شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۸۱ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۸۱

  • نمره قبولی تجارت کشاورزی

    دنیای اقتصاد-گروه بازرگانی: بررسی داده‌های تجارت بخش کشاورزی در ۱۱ماه نخست سال‌۱۴۰۲ نشان می‌دهد که عملکرد کلی در این بخش نسبتا مطلوب ارزیابی می‌شود. بر اساس این آمارها، تا پایان بهمن ماه، مجموعا ۶‌میلیون و ۱۶‌هزار‌تن کالا به ارزش ۳‌میلیارد و ۹۳۱‌میلیون دلار کالای کشاورزی از ایران به سایر کشورها صادرشده که ۹‌درصد رشد در وزن و ۲۶‌درصد رشد در ارزش صادرات را نشان می‌دهد. همچنین در مدت مذکور، ۲۰‌میلیون و ۴۶۶‌هزار ‌تن کالای کشاورزی به ارزش ۱۱‌میلیارد و ۹۲۲‌میلیون دلار وارد کشور شده‌ که نسبت به سال‌قبل از نظر وزنی ۳‌درصد افزایش و از نظر ارزش ۷‌درصد کاهش داشته‌است.
  • حذف ۸۰۰ تولیدکننده از هزار تولیدکننده لبنی کشور

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران گفت: در پی سیاستگذاری‌‌‌‌ها تعداد شرکت‌های لبنی ایران از بیش از هزار شرکت در دهه‌۸۰ به حدود ۲۰۰ شرکت افت کرده است.
  • خواست بخش‌خصوصی تسهیل تردد به دیگر کشورها است

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق ایران، با تاکید بر عزم اتاق ایران برای افزایش تجارت خارجی، گفت: یکی از خواسته‌‌‌‌‌های اصلی بخش خصوصی، تسهیل رفت و آمد هیات‌‌‌‌‌های تجاری با دیگر کشورها و جلب نظر کشورهای مقابل برای تسهیل‌گری در این حوزه است. به گزارش خبر‌‌گزاری تسنیم، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، گفت: اتاق ایران با تمرکز بر تقویت دیپلماسی اقتصادی و همکار ی‌‌‌‌‌های عملیاتی با دولت مصمم است در مسیر شکوفایی اقتصادی کشور و افزایش تجارت خارجی، فعالیت‌های جدی‌‌‌‌‌تری داشته‌باشد.
  • صنایع پرمصرف در خطر قطعی برق؟

    دنیای اقتصاد: وضعیت تولید صنایع در نیمه‌‌ گرم سال متاثر از قطعی برق است. با نزدیک شدن به روزهای گرم سال و افزایش مصرف برق خانگی، باید نگاهی به چگونگی تامین برق صنایع داشته باشیم. مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی توانیر، اعلام کرد تامین برق صنایع در سال ۱۴۰۳ کمبودی نخواهد داشت و برنامه‌‌‌ای مبتنی بر ۱۸۰اقدام عملیاتی از سوی شرکت توانیر تعریف شده است تا از این طریق برق موردنیاز کشور تامین شود. اما همچنان به نظر می‌رسد بخش خصوصی نگران قیمت برق تمام‌شده است. به بیان کارشناسان، قیمت تمام‌شده‌‌ برق در سال ۱۴۰۲ افزایش ۱۵۰درصدی را تجربه کرده است و پیش‌بینی می‌شود در سال ۱۴۰۳ این افزایش شدت یابد.
  • لزوم همراهی دولت با فعالان بخش معدن

    بهرام شکوری/رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران
    سال ۱۴۰۲ را به‌خوبی آغاز کردیم، ولی نتوانستیم با نام‌گذاری سال همسو باشیم و پایان خوبی را محقق کنیم. با نگاهی به تصمیمات دولت در سال ۱۴۰۳ نیز به نظر بعید است بتوان افق روشنی برای تحقق نام‌گذاری سال دید. امروزه مشکل اصلی اقتصاد را می‌‌‌توان بزرگ بودن دولت دانست. دولت در نتیجه‌‌ گستردگی‌‌‌ای که دارد هزینه‌‌ زیادی را به تامین بدنه تخصیص می‌دهد و همین امر سبب می‌شود درآمدی که دارد کفاف هزینه‌‌‌های جاری را ندهد و این کسری بودجه، با دریافت عوارض و مالیات از مردم و بخش خصوصی تامین شود.
  • ۵۷ تولیدکننده انرژی مقصر بیشترین آلودگی در جهان

    نتایج گزارشی جدید نشان می‌دهد که از سال ۲۰۱۶ تاکنون گروهی متشکل از ۵۷تولیدکننده سوخت فسیلی و سیمان مقصر انتشار بیشترین میزان از دی‌‌‌اکسید کربن و درنتیجه افزایش گرمای جهانی بوده‌‌‌اند. به گزارش اتاق ایران، گزارش جدید Carbon Majors که توسط اندیشنده اینفلوئنس‌مپ (InfluenceMap) منتشر می‌شود نشان می‌دهد که از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۲، ۵۷نهاد و شرکت که در اختیار دولت‌‌‌ها، شرکت‌های دولتی و سرمایه‌گذاران هستند، به‌‌‌واسطه تولید سوخت‌‌‌های فسیلی و سیمان در انتشار ۸۰‌درصد دی‌‌‌اکسید کربن جهانی نقش دارند.
  • پنج پروژه راه‌‌‌سازی و برق‌رسانی تحت مطالعه ایمیدرو

    روابط‌عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اعلام‌‌‌کرد: پنج پروژه راه‌سازی و برق‌رسانی توسط این سازمان در دست مطالعه است که طول آنها به ۱۱۵کیلومتر می‌‌‌رسد. به گزارش ایمیدرو، در حوزه راه‌‌‌سازی پروژه‌های مطالعات احداث راه دسترسی به معادن آهن پالسری «بزمان» و احداث راه دسترسی به معادن منیزیت دشت «سمسور» در استان سیستان و بلوچستان، احداث راه دسترسی به معادن تاکستان در استان قزوین و احداث راه دسترسی به معادن سیمان ساروج «تنگ زندان» در استان بوشهر را می‌توان نام برد. خدمات مهندسی طراحی برج‌های ۲۰کیلوولت و مطالعات برق‌رسانی به معادن خضرا (ماخونیک) شمال دورح در استان خراسان جنوبی نیز از دیگر پروژه‌های در دست مطالعه است. میانگین پیشرفت مطالعات این پروژه‌ها بیش از ۸۳‌درصد است. طرح ایجاد زیربناهای لازم در معادن بزرگ و مناطق معدنی کشور (تحت پوشش ایمیدرو) راهبری این برنامه‌‌‌ریزی را بر عهده دارد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر