سنگآهن کانال ۱۰۰ دلاری را در سال ۲۰۲۵ حفظ میکند؛ اما چشمانداز منفی تقاضا برای فولاد باعث میشود تا این محصول در بازه بلندمدت در سراشیبی افت نرخ حرکت کند؛ موسسه فیچسولوشن انتظار دارد که بهای این محصول معدنی تا سال ۲۰۳۳ به ۷۸ دلار به ازای هر تن عقبنشینی داشته باشد.
دنیای اقتصاد: گزارش شاخص مدیران خرید در اقتصادهای کلیدی جهان نشان از بهبود نسبی وضعیت فعالیتهای تولیدی در آمریکا و وخیمتر شدن وضعیت کشورهای اتحادیه اروپا و انگلیس را دارد.
دنیای اقتصاد: گزارش شاخص مدیران خرید در اقتصادهای کلیدی جهان نشان از بهبود نسبی وضعیت فعالیتهای تولیدی در آمریکا و وخیمتر شدن وضعیت کشورهای اتحادیه اروپا و انگلیس را دارد.
امیدواری تحلیلگران به حفظ کانال قیمتی ۱۰۰ دلاری برای سنگآهن؛
سنگآهن کانال ۱۰۰ دلاری را در سال ۲۰۲۵ حفظ میکند؛ اما چشمانداز منفی تقاضا برای فولاد باعث میشود تا این محصول در بازه بلندمدت در سراشیبی افت نرخ حرکت کند؛ موسسه فیچسولوشن انتظار دارد که بهای این محصول معدنی تا سال ۲۰۳۳ به ۷۸ دلار به ازای هر تن عقبنشینی داشته باشد.
دنیای اقتصاد عملکرد بخشهای چهارگانه اقتصاد را تحلیل کرد؛
دنیای اقتصاد: بررسی آخرین دادههای منتشر شده از سوی مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد اقتصاد کشور در مهرماه ۱۴۰۳ علیرغم تمام چالشهای داخلی و بینالمللی، رشد ۳.۱ درصدی را تجربه کرده است.
نتایج یک آزمایش طبیعی از احداث کارخانهها در آمریکا بررسی شد؛
در بیشتر قرن بیستم، مشاغل تولیدی یقهآبی فرصت مهمی برای کارگران کمسواد و کممهارت در جهت صعود از نردبان اقتصادی با ارائه دستمزدهای بالا و مشاغل پایدار فراهم کرد و بهخوبی مستند شده است که ناپدید شدن کار تولیدی با دستمزد بالا از مناطق مختلف در طول چهار دهه گذشته تاثیرات بدی بر کارگران و بازارهای کار محلی داشته است و علاقه شدیدی در میان سیاستگذاران و دانشگاهیان به مداخلات سیاستی مبتنی بر مکان وجود دارد که شرکتها را برای استقرار کارخانههای تولیدی جدید در مناطقی با فرصتهای محدود برای پیشرفت اقتصادی تشویق میکند.
سالهاست فعالان و تجار در حوزه صادرات و واردات به نواقص سامانه نیما اعتراض میکنند. آنها معتقدند در این سامانه کشف قیمت براساس عرضه و تقاضا شکل نمیگیرد و بانکمرکزی دائما در این سامانه دخالت میکند؛ بهطوری که در حالحاضر فاصله معناداری بین نرخ ارز آزاد و سامانه نیما وجود دارد. در این راستا، بانکمرکزی به سمت طراحی سامانهای رفت که در آن کشف قیمت بر اساس سیستم عرضه و تقاضا صورت بگیرد. سامانه معاملات بازار ارز تجاری، بستری است که در آن واردکنندگان و صادرکنندگان یکدیگر را ملاقات کرده و بدون نرخسازی، ارز خود را مبادله میکنند. به گفته مسوولان، در آینده این سامانه محلی برای ایجاد قراردادهای آتی و سلف ارزی میشود و فعالان اقتصادی میتوانند در آن، ریسکهای تجاری خود را کاهش دهند.
لایحه موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا با اجماع آرا در کمیسیون اقتصادی مجلس شورایاسلامی تصویبشده و در انتظار تصویب نهایی در صحن مجلس است.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: از زمان ابلاغ مقررات ساختار جدید نظامصنفی کشاورزی تاکنون، ۵۹۶ اتحادیه صنفی کشاورزی در بیش از ۳۰۰ شهرستان و ۱۸۰ اتاق اصناف کشاورزی شهرستان تشکیل شدهاست.
دنیایاقتصاد: در مراسم رونمایی از کتاب «اقتصاد دریامحور» با اشاره به مباحث مطرحشده برای تدوین سند چشمانداز ۱۴۳۰، تاکید شد؛ در فرآیند تدوین این سند از تمام ظرفیتهای بخشخصوصی و اتاق ایران استفاده شود. مراسم رونمایی از کتاب «اقتصاد دریامحور» با حضور علی آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحتنظام، صمد حسنزاده رئیس و پیام باقری نایبرئیس اتاق ایران برگزار شد. کتاب «اقتصاد دریامحور» مجموعه مقالاتی است که در همایش دریامحور کیش توسط استاد دانشگاه و پژوهشگران ارائهشده بود که مجموعه آن مقالات در کتابی گردآوری شدهاست.
دنیایاقتصاد: مدیرعامل شرکت توزیع برق استان تهران از کاهش سرقت تجهیزات صنعت برق خبر داد و گفت: طی سهسال اخیر حدود ۲۴هزار ماینر غیرمجاز با مصرف ۵۰مگاوات را جمعآوری کردیم و از همه مشترکان تقاضا داریم اگر صداهای ناهنجار شنیدند، حتما گزارش دهند و بابت هر ماینری که کشف میشود، یکمیلیون تومان پاداش نقدی بدون اینکه نام آنها فاش شود، دریافت کنند. به گزارش «ایسنا»، قاسم شهابی در خصوص وضعیت سیمبانان و میزان حوادثی که در طول سال برای آنها اتفاق میافتد، اظهار کرد: شرکت توزیع برق استان تهران با ۳۲۰۰نیرو که بخش اعظم آنها در بخش بهرهبرداری هستند، بیش از ۶۰۰نفر نیروی سیمبان دارد که در گرمای تابستان و سرمای زمستان در فضای آزاد برای تامین برق تلاش میکنند و گاه نیز جان خود را کف دست خود میگذارند و کار را پیشمیبرند.
دنیایاقتصاد: رئیس هیاتعامل ایمیدرو اعلام کرد: توسعه اکتشافات موضوعی است که در برنامه هفتم پیشرفت کشور به آن اشاره شده و یکی از عوامل موثر بر تحقق رشد ۱۳درصدی بخش معدن است.
دنیایاقتصاد: مدیرعامل آبفای کشور گفت: برای استانهای هرمزگان، اصفهان، مرکزی و تهران طرحهای اضطراری تامین آب برای پیک پایان سال و پیک تابستان ۱۴۰۴ آماده و اجرای برخی پروژهها آغاز شده است.
دنیایاقتصاد: معاون وزیر صمت گفت: در نیمه نخست امسال ۴۰۸واحد صنعتی احیا و ۷۵واحد صنعتی نوسازی و بازسازی شد، همچنین ۱۰۱۰واحد با افزایش ظرفیت مواجه شدند.
دنیای اقتصاد: رشد بخش صنعت و معدن در ایران با افت و خیزهای زیادی همراه بوده است. از آنجایی که سهم ارزش افزوده بخش صنعت از کل اقتصاد، یکی از شاخصهایی که نشاندهنده روند صنعتی شدن است،کارشناسان معتقدند نوسانات و رشد سینوسی این شاخص رشد اقتصادی را نیز تهدید میکند.
تهدید دونالد ترامپ برای اعمال تعرفه ۱۰۰ درصدی بر واردات از کشورهای بریکس، به تقویت شاخص دلار آمریکا انجامید و زمینهساز افت قیمت کامودیتیها با محوریت فلزات در بازار جهانی شد؛ با این وجود فعالان بازار چشمانتظار انتشار دادههای اقتصادی و تورمی آمریکا و سیاست فدرال رزرو در خصوص نرخ بهره برای ماه پایانی سال ۲۰۲۴ هستند و این انتظار شتاب نوسان قیمت در بازارها را کاهش داده است.
دنیای اقتصاد: مجموعه سیاستهای ارزی به نحوی است که تولیدکنندگان صادراتی اگرچه مجبور به فروش ارز به نرخ دستوری به دولت هستند، اما در مقابل مواد اولیه و کالاهای مورد نیاز تولید همان کالای صادراتی را باید با نرخ ارز آزاد خریداری نمایند؛ این سیاست متناقضی است که بسیاری از صادرکنندگان را خانهنشین کرده است.
راهحلهای بخشخصوصی برای کمک به فقرزدایی بررسی شد
برنامه جهانی کشاورزی و امنیت غذایی (GAFSP) از راهحلهای ترکیبی برای حمایت از پروژههایی است که به بهبود معیشت کشاورزان خردهمالک ساکن در فقیرترین کشورهای جهان کمک میکند. این برنامه موجب خودکفایی کشورها در زمینه تولید مواد غذایی موردنیاز و کاهش تقاضای ارز به جهت واردات غذا و نهادههای دامی میشود.
دنیایاقتصاد: نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورایاسلامی بر ضرورت تصویب پیماننامههای اقتصادی منطقهای همچون اوراسیا در مجلس تاکید کرد. پیوستن به این پیماننامهها میتواند در این شرایط اقتصادی گرهگشا باشد و زمینهساز توسعهتجارت شود. به گزارش روابطعمومی سازمان توسعهتجارت ایران، جعفر قادری درباره ضرورت تصویب پیمانهای منطقهای همچون اوراسیا در مجلس شورایاسلامی اظهار کرد: در شرایط کنونی که تحریم هستیم باید بیشتر از کشورهای دیگر پیگیر عضویت در پیمانهای منطقهای همچون اوراسیا باشیم، چون پیوستن به این پیماننامهها میتواند در این زمینه گرهگشایی کند و باعث توسعهتجارت در کشور شود.
صنعت دریایی و دریانوردی کشور از گذشته عمدتا حول محور بخش دولتی قرار داشته است، اما بررسیها نشان میدهد بخش عمده این صنعت بهویژه در حوزه کشتیسازی و ساخت شناورها با محوریت بخش خصوصی، از طریق زنجیره تامین داخلی قابل تامین است.
دنیایاقتصاد: دبیر سندیکای صنعت برق با بیان اینکه راندمان نیروگاههای کشور در بهترین شرایط حدود ۴۰درصد است، گفت: به عبارت دیگر ۶۰درصد سوخت نیروگاهها هدر میرود.
پیش از این بارها اصطلاح «فوری فوتی» را شنیده و احتمالا به کار بردهایم. تصور بیشتر افراد این است که «فوری» همان «فورا» و «فوتی» هم مهمل لفظی است که با تاکید بر لفظ اول میآید و «درخواستی است بر انجام موضوع با قید فوری!» اما ببینیم اصل ماجرا چه بوده است.
دنیایاقتصاد: معاون برنامهریزی و توانمندسازی ایمیدرو خبر داد: این سازمان در حال نهاییسازی برنامه هوشمندسازی در معدن و صنایع معدنی است. به گزارش «ایسنا» به نقل از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو)، سمیه خلوصی -معاون برنامهریزی و توانمندسازی ایمیدرو- با اعلام این خبر گفت: ایمیدرو اقدامات گستردهای را برای هوشمندسازی و استفاده از تکنولوژی صنعت نسل چهارم، انجام داده که بخشی از آن شامل همکاری با وزارت ارتباطات و فناوری، برگزاری دورههای آموزشی و همچنین اجرای پایلوت این برنامه در معادن است.
نهاد رقابت در ایران که به شورای رقابت معروف است در طول ۱۵سال گذشته نتوانسته در مقابله با رفتارهای ضدرقابتی در بازار کامیاب باشد. به عقیده کارشناسان، دلیل این امر نه عملکرد ضعیف اعضای شورا که طراحی ناقص این شورا است. عدم اجرای موثر آرای شورای رقابت توسط دادگستریها و همین طور مبالغ غیربازدارنده جریمه های نقدی، دو عامل مهمی هستند که عملکرد شورای رقابت را خنثی ساخته است. با توجه به موانع بسیار، قطعا امکان اصلاح عملکرد شورای رقابت وجود دارد.
فعالان اقتصادی در مورد سه در هزار و چهار در هزار چه میگویند؟
موضوع بحثبرانگیز منابع درآمدی اتاق بازرگانی هیچگاه قدیمی نمیشود. همواره سه درهزار و چهار درهزار که منابع اصلی درآمدی اتاقهای بازرگانی بر اساس قانون هستند، زیر ذرهبین منتقدان قرار میگیرند و بابت هزینهکرد آن نیز حساسیتهای فراوانی وجود دارد. هرچند در سالهای اخیر برخی از اتاقهای بازرگانی به درآمدزایی از طرق دیگر نیز روی آوردهاند و از طرق مختلف از جمله ارائه خدمات بخشی از هزینههای اتاق را تامین میکنند، اما همچنان دو منبع اصلی درآمدی اتاق سه درهزار و چهار درهزار سود اعضای اتاق است. «دنیایاقتصاد» در این باره به بررسی انتقادات و درست یا غلط نقدهایی که به این منبع درآمدی میشود پرداخته است.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه تحریمهای ظالمانه مانع دسترسی به تکنولوژی است، اظهار کرد: در اصل ۵۰ قانون اساسی نیز به حفاظت از محیطزیست و خاک تاکید شده و قانونی به صورت لایحه در خصوص حفاظت از خاک تدوین شده است. به گزارش ایسنا، غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی، اظهار کرد: موضوع محیط زیست و خاک در کشور ما به طور جد مورد توجه است و در قانون اساسی ما نیز به آن توجه شده است و اصل ۵۰ قانون اساسی ما به حفاظت از محیطزیست اختصاص دارد که بر اساس آن، هر فعالیتی را که با حفاظت از محیطزیست و خاک مغایرت دارد ممنوع کرده است.
مستشاران آمریکایی در قالب طرح ترومن، دورههای مختلف کارآموزی برای ایرانیان در داخل و خارج از کشور برگزار کردند. در طی ۱۷سال بیش از ۳۰۰ ایرانی به آمریکا و بیش از ۱۰۰دانشآموز برای آموزش به دانشگاه آمریکایی بیروت اعزام شدند.
رئیس اتاق شیراز با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی استان فارس در حوزههای صنعت و معدن، کشاورزی، گردشگری و انرژیهای تجدیدپذیر، از آمادگی اتاق شیراز برای همکاری با بخش خصوصی استرالیا خبر داد.
رئیس اتاق گرگان میگوید: باید زیرساختهای مناسب در بخش کشاورزی ایجاد شود و ضمن لحاظ کردن مشوقهای متنوع برای استفاده از تکنولوژی روز دنیا، بودجه موردنیاز این بخش از طریق بانکها و ظرفیتهای دولتی تامین و تزریق شود. به گزارش اتاق ایران آنلاین، امیر یوسفی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان در دیدار با استاندار گلستان اظهار کرد: استان گلستان در چهارراه اقتصاد منطقه قرار دارد و از ظرفیتهای بینالمللی خوبی برخوردار است.
در یک گزارش پژوهشی سیاستهای حمایتی از بخش صنعت در قوانین بودجه پنجسال اخیر بررسی شد
ارزیابی عملکرد احکام قوانین بودجه مرتبط با بخش صنعت در پنجسال اخیر (۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲) حاکی از آن است که اگرچه احکام بودجهای همپوشانی مناسبی با اهداف اسناد بالادستی در بخش صنعت دارند، ولی بسیاری از بندها و تبصرهها یا بهکلی اجرا نشدهاند یا بهصورت ناقص اجرا شدهاند. همچنین عدم تامین مالی بهرغم تصویب در قانون، طولانی شدن فرآیند اجرا بهدلیل بوروکراسی پیچیده یا اختلاف در تفسیر قانون، کم توجهی به زمینه اصلی مشکلات مربوط به بخش صنعت و وجود مشکلات زمینهای در فضای کلی اقتصاد کشور سبب شده است تا بسیاری از این احکام حتی در صورت اجرا نیز نتوانند زمینهساز ایجاد تحرک جدی در بخش صنعت کشور شوند. بخش صنعت یکی از ارکان مهم اقتصاد ایران و همچنین یکی از بخشهای تاثیرگذار بر رشد اقتصادی است.
شدت گرفتن سرما در کشور با آغاز آذرماه، احتمال کاهش تولید آهناسفنجی به دلیل بروز محدودیت در تامین گاز واحدهای احیا را مطرح کرده و زمینهساز رونق رینگ آهناسفنجی در کشور شده؛ این در حالی است که حلقههای بالادست زنجیره آهن و فولاد با رکود نسبی مواجه هستند؛ به نحوی که بخش قابل توجهی از عرضه سنگآهن، کنسانتره و گندله بدون مشتری مانده است.