شماره روزنامه ۶۱۸۷
|

زیان سنگ‌آهنی‌ها بیش از فولادی‌ها!

دنیای اقتصاد: سنگ‌آهنی‌ها در ۲۰۲۴ بیش از فولادی‌ها کاهش قیمت داشتند؛ در حالی که افت ۱.۴ درصدی تولید فولاد در دنیا توانست از سرعت عقبگرد قیمتی این محصول بکاهد، افزایش تولید معدنی سنگ‌آهن، زمینه‌ساز کاهش بیشتر بهای این محصول شد.

گزارش «دنیای‌اقتصاد» از آینده تجارت ایران و چین؛

دنیای اقتصاد: عباس عراقچی وزیر امور خارجه به چین رفته تا به گفته خود،‌ فصل جدیدی از همکاری‌های راهبردی میان دو کشور را کلید زند. او البته در حاشیه دیدار خود به سبک خردورزان چینی گفته که «اقدامات، بلندتر از کلمات صحبت می‌کنند»؛ اماسوغات اقتصادی و تجاری او از مذاکره با چشم‌بادامی‌ها چه می‌تواند باشد؟

    جمعه، ۰۷ دی ۱۴۰۳
  • زیان سنگ‌آهنی‌ها بیش از فولادی‌ها!

    کاهش فولادسازی ترمز افت نرخ را کشید

    دنیای اقتصاد: سنگ‌آهنی‌ها در ۲۰۲۴ بیش از فولادی‌ها کاهش قیمت داشتند؛ در حالی که افت ۱.۴ درصدی تولید فولاد در دنیا توانست از سرعت عقبگرد قیمتی این محصول بکاهد، افزایش تولید معدنی سنگ‌آهن، زمینه‌ساز کاهش بیشتر بهای این محصول شد.
  • گزارش «دنیای‌اقتصاد» از آینده تجارت ایران و چین؛

    سوغات عراقچی از مذاکره با چشم‌بادامی‌ها چه خواهد بود؟

    دنیای اقتصاد: عباس عراقچی وزیر امور خارجه به چین رفته تا به گفته خود،‌ فصل جدیدی از همکاری‌های راهبردی میان دو کشور را کلید زند. او البته در حاشیه دیدار خود به سبک خردورزان چینی گفته که «اقدامات، بلندتر از کلمات صحبت می‌کنند»؛ اماسوغات اقتصادی و تجاری او از مذاکره با چشم‌بادامی‌ها چه می‌تواند باشد؟
    پنجشنبه، ۰۶ دی ۱۴۰۳
  • در برنامه «به وقت اقتصاد» مطرح شد؛

    «داده؛ اصلی‌ترین نهاده تولید در دنیای جدید»

    دنیای اقتصاد: در نشست «داده؛ اصلی‌ترین نهاده تولید در دنیای جدید»، چهارمین قسمت از برنامه «به وقت اقتصاد» با حضور دکتر مهدی انصاری، فارغ‌التحصیل دانشگاه مینه‌سوتا و عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف به بررسی ارزش و اهمیت داده‌ها، به عنوان مهم‌ترین نهاده تولید در عصر انقلاب صنعتی چهارم(صنعت ۴.۰) پرداخته شد.
  • شاخص‌های ۱۴۰۳ بخش آب بررسی شد؛

    تبخیر غذا با خشکسالی

    تولید مواد غذایی در ایران به‌شدت تحت ‌تاثیر بارندگی‌های سالانه و میزان خشکسالی است. در هفته‌های اخیر کاهش ملموس سطح بارندگی باعث شده است بیم کارشناسان از تبخیر غذا و کاهش میزان تولیدات کشور در این بخش بیشتر شود. به‌رغم اینکه وضعیت بارندگی کشور هنوز هم در سطح نرمال قرار دارد و نسبت به میانگین سال قبل تغییری نداشته، اما ادامه وضعیت فعلی می‌تواند روی میزان برداشت محصول از مزارع دیم و آبی اثر بگذارد و امنیت غذایی را در کشور با چالش روبه‌رو سازد.
  • اتمام حجت صنعت برق با صنایع؛ طبق قانون باید نیروگاه بسازید

    دنیای‌اقتصاد: مجری طرح نیروگاه‌‌‌های صنایع شرکت توانیر، گفت: براساس قانون، صنایع ملزم به احداث نیروگاه شده‌‌‌اند.
  • تولید فولاد کشور باید به ۵۵ میلیون تن افزایش یابد

    معاون معادن و فرآوری مواد وزیر صنعت، ‌‌‌ معدن و تجارت گفت: میزان تولید فولاد در راستای طرح جامع فولاد کشور باید از ۴۵میلیون تن کنونی به ۵۵میلیون تن افزایش یابد.
  • سهم تجارت از حمل‌ونقل ریلی بررسی شد؛

    شواهدی تازه از افول شبکه جابه‌جایی ‌بار در ایران؛ حمل کالا در ریل انحرافی

    صنعت حمل‌ونقل ریلی از اثرگذاری بالایی بر روند انتقال کالا، محصول و شرایط تولید و تجارت برخوردار است. اما حمل ریلی به‌عنوان صنعتی ملی، آنطور که باید و انتظار می‌رود توسعه‌نیافته‌است. با وجود اهمیت حمل ریلی در انتقال بار، سهم این صنعت از جابه‌جایی در سال‌های اخیر کاهشی بوده‌است. میزان انتقال‌بار از طریق ریل در سال‌۱۳۹۹‌ برابر ۵۱‌میلیون ‌تن بوده و با افت ۱۸.۶‌درصدی به ۴۳‌میلیون ‌تن در سال‌۱۴۰۲کاهش‌یافته‌است. در همین‏‏‏‏‌حال نسبت‌بار ریلی به جاده‌ای که در سال‌۱۳۹۹‌ برابر ۱۰.۲‌درصد برآورد ‌شده بود، در سال‌۱۴۰۲ به ۷.۵‌درصد کاهش ‌یافته است. شواهد موجود نشان می‌دهد همزمان با جهش سریع سیستم‌های لجستیکی، حمل ‌بار و مسافر در منطقه و توسعه مبتنی بر کریدورها در خاورمیانه، ایران ممکن است ظرفیت‌های معمول و تاریخی خود در زمینه حمل کالا با ریل را از دست بدهد. موضوعی که اثر عمیقی بر هزینه تمام‌شده محصول و مقیاس‏‏‏‏‌پذیری تولید دارد که نهایتا سطح رقابت‌پذیری صنایع داخلی و کالاهای «ساخت ایران» در بازارهای منطقه‌ای و جهانی را کاهش می‌دهد.
  • تکذیب در دسترس‌بودن اطلاعات صادرکنندگان

    گمرک ایران ادعاها درخصوص در دسترس‌بودن اطلاعات تمامی صادرکنندگان از سوی گمرک را تکذیب کرد.
  • ضرورت رفع مشکل FATF و تحریم‌ها برای استفاده از فرصت تجارت آزاد با اوراسیا

    رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق ایران، چالش اول برای استفاده از فرصت تجارت آزاد ایران با اوراسیا را، تداوم تحریم‌ها دانست و گفت: مانع دیگر عدم‌پذیرش FATF است. این موضوع باید زودتر تعیین‌تکلیف شود.
  • «مکنزی» چشم‌‌‌‌‌انداز تعرفه‌های تجاری در سال‌۲۰۲۵ را تحلیل کرد؛

    جعبه ‌‌‌‌‌ابزار مدیران در عصر ترامپ ۲

    شدت‌گرفتن جنگ تعرفه‌‌‌‌‌ای تبعات مختلفی دارد که بررسی و شناخت آنها حائزاهمیت است. متنوع‌‌‌‌‌تر‌شدن سبد شرکای تجاری و تلاش برای اتخاذ رویکردی منعطف در برخورد با این مدل جدید از تجارت، مهم‌ترین توصیه مکنزی به مدیران صنایع و بازیگران تجاری است.
    چهارشنبه، ۰۵ دی ۱۴۰۳
  • همزمان با یک همایش عنوان شد؛

    طرح ملی اشتغالزایی در صنعت گوهرشناسی رو نمایی می‌شود

    دنیای اقتصاد: همزمان با دومین همایش ملی گوهرشناسی و کانی‌های صنعتی ایران؛ از طرح ملی اشتغالزایی در صنعت گوهرسنگ ایران با حضور مقامات و مسوولان ذی‌ربط رونمایی می‌شود.
  • در گفت‌وگو با مسوولان سابق سازمان توسعه‌تجارت‌ علت افت تجارت با دومین قاره بزرگ جهان بررسی شد

    بیرون از آفریقا

    تابستان سال‌گذشته پس از سفر رئیس‌جمهور فقید و هیاتی از مقامات دولت سیزدهم به سه کشور آفریقایی، امیدها برای توسعه‌تجارت با کشورهای این قاره افزایش‌یافت، با این‌وجود ۱۷‌ماه پس از سفر هیات ایرانی به کنیا، اوگاندا و موزامبیک، نه‌تنها در آمار صادرات ایران به قاره آفریقا افزایشی مشاهده نمی‌شود، بلکه بر اساس آخرین آمار تفکیکی گمرک، میزان صادرات ایران به قاره آفریقا در هفت ماهه ابتدای سال‌جاری، از نظر وزنی ۱۶‌درصد و از نظر ارزش ۱۲‌درصد کاهش داشته‌است.
  • در نشست مطبوعاتی وزیر جهادکشاورزی مطرح شد

    لزوم تمرکز بر تولید داخلی

    وزیر جهادکشاورزی، غلامرضا نوری‌قزلجه در نخستین نشست‌‌‌‌‌‌ خبری خود که روز سه‌شنبه در سالن توسعه وزارت جهادکشاورزی برگزار شد به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
  • در یک گزارش پژوهشی دلایل ناکارآمدی ساختار صنعتی‏‏‌ کشور بررسی شد؛

    حکایت سه دهه صنعت‏‏‌زدایی

    صنعت‌زدایی مهم‌ترین داستان اقتصاد ایران در سه دهه اخیر بوده است. بررسی تصویر بلندمدت اقتصاد ایران نشان می‌دهد در نتیجه سبدی از سیاست‌های متناقض، سهم صنعت از تولید ناخالص داخلی کشور کاهش یافته و همزمان سهم کالاهای با فناوری متوسط و بالا نیز از کل تولید کشور کاهش یافته است.
  • نحوه تامین برق زمین‏‏‌های کشاورزی

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل سامانه‏‏‌های مقیاس‌کوچک ساتبا گفت: سامانه ملی مجوزها زمین‏‏‌های کشاورزی را برای احداث نیروگاه تایید نمی‏‏‌کند و برای حل این مشکل، نیازمند همکاری وزارت جهاد کشاورزی و منابع طبیعی هستیم. به گزارش وزارت نیرو، جعفر محمدنژاد سیگارودی طرحی را تشریح کرد که با اجرایی شدن آن هم می‏‏‌توان چالش‏‏‌های مربوط به تامین برق چاه‏‏‌های کشاورزی و دامپروری در فصل تابستان را رفع کرد و هم سبب توسعه مزرعه‏‏‌های خورشیدی در کشور خواهد شد. براساس طرح جدید وزارت نیرو برای توسعه نیروگاه‏‏‌های تجدید‌پذیر در بخش کشاورزی، مالکان چاه‏‏‌های کشاورزی در صورت احداث و بهره‌برداری از نیروگاه تجدید‌پذیر با ظرفیت نامی برابر با ۸۰‌درصد دیماند انشعاب خود، در ساعات محدودیت بار در ایام گرم سال (از ابتدای خرداد تا پایان شهریور) از شمول برنامه‏‏‌های مدیریت بار خارج می‏‏‌شوند و در هشت‌ماه سال می‏‏‌توانند برق تولیدی نیروگاه‏‏‌هایشان را به صورت تضمینی به ساتبا یا از طریق بورس انرژی به فروش برسانند. محمدنژاد با تاکید بر اقتصادی بودن سرمایه‌گذاری در ساخت نیروگاه‏‏‌های بخش کشاورزی افزود: سرمایه‌گذاران با اجرای این طرح ظرف سه‌سال، بازگشت سرمایه خواهند داشت. کشاورزان علاوه بر رفع محدودیت برق، می‏‏‌توانند در هشت‌ماه باقی‏‏‌مانده سال، برق مازاد خود را به تابلوی برق سبز بورس انرژی عرضه کنند و درآمدزایی داشته باشند.
  • ۳۰نیاز فناورانه در فولاد شناسایی شد

    دنیای‌اقتصاد: رئیس مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران (ایمینو) گفت: بیش از ۳۰نیاز فناورانه در فولاد شناسایی شد که از طریق فن‌بازار تخصصی معدن و صنایع معدنی به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه شده است. به گزارش «ایرنا»، مجید وفایی‌فرد، در رویداد طرح زیست‌بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی (ایمینو) و شرکت ملی فولاد ایران با عنوان «زنجیره ارزش فولاد» اظهار کرد: نیاز فناورانه شرکت‌ها و واحدهای فولادی احصا شد و در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار گرفت تا اجرایی شود. وی افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان نقش بسیار موثری در بحث بهینه‌سازی، کاهش مصارف انرژی، فولاد سبز و رعایت موارد محیط‌زیستی دارند. رئیس مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران، با تاکید بر استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه فولاد گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند نیازهای شرکت‌های فولادی را رفع کنند. بسیاری از شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان‌‌‌ رشد کرده و قراردادهای خوبی با شرکت‌های فولادی امضا کرده‌اند که به افزایش تولید و بهره‌وری منجر می‌شود. وی عنوان ‌‌‌کرد: بعضی‌‌‌ از شرکت‌های دانش‌بنیان در ابتدای راه هستند و به حمایت بیشتری نیاز دارند تا بتوانند ظرفیت‌های خود را به نمایش بگذارند. وفایی‌‌‌فرد با اشاره به اینکه نزدیک به ۸میلیارد دلار ارزبری اقلام راهبردی بخش معدن است، بیان‌‌‌ کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه معدن و فولاد می‌توانند به بهینه‌سازی، هوشمندسازی و افزایش ظرفیت تولید کمک کنند.
  • عکس نوشت - ۱۴۰۳/۱۰/۰۵

    موسسه پژوهشی گارتنر(gartner) در نظرسنجی از مدیران ارشد اجرایی به بررسی این موضوع پرداخته است که تکنولوژی‏‏‌های جدید چه تاثیری بر صنایع در سه‌سال آینده دارند؟ براساس این نظر‌سنجی مدیران ارشد معتقدند هوش مصنوعی با ۵۹‌درصد بیشترین تاثیر را بر صنایع در سال‌های آینده خواهد داشت. دیجیتالی شدن و اتوماسیون هم در رتبه‏‏‌های بعدی قرار داشتند.
    سه‌شنبه، ۰۴ دی ۱۴۰۳
  • تکالیف قانونی تجار در خصوص نحوه همکاری با مرکز مبادله ارز و طلا

    دنیای اقتصاد: واردکنندگانی که دارای تخصیص معتبر با محل تأمین ارز از طریق مرکز مبادله ارز و طلا هستند، باید از تاریخ یکم بهمن ماه و از طریق بانک‌های عامل نسبت به خرید ارز از بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران اقدام کنند.
  • آیا بازار ارز توافقی در شرایط تعادلی قرار دارد؟ «دنیای‌اقتصاد» بررسی می‌کند

    سنگ محک ارز تجاری

    کسب‌وکارها از حذف ارز نیمایی رضایت دارند. این را می‌توان از بررسی روند حاکم بر بازار ارز تجاری و گفت‌وگو با اهالی اقتصاد، نمایندگان مجلس و کارشناسان دریافت. ۱۸فعال حوزه تجارت در پاسخ به نظرسنجی «دنیای‌اقتصاد» تاکید کردند سیاستگذار توانسته است با اقدامات خود تعادل بهتری در بازار ارز ایجاد کند؛ از این رو تداوم روند فعلی می‌تواند به ثبات ارزی و رونق صادرات و واردات منجر شود. رئیس کمیسیون جهش تولید نیز موافق این سیاست است. با اینکه منتقدان از اوج‌گیری نرخ ارز شکایت دارند، اما شواهد نشان می‌دهد در بازار ارز تجاری برای نرخ‌های بالاتر از ۶۴هزار تومان خریداری نیست و به مرور که حجم بازار نیما کاهش یابد و معاملات بیشتری در بازار ارز تجاری انجام شود، امکان تعدیل قیمت‌ها در بازار آزاد نیز فراهم می‌شود. حذف رانت ارزی در صنعت و بازار خودرو یکی از مهم‌ترین نتایج سیاست ارزی جدید دولت است. کارشناسان معتقدند داشتن نگاه بلندمدت در سیاستگذاری ارزی، شرط اساسی در رسیدن به تعادل پایدار و کارآ در بازار ارز است.
  • یونیدو از وضعیت بخش صنعت در سه‏‏‌ماه سوم ۲۰۲۴ گزارش داد؛

    صنایع جهان در فاز پارادوکسیکال

    رشد صنعتی جهان به ۰.۴درصد تنزل پیدا کرد. فراز و فرود تولید در آسیا-اقیانوسیه، کاهش تولید در آمریکا و کانادا و سکته تولید در اروپا مهم‌ترین دلایل این کاهش رشد بوده که در آخرین گزارش فصلی سازمان توسعه صنعتی ملل متحد درباره عملکرد صنایع جهان مورد تاکید قرار گرفته است.
  • عملکرد صنعتگران در اقتصاد؛

    رازهای بهره‌وری پایین در بخش صنعت ایران

    دنیای‌اقتصاد: گزارش مرکز پژوهش‌‌‌های اتاق ایران از عملکرد بخش صنعت در اقتصاد، نشان می‌دهد: سهم بخش صنعت در اقتصاد ملی در سه‌دهه اخیر پایین‌‌‌تر از ۲۰‌درصد بوده و سهم اشتغال این بخش در مقایسه با سهم بخش خدمات نیز کاهش یافته است. مرکز پژوهش‌‌‌های اتاق ایران گزارشی با عنوان «بررسی تحولات عملکرد بخش صنعت؛ تحلیل روندها و شاخص‌‌‌های کلیدی» منتشر کرده است.
    دوشنبه، ۰۳ دی ۱۴۰۳
  • گزارش «دنیای‌اقتصاد» از یک برآورد جدید؛

    صنعت زیر ضرب ناترازی؛ زیان روزانه خاموشی‌ها: ۱۱۰ میلیون دلار

    دنیای اقتصاد: صنعتگران هشدار داده‌اند با تداوم ناترازی‌های انرژی و در صورتی که فکری برای قطع برق صنایع نشود، بیم وقوع سونامی تعطیلی واحدهای تولیدی و افزایش بیکاری وجود دارد..
  • یک برآورد جدید، زیان روزانه صنعت از بی‌برقی را مشخص کرد؛

    روزی ۸ همت ضرر خاموشی

    بحران ناترازی، وزن زیان را در بخش صنعتی ایران بالاتر برده است. درحالی‌که به واسطه نااطمینانی بالا، تحریم و نوسانات اقتصاد کلان سود سرمایه‌گذاری در بخش صنعت کشور کمتر از میانگین منطقه‌ای و جهانی است، ناترازی برق و کاهش دسترسی فراگیر به برق موجب شده است زیان بیشتری به صنایع ایران تحمیل شود. برآورد کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران نشان می‌دهد روزانه در نتیجه قطع برق کارخانه‌ها، چیزی نزدیک به ۸هزار میلیارد تومان زیان به بخش تولید کشور وارد می‌شود.
  • «دنیای‌اقتصاد» گزارش می‌دهد؛

    کاهش رشد شاخص تولید صنعتی شرکت‌های بورسی

    دنیای‌اقتصاد: رشد شاخص تولید صنعتی شرکت‌های بورسی در آبان ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳‌درصد کاهش داشته است. رشد سه‌ماهه منتهی به آبان نیز به منفی ۲.۷‌درصد رسیده است.
  • «لایحه موافقت‌نامه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا» تصویب شد ؛

    نفوذ «ساخت ایران» به اوراسیا

    در ارزیابی جهت‏‏‏‏‏‌گیری کشورهای موفق در زمینه توسعه‌تجارت، نقش موافقت‌نامه‏‏‏‏‏‌های تجارت آزاد و ترجیحی بی‏‏‏‏‏‌بدیل است. این نوع از تفاهم‎‏‏‏‏‏‌نامه‏‏‏‏‏‌ها با شکل‌دادن به یک تعهد دوطرفه، مسیر را برای دادوستد بهتر کالا بدون ایجاد تهدید برای کسب‌وکارهای دو طرف فراهم می‌کند. ایران در ماه‌های اخیر حرکت به سمت تجارت آزاد با برخی از کشورها را در قالب لوایح مشخص به پیش‌برده که در این بین، «لایحه موافقت‌نامه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا» اهمیت بالایی دارد. لایحه‏‏‏‏‏‌ای که روز گذشته در صحن علنی مجلس تصویب شد.
  • واردات ۲‌میلیارد دلاری محصولات پتروشیمی در نبود دانش فنی

    دنیای‌اقتصاد: دلیل واردات ۲‌میلیارد دلاری محصولات پتروشیمی عدم‌توسعه دانش فنی در این بخش است و صنعت پتروشیمی نیازمند نوآوری است. مدیرعامل شرکت صنایع ملی پتروشیمی گفت: سالانه حدود ۱۵‌میلیارد دلار صادرات محصولات پتروشیمی داریم، از این رقم بابت کالا و تجهیزاتی که وارد می‌کنیم، دو‌میلیارد دلار ارز از کشور خارج می‌شود که از این میزان ۷۰۰‌میلیون دلار مربوط به هلدینگ خلیج‌فارس است.
  • نظارت بر حراج‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‌های فصلی در اولویت بازرسان صنفی قرار گرفت

    دنیای‌اقتصاد: اتاق اصناف ایران در اطلاعیه‌ای از نظارت بر حراج‌های فصلی در اولویت بازرسان صنفی خبر داد. اتاق اصناف ایران در اطلاعیه‌ای اعلام‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کرد: ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌با توجه به آغاز فروش‌های فوق‌العاده، ویژه و تخفیف‌های مناسبتی در کشور به‌ویژه در رسته‌های پر تقاضا از جمله پوشاک، مواد غذایی، کیف و کفش، لوازم‌خانگی، صوتی و تصویری و... و در راستای کنترل و مدیریت بهینه بازار، صیانت از حقوق مصرف‌کنندگان و ممانعت از سوءاستفاده سودجویان، ضمن هماهنگی و همکاری با سازمان‌های مرتبط در قالب گشت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مشترک و اطلاع‌رسانی فراگیر و مستمر به همه عوامل تحت‌پوشش از جمله اتحادیه‌ها و واحدهای صنفی مرتبط با تعامل و هم‌افزایی در استفاده از ظرفیت‌های قانونی بازرسان صنفی و اتحادیه‌های صنفی، پایش و نظارت دقیق بر شبکه صنفی و توزیعی مربوطه در دستور کار بازرسان قرار گرفته‌است. اتاق اصناف اعلام کرد: در صورت مشاهده و احراز تخلف(گران‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌فروشی، تقلب، ارائه برندهای نامعتبر، قیمت‌های نامتعارف، تخفیف‌های غیر‌واقعی و...) برخورد قانونی انجام خواهدشد.
    یکشنبه، ۰۲ دی ۱۴۰۳
  • روایت یک فعال اقتصادی از روزهای پایانی «ارز نیما»

    پشت‌صحنه «ارز توافقی»

    دنیای‌اقتصاد: یک فعال اقتصادی در نشست «گفت‌وشنود اقتصادی» گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد»، روزهایی را روایت کرد که دسترسی تجار به «ارز نیمایی» بسیار سخت شد و پس از آن، با اختلال در سامانه ثبت سفارش، علائم روشنی از «آستانه رونمایی از سیاست جدید ارزی» برای فعالان این حوزه مشاهده شد.
  • یک گزارش پژوهشی، ضرورت توجه به اقتصاد دریامحور در ایران را بررسی کرد؛

    مزیت‌های اقتصاد دریامحور

    دنیای اقتصاد: ایران به مدد جواهرات بی‌بدیلی که در جغرافیای خود پنهان کرده، می‌تواند رونق دوچندانی به فضای کسب و کار خود تزریق کند. یکی از مسیرهای مهم برای تحقق این هدف، اقتصاد دریامحور در جنوب و شمال کشور است که در صورت ترکیب شدن با زیرساخت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری، می‌تواند انقلابی تمام عیار را در اقتصاد ایران و منطقه ایجاد کند