شماره روزنامه ۶۱۰۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۸۵ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۶۰۸۵

  • نباید‌های حمایتگری تجاری

    دنیای اقتصاد -میثم قریشی: با شروع بحران‌های جهانی در دهه‌۲۰۰۰ میلادی بازارهای مالی در سراسر جهان سقوط کردند و اقتصاد جهانی وارد رکود عمیقی شد. دولت‌ها برای برون‏‏‏‏‌رفت از این شرایط دست به اقدامات گسترده‌ای زدند ولی آنچه که در آن زمان زیاد به چشم می‌خورد، سیاست‌های حمایتگری از اقتصاد ملی بود. محدود‌کردن واردات از سوی کشورهای درحال‌توسعه و پرداخت یارانه به تولید در کشورهای توسعه‏‏‏‏‌یافته برای نگهداشت توان تولید، از جمله فعالیت‌های دوره گذار در جهان بود.
  • تجارت در سایه رقابت‏‏‏‌ سیاسی

    اتاق بازرگانی آمریکا در روسیه (AmCham) یکی از مهم‌ترین سازمان‌های تجاری بین‌المللی در روسیه است. این اتاق در سال‌۱۹۹۴ تاسیس شده و از منافع تجاری شرکت‌های عضو خود حمایت می‌کند. دامنه و گستره فعالیت‌های AmCham متناسب با تنوع فزاینده اعضایش همچنان در حال افزایش است. هدف این اتاق، توسعه یک محیط پایدار و مناسب برای فعالیت‌های تجاری در روسیه است. این اتاق از طریق ایجاد یک فضای گفت‏‏‏‌وگو و حل مساله میان جامعه تجار و سیاستگذاران و همچنین حفظ ارتباط مداوم با دولت‌های ایالات‌متحده و روسیه، به‌دنبال تحقق این هدف است.
  • تعامل مجلس و دولت؛ محرک توسعه اقتصادی

    دنیای‌اقتصاد: حاصل تعامل، هم‌‌‌‌‌‌‌‌افزایی و همگرایی مجلس با دولت در تایید صلاحیت وزرای پیشنهادی به‌ویژه وزیر صنعت، معدن و تجارت، به شکوفایی و توسعه اقتصادی کشور و ارتقای کیفیت زندگی و افزایش رضایتمندی مردم منجر خواهد شد.
  • رشد ۳۱‌درصدی صادرات به افغانستان

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق‌مشترک ایران و افغانستان ضمن اشاره به رشد ۳۱‌درصدی صادرات به افغانستان در بهار امسال گفت: برای حفظ بازار افغانستان باید به سمت سرمایه‌گذاری مشترک حرکت کنیم. به گزارش مهر محمود سیادت، رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان درمورد وضعیت تجارت دو کشور ایران و افغانستان گفت: در ابتدای ورود طالبان به دولت افغانستان، تجارت با این کشور به‌شدت کاهش‌یافت اما در سه سال‌گذشته و به مرور روابط تجاری دو کشور با رشد مواجه شد.
  • ظرفیت‌های اقتصادی استان همدان و کشور بلاروس

    دنیای‌اقتصاد: نشست توسعه همکاری تجاری استان همدان و کشور بلاروس با حضور سفیر بلاروس در تهران و فعالان اقتصادی، در اتاق همدان برگزار شد. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان با اشاره به توسعه فعالیت‌های حوزه بین‌الملل اتاق همدان، گفت: حضور سفرای خارجی در استان با هدف توسعه روابط و مبادلات تجاری استان با کشورهای هدف توسعه صورت می‌گیرد که در هفته‌جاری میزبان سفیر و رایزن اقتصادی جمهوری بلاروس هستیم.
  • توسعه اقتصادی با همکاری رسانه‏‏‏‏‌ها میسر خواهد شد

    عباس کاظمی، رئیس اتاق بجنورد با تاکید بر نقش رسانه‌‌‌‌‌ها در آموزش و آگاهی‌بخشی جامعه، گفت: رسانه می‌تواند به ورود افراد به عرضه اقتصاد و موفقیت آنها کمک کند و از این مسیر توسعه اقتصادی را در دسترس قرار دهد.
  • اتاق اهواز هزینه تقویت آموزش ۸۰‌هزار دانش‌‌‌‌‌آموز خوزستانی را تامین می‌کند

    دنیای‌اقتصاد: اتاق اهواز در تفاهم‌نامه‌‌‌‌‌ای با موسسه بنیان و آموزش‌‌‌‌‌وپرورش، هزینه تقویت آموزشی دانش‌‌‌‌‌آموزان مناطق محروم استان خوزستان را تامین می‌کند و در سال‌تحصیلی جدید قرار است ۸۰‌هزار دانش‌‌‌‌‌آموزش تحت‌پوشش قرار گیرند. اتاق اهواز بنا دارد در سال‌تحصیلی جدید، هزینه تقویت آموزشی ۸۰‌هزار دانش‌‌‌‌‌آموز مناطق محروم استان خوزستان از طریق اپلیکیشن بنیان را تامین کند و با مشارکت اداره‌کل آموزش و پروش این استان در راستای ایفای مسوولیت‌های اجتماعی نسبت به بهبود شاخص‌های آموزشی در مناطق محروم گام بردارد؛ به همین منظور در نشست هم‌‌‌‌‌اندیشی مدیران موسسه بنیان با برخی اعضای هیات‌نمایندگان اتاق اهواز و مسوولان آموزش و پرورش خوزستان، راهکارهای کاربردی اثربخش‌بودن این اپلیکیشن موردبحث و بررسی قرارگرفت. در حال‌حاضر ۴۵‌هزار دانش‌‌‌‌‌آموز استان خوزستان به‌صورت رایگان از اپلیکیشن آموزشی موسسه بنیان استفاده می‌کنند و قرار است با پشتیبانی و حمایت اتاق اهواز، ۸۰‌هزار دانش‌‌‌‌‌آموز دیگر مقطع دوم متوسطه نیز تحت‌پوشش آموزش‌های این موسسه قرار گیرند.
  • برنامه‏‏‌ای برای رونق تولید و تجارت

    دنیای اقتصاد: وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در دفاع از برنامه‌‌‌های خود در مجلس با بیان اینکه با مشکلات بخش صنعت، معدن و تولیدکنندگان آشناست، گفت: ارتقای صنعت و معدن با توسعه و تکمیل صنایع پیشران و معدنی، جلوگیری از خام‌‌‌فروشی، حرکت به سمت محصولات ساخت‌‌‌محور، بهبود فضای کسب‌وکار، توسعه صادرات و کاهش تصدی‌‌‌گری دولت محقق خواهد شد. به گزارش «ایرنا»، سید محمد اتابک در جلسه علنی مجلس در تشریح برنامه‌‌‌های خود برای وزارت صنعت، معدن و تجارت، اظهار کرد: برنامه من با محوریت راهبردها، سیاست‌‌‌های ابلاغی در اسناد بالادستی از جمله بیانیه گام دوم انقلاب، سند چشم‌‌‌انداز جمهوری اسلامی ایران، سیاست‌‌‌های کلی نظام و سند برنامه هفتم پیشرفت کشور تدوین شده است.
  • اصلاح ساختاری حوزه انرژی با ظرفیت‏‏‌ بخش خصوصی

    دنیای‌اقتصاد: نشست همفکری کمیسیون انرژی اتاق ایران با تشکل‌های تخصصی حوزه نفت، گاز و پتروشیمی، فعالان حوزه انرژی و برخی از سیاستگذاران این حوزه برگزار شد. موضوع این نشست، بررسی وضعیت صنعت انرژی در ایران، موانع و مشکلات این حوزه و راه‌‌‌حل‌‌‌های خروج از بحران بود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر