شماره روزنامه ۶۰۴۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۴۵ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۶۰۴۵

  • سایه ناترازی انرژی بر تولید

    دنیای اقتصاد: بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهد در شش‌سال گذشته تقاضای برق در مقایسه با ظرفیت نصب‌شده و تولید برق، نرخ رشد به مراتب بالاتری داشته است. پیش‌بینی‌‌‌ها حاکی از این است که امسال به دلیل کمبود شدید برق، بخش صنعت کشور با تعطیلی‌‌‌های گسترده و ضرر و زیان ناشی از قطعی برق روبه‌رو خواهد بود و به احتمال زیاد تعطیلی صنایع به دو روز در هفته افزایش خواهد یافت. به این ترتیب با احتساب تعطیلات آخر هفته و تعطیلات رسمی در فاصله ۹۰روزه تابستان، بسیاری از بنگاه‌‌‌ها بین ۲۷ تا ۴۰روز به دلیل قطعی برق تعطیل خواهند بود. بررسی‌‌‌های صورت‌گرفته نشان می‌دهد خسارت ناشی از خاموشی‌‌‌ها در سال گذشته ۱۱۶‌هزار میلیارد تومان بوده که در صورت افزایش تعطیلی بنگاه‌‌‌ها، این میزان امسال با افزایش چشمگیری روبه‌رو خواهد شد. هشدار کارشناسان همچنین مبنی بر این است که کاهش میزان تولید و عرضه در کنار موانعی که برخی بنگاه‌‌‌ها در رابطه با ثبت‌سفارش و تامین مواد اولیه و ملزومات تولید دارند، ممکن است همچنین به کمیابی و نایابی برخی از محصولات و افزایش سطح عمومی قیمت‌ها منجر شود.
  • بازار دام در حصار دولت

    بازار دام و طیور همانند بازارهای دیگر ریسک‌ها و چالش‌های خاص خود را دارد. فعالان این بازار با موانع بسیاری در تولید و فروش مواجه هستند. مشکل کمبود تقاضا در این بازار نیز همانند سایر بازارهای دیگر وجود دارد اما فعالان این حوزه اعتقاد دارند مهم‌ترین تهدیدی که این بازار با آن مواجه است، هزینه‌های بالای اولیه تولید یعنی گران‌شدن مواد اولیه، قیمت بالای انرژی و بیمه حمل‌ونقل است. آنها می‌گویند که هزینه‌های اولیه تولید در دست دولت است و دولت موانع بسیاری را در بازار دام و طیور ایجاد‌کرده‌است. در گفت‏‏‏‌وگویی که با فعالان بازار دام صورت‌گرفت، آنها بیان کردند که اکثر فعالان اقتصادی این بازار، تولید‌کنندگان خرد و تولیدکنندگان امید چندانی به سیاست‌های دولت آینده ندارند؛ زیرا تاکنون برنامه مشخصی ارائه نشده است.
  • تولید در چالش با سیاست‌های ارزی دولت

    دنیای اقتصاد: محمد لاهوتی، رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با «ایلنا» درباره کند‌بودن جریان تخصیص ارز به واردات مواد اولیه واحدهای تولیدی توضیح‌داد: از سال‌پیش که تراز تجاری کشور منفی شد و صادرات در‌برابر واردات کاهش پیدا کرد، وزارت صمت با مدیریت واردات تصمیم به جبران تراز منفی گرفت و با اتخاذ این رویکرد به گفته دولتمردان و بنا بر آمار گمرک صادرات غیرنفتی ایران در سه‌ماهه سال‌۱۴۰۳ افزایش پیدا کرد و فروش نفت نیز بنا به اعلام دولت رشد داشت.
  • دلایل کاهش ارزش صادرات ۱۴۰۲

    در پی درج مطلبی با عنوان «تجارت خارجی شکننده» مورخ ۱۴۰۳.۰۳.۰۶ جوابیه وزارت صمت منتشر شده است که در آن، کاهش صادرات گاز طبیعی، کاهش قیمت جهانی محصولات پتروشیمی و همین‌طور وضع عوارض صادراتی برای محصولات خام از مهم‌ترین علل کاهش ارزش صادرات سال۱۴۰۲ هستند.
  • تجارت ایران با همسایگان از ۶۱‌میلیارد دلار گذشت

    دنیای‌اقتصاد: رئیس‌کل گمرک ضمن اشاره به تجارت ۶۱‌میلیاردی ایران با همسایگان، گفت: اگر تفاهم‌نامه‌‌‌‌‌های امضایی که در بالاترین سطوح امضاشده محقق شود، حجم تجارت و بازاری در این حوزه بیش از سه‌برابر خواهد شد.
  • جریمه ۱۰۰ برابری بهای برق استخراج غیرمجاز رمزارز

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی صنعت برق تاکید کرد که اقدام به استفاده غیرمجاز از برق برای استخراج رمزارز جریمه‌های سنگین معادل ١٠٠برابر قیمت برق را در پی خواهد داشت و در صورت تکرار تخلف، انشعاب جمع‌آوری می‌شود.
  • توافق برای تامین مالی ۱۰۰همتی بخش تولید

    دنیای‌اقتصاد: دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور از توافق‌نامه سه‌جانبه وزارت صمت، بانک‌مرکزی و وزارت اقتصاد برای تامین مالی حدود ۱۰۰همتی در این ستاد خبر داد.محمدباقر علی‌خانی در مصاحبه با رادیو اقتصاد گفت: ستاد تسهیل در ۳۱استان کشور دارای دبیرخانه است که ریاست دبیرخانه این ستاد، برعهده استاندار است و دبیر آن نیز رئیس سازمان صمت آن استان است.وی افزود: اولین کاری که در این ستاد انجام می‌شود صدور مصوبات در کارگروه ستاد است. دومین کاری که این ستاد انجام می‌دهد، مرتبط با مشکلاتی است که حل آن از توان استان خارج است که پرونده آنها به کمیته‏‏‌های تخصصی ستاد مرکزی در کشور ارسال می‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر