شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۰۰ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۰۰

  • مهمانان جدید شیخ‌نشین‏‏‏‏‌ها

    دنیای‌اقتصاد: امارات‌متحده‌عربی یکی از مهم‌ترین شرکای تجاری ایران است. در سال‌گذشته، ایران ۵‌میلیارد و ۷۶۷‌میلیون دلار به این کشور صادرات داشته که ۱۰.۸‌درصد از مجموع ارزش صادرات را تشکیل می‌دهد، در مقابل ۳۰.۸‌درصد از مجموع واردات ایران از مبدا امارات انجام شده‌است. در سال‌گذشته ۱۸‌میلیارد و ۳۸۴‌میلیون دلار کالا از مبدا امارات وارد کشور شده‌است. این آمارها نشان می‌دهد که از نظر حجم تجارت امارات در جایگاه دوم در بین شرکای تجاری ایران قرار دارد. به دلیل اهمیت جایگاه امارات در اقتصاد ایران، بررسی روندهای تجاری در این کشور ضرورت دارد، به‌همین‌دلیل موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی، در یک گزارش قراردادهای تجاری امارات در سال‌های اخیر را مورد بررسی قرار داده‌است. بر اساس این گزارش، قراردادهای امارات با هند، کره‌جنوبی و ترکیه در حالی اجرایی شده‌اند که ایران هنوز برای تجارت با دومین شریک تجاری خود استراتژی مشخصی ندارد و این مساله ممکن است باعث کاهش مبادلات تجاری با این کشور شده و اقتصاد ایران را با تهدید جدی مواجه کند.
  • عواقب تغییرات اقلیمی در خاورمیانه

    دنیای‌اقتصاد: تغییرات اقلیمی از مباحث پرتنش در فضای عمومی کشورهای توسعه‌‌‌‌‌یافته است اما در کشورهای درحال توسعه رونق کمتری دارد؛ برخی مطالعات پیشنهاد می‌کنند که این تغییرات در خاورمیانه، به‌ویژه در بخش کشاورزی تاثیراتی عمیق‌تر از هرجا دارند.
  • سیاست خرید خدمات به‌جای خرید کالا در کشاورزی

    دنیای‌اقتصاد: قانون حفاظت خاک در ایران سال‌۱۳۹۸ ابلاغ شد تا حراست از خاک به‌طور جدی‌تر دنبال شود. به گزارش خبر‌‌گزاری مهر در این راستا رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: باید اراضی مرغوب کشاورزی که تامین‌کننده امنیت غذایی کشور است را حفظ و صیانت کرد. به گزارش سازمان امور اراضی کشور، رضا افلاطونی، گفت: در تخصیص زمین برای احداث منازل مسکونی، گلخانه‌‌‌‌‌ها و دامداری‌ها باید به موضوع آمایش سرزمین توجه شود و اراضی درجه یک و ۲ و مرغوب کشاورزی نباید برای این منظور تخصیص یابد، اراضی مرغوب کشاورزی امنیت غذایی کشور را تامین می‌کنند و باید از آن محافظت شود.
  • فاجعه آبی در سفره‌های زیرزمینی

    دنیای اقتصاد: مصرف ۸۶درصدی ایران از منابع آبی تجدیدپذیر، سایه خشکسالی را سنگین‌تر کرده است. این در حالی است که میانگین برداشت آب‌های تجدیدپذیر در دنیا ۴۰درصد است. چنین مصرفی ایران را به فاجعه آبی کشانده است.
  • تزریق فوری نقدینگی نیاز مبرم صنایع

    دنیای اقتصاد: عبدالله یزدان‌بخش، عضو کمیسیون صنایع اتاق ایران در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» در خصوص مشکلات ناشی از کمبود نقدینگی بنگاه‌ها گفت: یک واحد صنعتی به عوامل و موارد مختلفی همچون نقدینگی، سرمایه در گردش، نیروی انسانی، سرمایه ثابت، سرمایه ارزی و دیگر موارد مهم نیاز دارد. آنچه اکنون بیشتر از هر چیزی خود را نمایان کرده، کمبود نقدینگی است.
  • پیش‌بینی افزایش ۵درصدی ناترازی برق در سال آینده

    دنیای اقتصاد: معاون وزیر نیرو با اعلام اینکه تابستان امسال ۱۲ هزار مگاوات ناترازی برق داشتیم، گفت: سال آینده پیش‌بینی می‌شود به این میزان ۵ درصد اضافه شود.
  • واردات لوازم‌خانگی آزاد نشده است

    دنیای اقتصاد: مدیرکل دفتر لوازم‌خانگی وزارت صمت گفت: بخشنامه‌ای که اخیرا با عنوان آزادسازی واردات لوازم‌خانگی در رسانه‌ها منتشر شده، فقط شرایط واردات کالاهایی که اکنون آزاد است را اعلام کرده و درباره کالاهایی که وارداتشان ممنوع است، صحبتی نشده است. به گزارش «ایسنا»، اخیرا بخشنامه‌ای از سوی محمد مخبر، معاون اول رئیس دولت، خطاب به وزارتخانه‌های نیرو، کشور، راه، صنعت، آموزش‌وپرورش، نفت و سازمان ملی استاندارد، منتشر شده که بر اساس آن تصویب‌نامه سال ۱۳۸۸ اصلاح شده و واردات لوازم و تجهیزات برقی و گازسوز مشمول مقررات و اجرای اجباری استاندارد معیار مصرف و برچسب انرژی، فقط با دو رتبه برتر انرژی و بر اساس آخرین ویرایش استاندارد ملی معیار مصرف انرژی تجهیزات انرژی‌بر برقی خانگی و گازسوز مشمول مقررات اجرای اجباری، مجاز است و باید از واردات تجهیزات یاد شده با رتبه‌های انرژی پایین‌تر جلوگیری شود.
  • استراتژی توسعه صنعتی تا پایان سال نهایی‌‌‌ می‌شود

    دنیای اقتصاد: عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: تدوین برنامه استراتژی توسعه صنعتی ایران هم اکنون توسط دولت در حال انجام است و تا پایان سال ۱۴۰۲ نهایی خواهد شد. به گزارش «ایرنا»، بیش از ۴۰ سال است که بر ضرورت داشتن یک سند یا استراتژی برای توسعه صنعتی ایران تاکید می‌شود. با وجود مطالعات گسترده در این چهار دهه تدوین این سند راهبردی و اجرای آن هیچ‌گاه به ثمر ننشسته است. با این حال این‌بار قرار است «موسسه آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌‌‌ریزی» کار تدوین این سند راهبردی صنعتی را به پایان برساند.
  • دستور توقف اخذ عوارض صادرات لغو شد

    دنیای اقتصاد: بر اساس بخشنامه گمرک ایران با لغو دستور توقف دیوان عدالت اداری، وصول عوارض صادراتی مجددا برقرار شد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، شامانی، مدیرکل دفتر صادرات گمرک ایران در بخشنامه‌ای به گمرکات اجرایی با اشاره به لغو دستور توقف دیوان عدالت اداری در خصوص وصول عوارض صادراتی، خواستار اجرایی شدن مصوبه۲۱ تیر ماه هیات دولت شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر