در بازار جهانی شد؛ با این وجود فعالان بازار چشم‌انتظار انتشار داده‌های اقتصادی و تورمی آمریکا و سیاست فدرال رزرو در خصوص نرخ بهره برای ماه پایانی سال ۲۰۲۴ هستند و این انتظار شتاب نوسان قیمت در بازارها را کاهش داده است.
  • در گفت وگو با « دنیای اقتصاد» بررسی شد؛

    ماجرای تولیدکنندگانی که هم فروشنده و هم خریدار ارز هستند

    دنیای اقتصاد: مجموعه سیاست‌های ارزی به نحوی است که تولیدکنندگان صادراتی اگرچه مجبور به فروش ارز به نرخ دستوری به دولت هستند، اما در مقابل مواد اولیه و کالاهای مورد نیاز تولید همان کالای صادراتی را باید با نرخ ارز آزاد خریداری نمایند؛ این سیاست متناقضی است که بسیاری از صادرکنندگان را خانه‌نشین کرده است.
  • راه‏‏‏‌حل‏‏‏‌های بخش‌خصوصی برای کمک به فقرزدایی بررسی شد

    تجمیع معجزه‏‏‏‌های کوچک

    برنامه جهانی کشاورزی و امنیت غذایی (GAFSP) از راه‏‏‏‌حل‏‏‏‌های ترکیبی برای حمایت از پروژه‌هایی است که به بهبود معیشت کشاورزان خرده‏‏‏‌مالک ساکن در فقیرترین کشورهای جهان کمک می‌کند. این برنامه موجب خودکفایی کشورها در زمینه تولید مواد غذایی مورد‌نیاز و کاهش تقاضای ارز به جهت واردات غذا و نهاده‌های دامی می‌شود.
  • ضرورت تصویب پیمان‌‌‌‌‌‌نامه‌‌‌‌‌‌های منطقه‌ای برای توسعه‌تجارت

    دنیای‌اقتصاد: نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای‌اسلامی بر ضرورت تصویب پیمان‌‌‌‌‌‌نامه‌‌‌‌‌‌های اقتصادی منطقه‌ای همچون اوراسیا در مجلس تاکید کرد. پیوستن به این پیمان‌‌‌‌‌‌نامه‌‌‌‌‌‌ها می‌تواند در این شرایط اقتصادی گره‌‌‌‌‌‌گشا باشد و زمینه‌‌‌‌‌‌ساز توسعه‌تجارت شود. به گزارش روابط‌‌‌‌‌‌عمومی سازمان توسعه‌تجارت ایران، جعفر قادری درباره ضرورت تصویب پیمان‌‌‌‌‌‌های منطقه‌ای همچون اوراسیا در مجلس شورای‌اسلامی اظهار کرد: در شرایط کنونی که تحریم هستیم باید بیشتر از کشورهای دیگر پیگیر عضویت در پیمان‌‌‌‌‌‌های منطقه‌ای همچون اوراسیا باشیم، چون پیوستن به این پیمان‌‌‌‌‌‌نامه‌‌‌‌‌‌ها می‌تواند در این زمینه گره‌‌‌‌‌‌گشایی کند و باعث توسعه‌تجارت در کشور شود.