شماره روزنامه ۶۲۰۵
|
    شنبه، ۲۹ دی ۱۴۰۳
  • بانک جهانی هشدار داد؛

    تبعات عجیب تلافی شرکای تجاری آمریکا از افزایش ۱۰ درصدی تعرفه‌ها

    دنیای اقتصاد: بانک جهانی روز پنجشنبه هشدار داد که اگر شرکای تجاری آمریکا با اجرای تعرفه‌های تلافی‌جویانه با این کشور مقابله‌به‌مثل کنند، تعرفه‌های ۱۰ درصدی آمریکا می‌تواند رشد اقتصادی ضعیف اقتصاد جهانی را تا ۰.۳ درصد کاهش دهد.
  • کشاورزی در ایران چگونه به محاق رفت؛ راه بهینه امنیت غذایی

    غذا؛ اسیر افراط و تفریط

    تامین مواد غذایی مورد‌نیاز شهروندان یکی مولفه‌های قدرت کشور محسوب می‌شود، با این‌وجود آیا تنها راه تامین امنیت غذایی، از طریق خودکفایی است؟ منابع آب و خاک ایران در معرض تهدید قرارگرفته و به همین‌دلیل برخی از منتقدان چندان موافق سیاست خودکفایی در طیف وسیعی از کالاها نیستند، با این‌حال توجه به سیاست خودکفایی مربوط به سلیقه شخصی رئیس‌جمهور و وزیر جهادکشاورزی نیست.مطابق قانون‌اساسی، دولت موظف است خودکفایی در محصولات کشاورزی را پیگیری کند. همچنین در سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه نیز بر این مساله تاکید شده‌است، بنابراین تغییر در این سیاست مستلزم تغییر در قوانین بالادستی است. علاوه‌بر مسائل حقوقی، برخی کارشناسان اعتقاد دارند؛ مهم‌ترین مشکل بخش کشاورزی عدم‌سرمایه‌گذاری در زیرساخت، تجهیزات و منابع انسانی است و در صورتی‌که سرمایه به این بخش هدایت شود با همین وضع موجود نیز می‌توان راندمان تولید را افزایش داد.
  • کامودیتی‏‏‌ها سقف‏‏‌های قیمتی را شکستند؛

    بازارهای کالایی چشم‏‏‌انتظار ترامپ

    بازارهای کالایی در آستانه روی کار آمدن دونالد ترامپ در کانال صعودی قرار گرفتند؛ این در حالی است که تحلیلگران معتقدند سیاست‏‏‌های محرک چین در سال نو میلادی به نتیجه رسیده و میزان تقاضا از طرف چینی‏‏‌ها برای فلزات اساسی افزایش یافته است؛ از این‌رو سنگ‏‏‌آهن به بالاترین قیمت دوهفته اخیر خود رسیده، مس نیز از سقف قیمتی دوماه گذشته عبور کرده است. از طرفی آتش‏‏‌بس در منطقه خاورمیانه ریسک ژئوپلیتیک را کاهش داده است که این موضوع موجب فعال‏‏‌تر شدن واحدهای تولیدی بزرگ در این منطقه و افزایش تقاضا برای انواع کامودیتی‏‏‌ها می‌شود.
  • ۲۱صاحب‌نظر اقتصادی در نظرسنجی «دنیای‌اقتصاد» بررسی کردند

    افق تولید با فاکتور ناترازی

    بدون بازنگری کامل در سیاست‌های اقتصادی، اقتصاد ایران امکان عبور از ناترازی را نخواهد داشت. عدم حل این مساله نیز موضوعی تک‌بعدی و محصور به بخش صنعت نخواهد ماند و دامن‌گیر طیف وسیعی از جامعه خواهد شد. مراجعه «دنیای‌اقتصاد» به نظر اقتصاددانان گویای مسیر سخت صنایع برای عبور از ناترازی است. مسیری که به عقیده کارشناسان دور از دسترس نیست و منوط به این است که ساختار بازار و اقتصاد به رسمیت شناخته شود و دسترسی به انرژی بدون هزینه نباشد. مراجعه به نظر اقتصاددانان نشان می‌دهد حل و فصل چالش ناترازی نه تنها فواید اقتصادی و صنعتی روشنی دارد که از بروز تبعات اجتماعی و سیاسی جلوگیری خواهد کرد و کشور را به سطح بالاتری از بهره‌وری خواهد رساند. ۲۱صاحب‌نظر و پژوهشگر اقتصادی که در نظرسنجی جامع «دنیای‌اقتصاد» شرکت کرده‌اند، عمیقا اعتقاد دارند ناترازی برق و گاز و کمبود جدی این دو نهاد در اقتصاد کشور نه تنها می‌تواند به‌شدت گرفتن واسطه‌گری و رواج دلالی منجر شود که سرعت صنعت‌زدایی در کشور را بیشتر و جهت‌گیری سرمایه‌گذاران در بخش مولد را تغییر دهد. به همین منظور توصیه این کارشناسان این است که سیاستگذاران با تغییر ساختاری تصمیمات و تغییر نگاه خود به اقتصاد و صنعت، از تکرار سیاست‌های ایجادکننده ناترازی پرهیز کنند و فضا را برای یک اصلاحات جامع و پایدار فراهم سازند. به عقیده این صاحب‌نظران، اگر دولت فضای اقتصاد را به سمت به رسمیت شناختن بازار ببرد و از سیاست‌های دستوری امتناع کند، می‌تواند با تحریک انگیزه بخش خصوصی به جذب سرمایه عظیم موردنیاز برای احیای بخش انرژی کشور اقدام کند. بخش خصوصی نیز با توجه به تقاضای فزاینده این بخش و اهمیت ورود به این حوزه به‌دلیل اثرات اقتصادی، دانشی و رفاهی، مایل است در بازی عبور از ناترازی شرکت کند. در صورت خاتمه اقتصاد دستوری، مهم‌ترین چالش در مسیر عبور از ناترازی مساله تحریم و دسترسی به فناوری است که نیازمند تصمیمات جدی از سوی سیاستگذاران است. تصور صاحب‌نظران اقتصادی این است که صنایع کشور با آگاهی از شرایط فعلی به سمت سازگاری خود با شرایط جدید اقدام خواهند کرد؛ اما کم و کیف این سازگاری به نحوه سیاستگذاری در کشور بستگی جدی دارد.
  • آزمایشگاه‌‌‌های سیاستی و سیاستگذاری صنعتی (بخش ۱)

    آزمایشگاه‌‌‌های سیاستی(Policy Labs) در حوزه سیاستگذاری صنعتی به‌عنوان یکی از ابزارهای نوین برای تدوین، آزمون و بهبود سیاست‌‌‌ها نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند. این آزمایشگاه‌‌‌ها محیط‌‌‌هایی انعطاف‌‌‌پذیر و تعاملی هستند که با بهره‌‌‌گیری از روش‌های علمی و داده‌‌‌محور، سیاست‌‌‌ها را در محیط‌‌‌های کنترل‌‌‌شده شبیه‌‌‌سازی، آزمایش و ارزیابی می‌کنند. هدف اصلی آنها افزایش اثربخشی سیاست‌‌‌ها و کاهش ریسک‌‌‌های ناشی از اجرای سیاست‌‌‌های ناکارآمد در مقیاس کلان است.
  • کاهش هزینه‌‌‌های تجاری، در گرو پیوستن به FATF

    دنیای‌اقتصاد: اعضای هیات‌رئیسه اتاق ایران و برخی از روسای اتاق‌‌‌های سراسر کشور و کمیسیون‌‌‌های تخصصی اتاق ایران، در اظهارنظرهایی بر اهمیت پیوستن به FATF در کاهش هزینه‌‌‌های تجارت خارجی و جذب سرمایه تاکید کردند. رئیس‌‌‌جمهور در دیدار با هیات‌رئیسه و برخی اعضای اتاق ایران از تصمیم‌گیری انجام‌شده برای بررسی مجدد لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد و گفت: امیدواریم بتوانیم با همکاری‌‌‌های مشترک بستر را برای سهولت در فعالیت‌‌‌های اقتصادی ایجاد کنیم.
  • حذف تعرفه‏‏‏‏‌ می‌تواند به رونق داد‌و‌ستد کالا با همسایه شمالی منجر شود

    یخ‏‏‏‏‌شکن تجارت با روسیه

    توسعه‌تجارت با روسیه در سال‌های اخیر، محور کار دولت‌های دوازدهم، سیزدهم و چهاردهم بوده اما ایران و روسیه به‌‌‌‌‌رغم این تلاش‌ها، نتوانستند به شرکای اصلی همدیگر تبدیل شوند. از دولت حسن روحانی تا دولت ابراهیم رئیسی و هم‌‌‌‌‌اینک دولت مسعود پزشکیان، توسعه‌تجارت با روسیه یک خط واحد بوده که در دولت پیگیری شده‌است، اما این خط واحد فعلا به نتیجه دلخواه نرسیده به‌طوری‌که حجم تجارت را در سطوح بالاتر از ۳‌میلیارد دلار فریز کرده‌است.
  • جنگ‏‏‏‏‏‏‌های تجاری در سال‌۲۰۲۵ بازار مواد معدنی را تغییر می‌دهد

    رستاخیز تعرفه‏‏‏‏‏‏‌ها

    در سال‌۲۰۱۸، خروجی اولین دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ برنامه «اول آمریکا» بود که از دل آن نظام اعمال تعرفه‌‌‌‌‌‌‌گذاری گسترده بر واردات بیرون آمد. این تعرفه‌‌‌‌‌‌‌ها شامل نرخ‌های ۳۰ تا ۵۰‌درصدری برپنل‌‌‌‌‌‌‌های خورشیدی، تعرفه ۲۵‌درصدی بر فولاد و۱۰‌درصدی بر آلومینیوم بود. تعرفه‌‌‌‌‌‌‌ها در آن زمان تنها به چین محدود نشد و شامل واردات از کشورهای مختلف بود. اکنون با بازگشت ترامپ به کاخ‌سفید، بسیاری انتظار دارند که او افزایش تعرفه‌‌‌‌‌‌‌ها را ادامه دهد، حامیان تعرفه‌‌‌‌‌‌‌ها استدلال می‌کنند که این اقدامات با چشم‌‌‌‌‌‌‌انداز «آمریکا را دوباره بزرگ کن» هم‌راستا است، می‌تواند مشاغل بیشتری را به ایالات‌متحده بازگرداند.
  • امضای ۱۳ سند همکاری در جریان سفر هیات تجاری ایران به تاجیکستان

    دنیای‌اقتصاد: در جریان دیدار و گفت‌وگوی تجار ایرانی و تاجیکستانی، ۱۳سند همکاری بین فعالان اقتصادی دو کشور امضا شد.
  • مهلت‌‌‌‌‌‌‌‌‌های ارائه اسناد حمل برای رفع تعهدات ارزی تمدید شد

    دنیای‌اقتصاد: پیرو مصوبات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، بانک‌مرکزی مجموعه مقررات ارزی را اصلاح کرد و بر اساس آن مهلت‌‌‌‌‌‌‌‌‌های ارائه اسناد حمل برای رفع تعهدات ارزی تمدید و این اصلاحیه با لحاظ ضوابطی به شبکه بانکی ابلاغ شد. گفتنی است که عدم‌ارائه به‌موقع اسناد حمل رفع تهعد ارزی، پیش از این سبب محرومیت‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و جریمه‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایی برای فعالان بخش‌خصوصی از جمله جلوگیری از ارائه خدمات بانکی، معرفی واردکننده به تعزیرات حکومتی و دادگاه جرائم اقتصادی، جلوگیری از تخصیص و تامین ارز برای موارد آتی و دریافت جرائم نقدی شده بود و این مساله مورد اعتراض فعالان اقتصادی بود.
    پنجشنبه، ۲۷ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» ایرادات حقوقی لایحه تجارت را بررسی کرد؛ کسب‌وکارها در ‌هزارتوی جدید

    کلاژ قانون تجارت

    پس از حدود ۹۰سال قرار است لایحه تجارت تغییر کند و قواعد جدیدی در کشور برای کسب‌وکار تنظیم شود. قانونی که با الهام از مهم‌ترین قوانین تجارت در جهان در ابتدای قرن چهاردهم، توانست نظم و نسق مناسبی به توسعه فعالیت‌های اقتصادی بدهد. نکته مهم اما اینجاست که قانون جدید بدون داشتن طرحی هماهنگ برای تولید و تجارت، به مرحله تصویب رسیده است. موضوعی که به عقیده حقوق‌دانان می‌تواند منشأ جدیدی از نااطمینانی باشد و به سدی جدید در مسیر ایجاد یک محیط کسب‌وکار مناسب بدل شود.
  • دیپلماسی فشرده اقتصادی در دوشنبه

    دنیای‌اقتصاد: رئیس‌جمهور روز چهارشنبه در صدر هیاتی به تاجیکستان سفر کرد. توسعه همکاری‌های اقتصادی با تاجیکستان مهم‌ترین هدف رئیس‌جمهور و تیم همراه در این سفر محسوب می‌شود. در چند روز گذشته نیز هیات ایرانی شامل مسوولان و اعضای اتاق بازرگانی و وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، جلسات متعددی به‌منظور توسعه روابط اقتصادی، فرهنگی و تجاری با مسوولان تاجیکی برگزار کردند.
  • معاون وزیر جهادکشاورزی خبر داد

    سهم ۷۰‌درصدی برنج داخلی از تامین بازار

    دنیای‌اقتصاد: معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه برنج داخلی ۷۰‌درصد بازار را تامین می‌کند، گفت: امسال برنج مورد‌نیاز کشور تامین است و هیچ مشکلی در این‌خصوص نداریم. به گزارش «ایرنا» علیرضا مهاجر درباره وضعیت تولید برنج در سال‌جاری افزود: طبق آمار‌ها امسال با تولید حدود ۲‌میلیون و ۷۰۰‌هزار‌تن برنج در سطح ۷۵۰‌هزار هکتار اراضی کشاورزی بخش عمده نیاز داخلی تامین شده‌است.
  • افزایش مناسبات تجاری ایران و بلاروس

    دنیای‌اقتصاد: رایزن بازرگانی جمهوری‌اسلامی ایران در بلاروس ضمن اشاره به دیدارهای رئیس‌کل سازمان توسعه‌تجارت ایران در جریان سفر به بلاروس بر لزوم افزایش سطح مناسبات تجاری دو کشور تاکید کرد. به‌گزارش روابط‌عمومی سازمان توسعه‌تجارت ایران، علیرضا سیحون با اشاره به مباحث مطرح‌شده در دیدار رئیس‌کل سازمان توسعه‌تجارت ایران با معاون وزیر حمل‌ونقل بلاروس، گفت: تسهیل رفت و آمد کامیون‏‏‏‏‏‏‏‌های دو کشور، توسعه همکاری‌ها در زمینه کریدور شمال به جنوب، استفاده از ظرفیت‌های لجستیکی دو کشور با هدف توسعه صادرات ایران به کشورهای اوراسیا و صادرات بلاروس از طریق ایران به جنوب‌شرقی آسیا، شبه‌قاره هند و کشورهای حوزه خلیج‌فارس از جمله مباحث مطرح‌شده در این دیدار بودند.وی ادامه‌داد: تسهیل ویزای رانندگان، صدور مجوزهای تردد دو طرف و برنامه‏‏‏‏‏‏‏‌ریزی برای سفر وزیر حمل‌ونقل بلاروس به ایران در آینده نزدیک از دیگر موضوعات مطرح‌شده در این دیدار بود. سیحون در ادامه تصریح کرد: سال‌گذشته شرکت‌های ایرانی در زمینه صادرات محصولات پتروشیمی، صنعتی و ماشین‌آلات همکاری‌هایی را آغاز کردند، از این‌رو انتظار می‌رود که حجم مبادلات تجاری دو کشور در سال‌های آتی افزایش پیدا کند.
  • وزیر نیرو از کشف تعداد زیادی ماینر غیرمجاز خبر داد

    دنیای‌اقتصاد: وزیر نیرو گفت: تعداد زیادی ماینر که از شبکه برق به صورت غیرمجاز استفاده می‌کردند، شناسایی شدند. به گزارش «ایرنا»، عباس علی‌آبادی دیروز در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران افزود: کشف این مقدار زیاد ناشی از سیاست تعیین پاداش برای گزارش‌دهندگان ماینر‌های غیر‌مجاز بود و به‌زودی آمار این میزان ماینر کشف‌شده اطلاع‌رسانی خواهد شد. وزیر نیرو با بیان اینکه اگر استخراج‌کنندگان ارز دیجیتال مطابق قانون عمل کنند، فعالیتشان قانونی است و فقط با غیرمجازها برخورد می‌شود، گفت: ماینرهای مجاز از برق موردنیاز برخوردار می‌شوند و با غیر‌مجازها به طور قانونی برخورد صورت خواهد گرفت. وی از برنامه‌ریزی برای عبور بدون مشکل از تابستان سال آینده خبر داد و افزود: برخی فعالیت‌ها توسط وزارت نفت در حال انجام است و ما هم کمک خواهیم کرد. علی‌آبادی خاطرنشان کرد: اقدام‏‏‌های زیادی تدارک دیده شده و اگر اجرایی شوند تابستان مشکل نخواهیم داشت.
  • در یک نشست تخصصی، چالش‏‏‌ها و فرصت‏‏‌های زنجیره‏‏‌های ارزش منطقه‏‏‌ای بررسی شد

    ۸ صنعت آتیه‏‏‌دار تا ۲۰۳۰

    مشارکت در زنجیره‌‌‌های ارزش جهانی، به‌رغم افزایش‌‌‌ قابل‌توجه ریسک‌‌‌های ژئوپلیتیک، هنوز به‌عنوان محتمل‌‌‌ترین و غیرقابل اجتناب‌‌‌ترین دروازه توسعه اقتصادی در نظر گرفته می‌شود که به ارتقای ساختارهای صنعتی کشورها برای رشد اقتصادی پایدار کمک می‌کند.
  • مجمع معادن آینده ۲۰۲۵ در عربستان‌سعودی برگزار شد

    فرصت معدنی در سوپرمنطقه

    ۵.۴تریلیون دلار سرمایه‌گذاری جدید قرار است بخش معدن را در خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای میانه متحول سازد. این سرمایه قرار است در طرحی تحت عنوان «توسعه معادن در سوپرمنطقه» به تحول ساختاری معدن و صنایع معدنی کشورهای منطقه منجر شود.
  • دبیر ستاد امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی:

    آرامش به بازار روغن بازمی‌گردد

    دنیای‌اقتصاد: دبیر ستاد امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی گفت: روغن خوراکی به اندازه کافی در انبارها موجود است و به‌زودی شاهد آرامش در بازار روغن خواهیم بود.
  • ساختمان‏‏‌های نوساز به احداث نیروگاه خورشیدی ملزم می‏‏‌شوند

    دنیای‌اقتصاد: معاون شرکت توانیر گفت: در تفاهم‌نامه این شرکت و سازمان نظام مهندسی ساختمان مقرر شده ساختمان‏‏‌های چهارطبقه به بالا یا ساختمان‏‏‌هایی با مجموع مساحت طبقات بیش از هزار مترمربع که می‏‏‌خواهند مجوز ساخت دریافت کنند، ملزم به استفاده از پنل‏‏‌های خورشیدی باشند. به گزارش «ایسنا»، محسن ذبیحی با اشاره به امضای تفاهم‏‏‌نامه‏‏‌ای بین شرکت توانیر با سازمان نظام مهندسی ساختمان در اواخر مرداد امسال، اظهار کرد: در این تفاهم‌نامه مقرر شده ساختمان‌های چهارطبقه به بالا یا ساختمان‌هایی با مجموع مساحت طبقات بیش از هزار مترمربع که می‏‏‌خواهند مجوز ساخت دریافت کنند، ملزم به استفاده از پنل‌های خورشیدی باشند.وی با بیان اینکه این تفاهم‌نامه با هدف فرهنگ‏‏‌سازی برای استفاده هرچه بیشتر از انرژی‌های تجدیدپذیر با حفظ محیط‌زیست و ارتقای سطح پدافند غیرعامل امضا شده است، تصریح کرد: موضوع این تفاهم‌نامه به‌تازگی از سوی مقام عالی وزارت به توانیر ابلاغ شده و مدیرعامل توانیر هم آن را به همه شرکت‌های توزیع ابلاغ کرده است. ذبیحی در ادامه گفت: در این تفاهم‌نامه پیش‌بینی شده که یک نظام‌نامه از سوی سازمان نظام مهندسی ساختمان برای روش اجرا تدوین شود. سازمان نظام مهندسی ساختمان این کار را انجام داده و آن را به سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان سراسر کشور ابلاغ کرده است.
    چهارشنبه، ۲۶ دی ۱۴۰۳
  • در نشست چشم‌ انداز صنعت ساختمان عراق مطرح شد

    روی خوش بازار عراق به مصالح ساختمانی ایران

    دنیای اقتصاد: ​در نشست چشم‌ انداز صنعت ساختمان عراق فرصت‌ها و ظرفیت‌ها ضمن اشاره به بالا بودن کیفیت مصالح ساختمانی ایران بر لزوم پررنگ شدن حضور شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی ایرانی در بازار عراق تاکید شد.
  • رئیس اتاق ایران در همایش اقتصادی ایران و تاجیکستان اعلام کرد

    آمادگی ایران برای توسعه مراودات اقتصادی و فرهنگی با تاجیکستان

    دنیای اقتصاد: صمد حسن‌زاده رئیس اتاق ایران در نشست مشترک فعالان اقتصادی ایران و تاجیکستان از علاقه‌مندی ایرانیان به تقویت روابط با فعالان اقتصادی تاجیکستان خبر داد.
  • واردات طلا معاف از مالیات شد

    دنیای اقتصاد: واردات طلا، پلاتین و نقره به صورت خام از پرداخت عوارض گمرکی و هرگونه مالیات از قبیل مالیات عملکرد و ارزش افزوده معاف است.
  • «توانیر» به گزارش «متهمان اصلی و فرعی خاموشی‌‌‌ها» جوابیه داد

    جوایز میلیونی برای معرفی برق‌‌‌خوارها با ارز دیجیتال

    بررسی‌‌‌ها حاکی از این است که کاهش میزان گاز تحویلی به نیروگاه‌‌‌ها و تامین ناکافی سوخت مایع برای آنها دلایل اصلی کمبود برق و استخراج رمزارز دلیل فرعی است. در پاسخ به گزارش «دنیای‌اقتصاد» در این زمینه شرکت توانیر در جوابیه‌‌‌ای با بیان اینکه در بسیاری از کشورها، استخراج رمزارز به علت مصرف زیاد انرژی ممنوع است، عنوان کرده در ایران روش‌های مجاز و قانونی استخراج رمزارز هم وجود دارد و اخیرا نیز دستورالعملی برای تامین برق مراکز استخراج رمزدارایی از طریق نیرگاه‌‌‌های تجدیدپذیر یا خرید برق از تابلوی سبز صادر شده است.
  • موسسه مشاوره دیلویت از تبعات بازگشت ترامپ به‌قدرت برای کانادا پرده برداشت

    آرامش قبل از توفان

    نشستن دوباره ترامپ بر مسند قدرت، برای همه جهان آثار و عواقب مختلفی دارد اما همسایه شمالی ایالات‌متحده بیشترین ضربه را از این تغییر و تحول سیاسی می‌‌‌‌‌‌پذیرد. گزارش روز گذشته موسسه دیلویت نشان می‌دهد بازگشت ترامپ به قدرت نه‌تنها آثار تجاری و صنعتی خاصی بر کانادا خواهد گذاشت که بر روند سرمایه‌گذاری در این کشور اثر می‌گذارد. برای نمونه دیلویت با اشاره به سه سیاست کاهش مالیات کسب‌وکارها، کاهش تنظیم‌گری و مداخله دولت و کاهش ابعاد دولت که در صدر برنامه‌های دولت ترامپ قرار دارند، تاکید دارد؛ این سیاست‌ها جاذبه کانادا برای سرمایه‌گذاری را در مقایسه با ایالات‌متحده بازهم کم می‌کند.
  • چشم‏‏‏‏‌انداز تجارت‌جهانی در سایه تغییرات اقلیمی بررسی شد؛

    از سیاه به سبز

    تجارت و تغییرات آب‌وهوایی عمیقا به هم مرتبط هستند. تجارت محصولات میان کشورهای مختلف به‌‌‌‌‌منزله انتشار گازهای گلخانه‌‌‌‌‌ای است. گازهای گلخانه‌‌‌‌‌ای اغلب در چندین زنجیره ارزش، جریان می‌یابند تا به مصرف‌کننده نهایی برسند. با توجه به پیوند عمیق میان انتشار گازهای گلخانه‌‌‌‌‌ای و تجارت‌جهانی، مقابله با تغییرات آب‌وهوایی نیازمند تعیین دقیق انتشار این آلاینده‌‌‌‌‌ها است. در همین‌‌‌‌‌حال از ظرفیت‌های تجاری می‌توان برای انتقال دانش و فناوری و کاهش سطح آلایندگی بهره‌گرفت. کمااینکه فناوری‌های کم‌‌‌‌‌کربن با اتکا به تجارت‌جهانی، در سراسر دنیا گسترش یافته‌‌‌‌‌اند. به‌علاوه آنکه انتظار می‌رود در آینده صنایع سازگار با شرایط آب‌وهوایی از مزیت‌های بالاتری در روندهای تجاری دنیا برخوردار شوند.
  • تحلیل شامخ آذرماه صنایع نشان داد: تولید صنعتی در وضعیت نیمه‌تعطیل

    هارمونی سقوط در ۱۰ صنعت

    در ۶سال گذشته بخش تولید هیچ‌گاه چنین وضعیت سختی را تجربه نکرده است. همزمانی فشار بی‌برقی و کمبود گاز در بخش صنعت با تحولات سیاسی، شوک ارز و کمبود نیروی انسانی موجب شده است فعالان صنعتی بدترین روایت از بخش تولید در ۶سال گذشته را در شامخ ارائه کنند.
    سه‌شنبه، ۲۵ دی ۱۴۰۳
  • بررسی سود و زیان در بازارهای تاجیکستان؛

    کدام کسب‌وکارها در تاجیکستان پرسود است؟

    اتاق ایران: با نگاهی به بازار تاجیکستان و بررسی نیازمندی‌های این کشور می‌توان گفت که راه‌اندازی کسب‌وکارهایی مانند ارائه خدمات پزشکی و درمانی، تولید مواد شیمیایی و محصولات غذایی در این کشور پرسود است.
    دوشنبه، ۲۴ دی ۱۴۰۳
  • علل تورم جهانی اقلام صبحانه چیست؟

    پایان وعده غذایی ارزان

    جهان درحالی وارد سال‌۲۰۲۵ می‌شود که قیمت تخم‌‌‌‌‌مرغ افزایش بی‌سابقه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای را تجربه می‌کند. طبق گزارش وزارت کشاورزی ایالات‌متحده آمریکا از بازار تخم‌‌‌‌‌مرغ، قیمت‌های عمده‌‌‌‌‌فروشی تخم‌‌‌‌‌مرغ‌‌‌‌‌های سفید بزرگ به‌صورت در سطح ملی به‌طور متوسط ۴.۶۲ دلار به ازای هر دوازده عدد است که نسبت به هفته قبل افزایش محسوسی را تجربه می‌کند.
  • «دنیای‌اقتصاد» دلایل تغییر رفتار سرمایه‌گذاران خارجی در بازار ایران را بررسی کرد؛

    دومینوی خروج سرمایه

    خروج بازیگران خارجی از لیگ اقتصاد ایران عواقب سوئی نظیر کاهش سطح رقابت در بازار داخلی در پی خواهد داشت. از این رو اتفاق خروج دو بازیگر مطرح بین‌المللی از بازار ایران شائبه خروج دومینووار سرمایه از کشور را کلید زده؛ موضوعی که نیازمند توجه سیاستگذار است.