شماره روزنامه ۶۱۰۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۷۳ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۶۰۷۳

  • تاریک و روشن تجارت جهانی

    دنیای اقتصاد: سلسله گزارش‌های «پایش تحولات تجارت‌جهانی» رویدادهای کلیدی در محیط ژئواکونومیک ایران را موردبحث و بررسی قرار می‌دهد. در این قالب، رویدادهای کلیدی از منظر تاثیرگذاری بر دیپلماسی اقتصادی و موقعیت ژئواکونومیک ایران مورد‌توجه قرار می‌گیرند. هدف از تهیه این گزارش که به‌صورت ماهانه از سوی مرکز پژوهش‌های اتاق ایران منتشر می‌شود ارائه تصویری روشن از محیط ژئواکونومیک ایران، فرصت‌ها و تهدیدهای ایران در این فضا است.
  • اژدهای شرقی در لنـدن

    دنیای اقتصاد: اتاق بازرگانی چین در بریتانیا (CCCUK)، عمدتا از شرکت‌های چینی مستقر در انگلیس و سازمان‌های اقتصادی و تجاری چینی تشکیل شده‌است. این اتاق، یک سازمان غیرانتفاعی است که منافع شرکت‌های چینی در بریتانیا را دنبال می‌کند و هدف آن، ارتقای روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور است.
  • حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟

    دنیای‌اقتصاد: دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامین‌‌‌‌‌کنندگان برنج ایرانی با تاکید بر اینکه انتظار ما از دولت چهاردهم این است که به‌عنوان کالای اساسی به برنج ارز ترجیحی تخصیص دهد تا قیمت تمام‌شده برنج منطقی باشد و مردم بتوانند از آن استفاده کنند، گفت: نباید این نگرانی وجود داشته‌باشد که ممکن است با واردات به تولید داخل آسیبی وارد شود.
  • محدود‌شدن رفع تعهد ارزی صادرکنندگان قیر به سامانه نیما، مانع صادرات است

    دنیای‌اقتصاد: در نشست کمیته ارزی اتاق بازرگانی ایران، امکان رفع تعهد ارزی صادرکنندگان قیر از طریق تمام روش‌های قانونی مورد تاکید قرارگرفت. در حال‌حاضر صادرکنندگان این محصول تنها مجاز به استفاده از سامانه نیما هستند. اعضای کمیته ارزی اتاق ایران در تازه‌‌‌‌‌‌ترین نشست به بررسی مشکلات مربوط به صادرات قیر پرداختند. اعضای انجمن صادرکنندگان قیر بر این باورند که باید بتوانند برای رفع تعهدات ارزی خود مجوز استفاده از تمام روش‌های قانونی را داشته باشند و تنها مجاز به عرضه در سامانه نیما نباشند. به اعتقاد آنها همین تاکید روی سامانه نیما به‌عنوان تنها راه رفع تعهدات ارزی موجب‌شده تا صادرکنندگان این بخش با تعهدات مازاد مواجه شوند. البته این مساله فعالان زنجیره فولاد را نیز با چالش مواجه کرده‌است. امروز قیمت قیر صادراتی ایران به دلیل بالا‌بودن نسبت به قیمت جهانی، قابلیت رقابت در بازار را ندارد.
  • استان‌های کم‏‏‏‏‌مصرف‌ از محدودیت‌های برقی مستثنی شوند

    رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند گفت: باید پیشنهاد شود استان‌هایی که مصرف زیر ‌هزارمگاوات دارند از قطعی برق مستثنی شوند. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با اشاره به مشکلات فعالان اقتصادی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، گفت: امروزه به دلیل ناترازی انرژی درگیر قطعی برق در استان هستیم، درصورتی‌که مجموع میزان مصرف استان در تمامی حوزه‌‌‌‌‌ها فقط ۴۴۰‌مگاوات است.
  • زمینه سرمایه‌گذاری خارجی و به‌‌‌‌‌‌روزرسانی تکنولوژی صنایع فولاد خوزستان فراهم است

    در نشست اتاق اهواز با هیات تجاری چین، ضمن تشریح ظرفیت‌های صنعت فولاد استان خوزستان و زمینه‌‌‌‌‌‌های سرمایه‌گذاری و تامین نیاز، هیات تجاری چین برای سرمایه‌گذاری در این استان اعلام آمادگی کرد. نشست هم‌‌‌‌‌‌اندیشی هیات تجاری چین با شرکت‌های فولادی استان خوزستان که به همت اتاق اهواز و در راستای توسعه بازارهای تجاری ویژه اعضای اتاق برگزار شد، ضرورت تسهیل فرآیندهای تجاری با کشور چین در زمینه سرمایه‌گذاری و همچنین تامین مواد اولیه، تجهیزات و ماشین‌آلات مورد‌نیاز در صنایع فولادی مورد تاکید قرارگرفت.
  • ثبات‌بخشی به معدن

    دنیای اقتصاد: چالش‌های روزافزون معدن در ۹ماه گذشته، از ملزم کردن صادرکنندگان به استفاده از سامانه ارز نیمایی، عوارض صادرات، تصمیمات خلق‌الساعه و بخشنامه‌های ناگهانی گرفته تا محدودیت واردات ماشین‌آلات، کمبود انرژی و... به بی‌ثباتی در فضای معدن و صنایع معدنی منجر شده است. در روزهای نخست روی کار آمدن دولت چهاردهم، فعالان حوزه معدن از وزارت صمت دولت جدید تقاضا دارند تا ثبات را در این بخش مهم از اقتصاد برقرار کند.
  • ۹۴‌درصد صنایع کشور «کوچک‌مقیاس» هستند

    دنیای‌اقتصاد: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ۹۴‌درصد از صنایع فعال در کشور «صنایع کوچک» محسوب می‌شوند، اما ۴۳‌درصد از اشتغال صنعتی توسط این شرکت‌ها ایجاد شده است. به گزارش خبرگزاری مهر، فرشاد مقیمی با بیان اینکه سهم صنایع کوچک از صنایع کشورمان ۹۴‌درصد است، تاکید کرد: صنایع کوچک نقش مهمی در تولیدات پرکاربرد کشورمان دارند. وی با بیان اینکه ۴۳‌درصد اشتغال صنعتی کشورمان متعلق به این صنایع است، افزود: نزدیک به ۱۵‌درصد یا یک‌ششم از تولید ناخالص ملی کشورمان در بخش صنعت متعلق به صنایع کوچک است.
  • افزایش ظرفیت تولید برق حرارتی از ۱۰‌هزار مگاوات گذشت

    دنیای‌اقتصاد: وزیر نیرو با بیان اینکه میزان معاملات برق در بورس انرژی به بیش از ۶۰‌درصد رسیده است و تا پایان سال به ۷۵‌درصد می‌‌‌رسد، گفت: ظرفیت تولید نیروگاه‌‌‌های حرارتی به ۱۰‌هزار و ۳۸۲مگاوات افزایش‌‌‌ یافته است. به گزارش وزارت نیرو، علی‌‌‌اکبر محرابیان، در نشست مشترک با اعضای کمیسیون انرژی در مرکز پایش برق، افزود: کمیسیون انرژی یکی از مهم‌ترین کمیسیون‌‌‌های مجلس شورای اسلامی است که مصوبه‌‌‌های آن نقش مهمی در تحقق اهداف عالی نظام در حوزه‌‌‌های مختلف دارد. وزیر نیرو با تاکید بر ضرورت استفاده بهینه از انرژی برق، خاطرنشان ‌‌‌کرد: از حدود ۷۰سال پیش، دولت‌‌‌های مختلف در ایران به‌‌‌خاطر حاکم بودن اقتصاد یارانه‌‌‌ای در صنعت برق با مشکلات فراوانی در مسیر توسعه این صنعت روبه‌‌‌رو بوده‌‌‌اند که لازم است دراین‌‌‌خصوص تجدیدنظرهای جدی انجام شود.
  • رفع ناترازی برق در پرتو اجرای یک بسته سیاستی چندبعدی

    خورشید گزدرازی/رئیس اتاق بازرگانی بوشهر
    از بزرگ‌ترین چالش‌‌‌های پیش‌‌‌روی دولت چهاردهم، موضوع ناترازی انرژی و به‌خصوص ناترازی در صنعت برق خواهد بود. با وجود این، رفع ناترازی این صنعت، به‌آسانی ممکن نخواهد شد؛ چراکه برای ایجاد تعادل بهینه بین تولید و مصرف و همچنین بین هزینه‌‌‌ها و درآمد این صنعت، افزایش قیمت فروش به‌‌‌عنوان یک راهکار دردسترس و آسان، نه‌تنها از پیامدهای سوء اقتصادی گسترده بر صنایع و عموم مردم برخوردار خواهد بود، بلکه تبعات سیاسی و اجتماعی این تصمیم نیز غیرقابل پیش‌بینی است. در چنین شرایطی ضرورت دارد تا دولت، اقدام به تدوین یک بسته سیاستی چندبعدی برای حل این معضل کند. از مهم‌ترین ابعاد این بسته سیاستی می‌‌‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر