در بسیاری از کشورها بودجه سنواتی مهمترین سند سیاستگذاری اقتصادی و اجتماعی دولتها محسوب میشود. اهمیت بودجه بیش از یک سند مالی است، چرا که شناخت دولت از مسائل کشور، نحوه اولویتبندی مسائل و راهحلهای انتخاب شده - که بیانگر رویکردهای دولت هستند - را نشان میدهد. این سند زمینه گفتوگوی قوه مقننه و مردم با دولتها را نیز فراهم میکند. طبیعی است که سیاستهای بودجهای، هم رفاه عموم مردم و هم فعالیتهای آنها را تحتتاثیر قرار میدهد. نحوه تامین مالی و ترکیب هزینهها، به لحاظ آثار کلان، مانند تاثیر بر رشد اقتصادی، نرخ تورم، نرخ سود، و غیره بر فعالان اقتصادی اثرگذار است. در ایران سند بودجه سالانه منحصر به تعیین سیاستهای مالی نیست بلکه همزمان در آن درباره بخشی از سیاستهای پولی و ارزی و تجاری هم تصمیمگیری میشود که با اثرگذاری بر متغیرهایی مانند نرخ و ترکیب مالیاتها، قیمت انرژی و ارز و هزینههای گمرکی، کارکرد یکایک فعالان اقتصادی در سطح خرد را متاثر خواهد ساخت.
دنیای اقتصاد:
اتاق بازرگانی آلمان و هند (AHK Indien)، از سال ۱۹۵۶ تاکنون بهعنوان نقطه پیوند اصلی برای شرکتهای آلمانی و هندی در مسیر توسعه تجارت و همکاریهای بینالمللی فعالیت کرده است. این سازمان با تکیه بر شبکهای گسترده از اعضا، بهعنوان نماینده رسمی جامعه تجاری آلمان و هند، روابط اقتصادی میان دو کشور را در هر دو بخش خصوصی و دولتی تقویت میکند.تاریخچه روابط تجاری هند و آلمان به اوایل قرن نوزدهم و زمانی که آلمانیها با استفاده از شبکههای تجاری خود در اروپا به دنبال بازارهای جدیدی در آسیا بودند، بازمیگردد. در این دوره، برخی از کالاهای آلمانی، بهویژه کالاهای صنعتی و ماشینآلات، به هند صادر میشد و از سوی دیگر، مواد خام هندی نیز به اروپا میرسید. با این حال، تعاملات تجاری تا اوایل قرن بیستم بهطور پراکنده و محدود باقی ماند.
دنیای اقتصاد: وزیر کشور، طی نامهای به استانداران سراسر کشور خواستار اهتمام جدی آنها نسبت به ارتقای نقش موثر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان در راستای بهبود فضای کسبوکار شده است. به گزارش مهر، اسکندر مومنی، وزیر کشور، به موجب مصوبه یکصدوبیستوچهارمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در اتاق ایران، مبنی بر برگزاری منظم جلسات شوراهای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در استانها توسط استانداران، بخشنامهای را به استانداران سراسر کشور به عنوان روسای شوراهای گفتوگوی استانی ابلاغ کرد.
دنیای اقتصاد:
سرپرست دفتر آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت ایران با ترسیم چشمانداز بلندمدت تجارت پنجمیلیارد دلاری ایران و ازبکستان، از توافقات اولیه برای امضای موافقتنامه تعرفه ترجیحی بین دو کشور خبر داد. به گزارش سازمان توسعه تجارت ایران، اکبر گداری با اشاره به توافقات اقتصادی ایران و ازبکستان در حاشیه سفر وزیر سرمایهگذاری، صنعت و تجارت ازبکستان به ایران، گفت: اهتمام و تمایل دو کشور برای توسعه تبادلات تجاری شکل گرفته است؛ از اینرو شانزدهمین کمیسیون مشترک ایران و ازبکستان اسفند سال جاری به میزبانی ایران، با هدف رشد مبادلات تجاری برگزار خواهد شد. وی بیان کرد: در این سفر درخصوص جزئیات صندوق سرمایهگذاری مشترک بین دو کشور که در آینده نزدیک تاسیس خواهد شد گفتوگوهایی انجام گرفت.
دنیایاقتصاد:
محمدرضا توکلیزاده، رئیس اتاق مشهد، گفت: دستورالعمل وزارت صمت درباره نحوه انجام و تایید ثبتسفارش ارزی، با توجه به مشکلاتی که برای فعالیت بنگاههای تولیدی رقم میزند، باید موردبازنگری جدی قرار بگیرد.
دنیایاقتصاد: هشتادوهفتمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان زنجان با محوریت بررسی مشکلات و مسائل فعالان هنر صنعت چاقوی زنجان و محدودیتهای صادراتی با حضور جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی، بخش خصوصی و فعالان اقتصادی در محل اتاق زنجان برگزار شد.
دنیای اقتصاد:
خشک شدن دریاچه ارومیه و زایندهرود فقط قسمتی از بحرانی را که در معرض دید است، نشان میدهد. ذخایر آبهای زیرزمینی بهشدت در حال کاهش هستند و افزایش مصرف آب و کاهش بارندگی در دو جهت مخالف به سرعت پیش میروند تا آیندهای نگرانکننده را برای کشور بسازند. کارشناسان اعتقاد دارند که هزینه ساخت زنجیره تامین در نوار ساحلی و مناطق پرآب کمتر از انتقال آب به مناطق بیابانی داخلی است و سیاستهای صنعتی باید توسعه نوار ساحلی را هدف قرار دهند.
دنیایاقتصاد: معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با هم دیدار و بر تقویت همکاریها تاکید کردند.
دنیایاقتصاد:
به گفته قائممقام وزیر صمت در امور بازرگانی هیچ ناترازی در تامین کالاهای اساسی نیست و در هر شرایطی دولت نیاز مردم را به این کالاها تامین میکند.
دنیایاقتصاد:
دستیار ویژه وزیر صمت از کمبود نیروی انسانی ماهر در واحدهای صنعتی خبر داد. سیدعلی لطفیزاده، در گفتوگو با «ایلنا» از کمبود نیروی انسانی ماهر در واحدهای صنعتی خبر داد و گفت: امروز در همه واحدهای بزرگ صنعتی با مشکل کمبود نیروی انسانی روبهرو هستیم و این کمبود در نیروی متخصص و ماهر با وضوح بیشتری مشاهده میشود.
دنیایاقتصاد: یک مقام مسوول بر اهمیت تامین پایدار آب شرب و جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب تاکید کرد و گفت: در برنامههای احداث شهرهای جدید باید به ظرفیتهای آبی مناطق مورد نظر توجه شود.