شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۲۵ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۲۵

  • ارز ترجیحی با قرائت یورویی

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: معاون وزارت جهاد کشاورزی از تداوم مشروط تخصیص ارز ترجیحی در سال۱۴۰۳ خبر داد. به گفته او نرخ ارز ترجیحی در سال آینده ۳۱هزار تومان برای هر یورو است؛ هرچند ادامه حیات ارز ترجیحی، منوط به تصویب مجلس است. با این حال این قرائت یورویی می‌تواند به معنای حذف دلار باشد.
  • کمبودی در بازار گوشت قرمز وجود ندارد

    دنیای‌اقتصاد: رئیس شورای تامین دام کشور با بیان اینکه بررسی بازار نشان می‌دهد تقاضای گوشت قرمز مشابه ماه‌های گذشته است، گفت: اکنون دام‌زنده، گوشت قرمز‌گرم و منجمد به میزان کافی در کشور موجود است و هیچ کمبودی در این زمینه نداریم.
  • تولید کم‌رمق بنگاه‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد -گروه صنعت‌و‌معدن: بررسی شامخ صنایع در آذرماه حاکی از آن است که وضعیت رکودی، گریبان تولید را گرفته و از ۱۱رشته فعالیت منتخب صنعتی، تنها سه‌رشته فعالیت اندکی از رکود در این ماه فاصله داشته‏‏‌اند. اما آنچه بیش از همه در مورد وضعیت تولید براساس شاخص مدیران خرید، نگران‏‏‌کننده به نظر می‏‏‌رسد، انبارهای خالی از مواد اولیه بنگاه‏‏‌هاست. تولیدکنندگان در آخرین ماه پاییزی برای ششمین ماه متوالی در تامین مواد اولیه با کمبود روبه‌رو بوده‏‏‌اند. ناتوانی بنگاه‏‏‌ها در تامین مواد اولیه تولید در آذرماه نسبت به ماه‏‏‌های قبل با شدت بیشتری ادامه داشته و موجودی مواد اولیه خریداری‌شده صنایع با مقدار ۴۵.۷۳ به کمترین میزان ۱۰ماهه از اسفند ۱۴۰۱ رسیده است.
  • چرا جمعه و شنبه باید تعطیل باشد؟

    محمود نجفی‌عرب/رئیس اتاق بازرگانی تهران
    گاهی حرف سرراست و دقیق به نتیجه نمی‌رسد و بعضی مضامین را باید با زبان کنایه بیان کرد. این نوع کنایه و مطایبه، جامعه هدف را بیشتر به فکر می‌‌‌اندازد. مثلا اینکه ساموئلسون، نوبلیست اقتصاد، در کنایه به کسانی که خودشان را محور پیش‌بینی اقتصاد می‌‌‌دانستند، گفته بود: «بازار سهام ۹بحران از ۵ بحران اقتصاد را پیش‌بینی کرده است.» در جمله او طنز و کنایه با هم ترکیب شده‌‌‌اند. در متون تاریخی آمده که او به برخی اقتصاددانان مدعی پیش‌بینی اقتصاد، کنایه زده که حتی بازار هوشمندی مثل بورس هم در تحلیل شرایط اشتباه می‌کند. در این شرایط دیگر از اقتصاددان یا تحلیلگر چه انتظاری می‌رود؟
  • قیمت‌گذاری دستوری مهم‌ترین مشکل حوزه انرژی است

    دنیای‌اقتصاد: در نشست کمیسیون انرژی اتاق ایران، ضمن بحث درباره ناترازی انرژی، اعلام شد: قیمت‌گذاری دستوری، عدم‌اطمینان از اختصاص گاز به سرمایه‌گذاران در فصول ناترازی و کاهش توان سرمایه‌گذاری از مشکلات مهم این حوزه است. به گزارش اتاق ایران، نشست کمیسیون انرژی اتاق ایران با موضوع دریافت پیشنهاد درباره ماده ۱۰ قانون مانع‌‌‌زدایی از صنعت برق برگزار شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر