شماره روزنامه ۶۰۱۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۷ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۸۹۷

  • ‌سرکوب سفره غذا

    دنیای‌اقتصاد: امنیت غذایی در ایران با شعار خودکفایی گره خورده است؛ اما در واقعیت نه امنیت غذایی از حد شعار فراتر رفته و نه خودکفایی. گزارش بازوی پژوهشی مجلس نشان می‌دهد رد سیاست‌های دولت پیکر ضعیف کشاورزی ایران را زخمی کرده است. دولت برای کنترل قیمت غذای شهرنشینان، تولیدات کشاورزی را سرکوب قیمت می‌کند؛ رسوب کالاهای اساسی در سال ۱۴۰۱ به رکورد رسیده و دولت عزمی برای ایجاد تحول در این بخش نشان نمی‌دهد.
  • تضمین صادرات، نیازمند پول است

    دنیای‌اقتصاد: وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: صندوق ضمانت صادرات ایران برای توسعه‌تجارت و کمک به افزایش صادرات، به سرمایه‌ای بیش از ۲‌میلیارد دلار نیاز دارد که رقمی ۱۰‌برابر سرمایه فعلی است.
  • بخش‌خصوصی کلا با تعهد ارزی مخالف است

    دنیای‌اقتصاد: محمود نجفی‌عرب، رئیس اتاق بازرگانی تهران به لزوم اصلاح قوانین ارزی مرتبط با صادرکنندگان بخش‌خصوصی اشاره کرد و گفت: در تولید بسیاری از کالاهای صادراتی از ایران مواد اولیه‌‌‌‌‌‌‌‌ای استفاده می‌شود که در تامین آنها ارز با قیمت آزاد خرج شده‌است، با این حال به هنگام صادرات، صادرکنندگان ملزم به پیمان‌‌‌‌‌‌‌‌سپاری ارزی برای بازگرداندن ارز حاصل از صادرات هستند.
  • تلاش برای مهار قیمت مرغ

    دنیای‌اقتصاد: معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران با اشاره به تلاش دست‌اندرکاران برای کنترل قیمت مرغ در بازار عنوان کرد که قیمت نهاده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های تامین‌شده از بازار آزاد تاثیرات خود را بر روی محصول نهایی گذاشته و تا ۲هفته نمی‌توان قیمت‌ها را کاهش داد. به‌گزارش «ایسنا» قیمت مرغ‌گرم کامل این روزها در مغازه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها افزایش یافته‌است. افزایش قیمتی که کارشناسان و دست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اندرکاران صنعت طیور علت آن را افزایش هزینه‌های تولید و عدم‌تامین به‌موقع نهاده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مورد‌نیاز مرغداری‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها عنوان می‌کنند.
  • تهدید تولید بهینه

    دنیای‌اقتصاد: تامین سرمایه در گردش و نقدینگی از چالش‌‌‌های اصلی بنگاه‌‌‌های اقتصادی است. این در شرایطی است که افزایش نرخ ارز، رکود تورمی و جهش هزینه‌‌‌های تولید، از جمله هزینه تامین مواد اولیه و پرداخت دستمزد از یک طرف و سیاست‌‌‌ها و نرخ‌‌‌گذاری دستوری از طرف دیگر، نیاز بنگاه‌‌‌ها به سرمایه در گردش را تشدید کرده است. با این حال، مسیر تامین مالی به‌ویژه برای بنگاه‌‌‌های کوچک و متوسط، هم از بازار پول و هم از بازار سرمایه تقریبا مسدود است.
  • رشد خروجی آب از سدها سه‌برابر رشد ورودی آب شد

    دنیای‌اقتصاد: رشد ۲۲ درصدی خروجی آب از سدها در سال‌‌‌آبی جاری در شرایطی که رشد ورودی آب به سدها تنها ۸درصد بوده، نشان از نقش موثر سدها در تامین بهینه آب در زمان کم‌‌‌بارشی دارد.
  • انتقال آب دریا به فلات مرکزی با استفاده از انرژی‌‌‌های نو

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی صنعت آب گفت: وزارت نیرو برای انتقال آب دریا به فلات مرکزی کشور، به کمک انرژی‌‌‌های پاک و نو برنامه دارد. به گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران، عیسی بزرگ‌‌‌زاده درباره تامین انرژی لازم در طرح انتقال آب از دریا به فلات مرکزی کشور افزود: اجرای پنج‌طرح انتقال آب از دریا که اکنون در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد و ظرفیت انتقال آب به مرکز کشور را به یک‌میلیارد مترمکعب می‌‌‌رساند، نیازمند ۲‌هزار مگاوات برق است که قرار است بخشی از این انرژی از نیروگاه‌‌‌های تجدیدپذیر و برق سبز تامین شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر