شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۰ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۸۸۰

  • پایان‌کار وزارت«صمت»؟

    دنیای اقتصاد: پروژه احیای وزارت بازرگانی قرار است دو هفته دیگر به صحن علنی مجلس بیاید. روز گذشته رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در اتاق تهران ضمن اعلام این خبر گفت: رئیس‌جمهور و رئیس مجلس به این توافق رسیدند که وزارت بازرگانی احیا شود و بعد از طرح آن در جلسه علنی مجلس، چنانچه شورای نگهبان نیز رای مثبت دهد، در زمستان این وزارتخانه تشکیل شود. طرح تفکیک وزارت صمت از زمان دولت گذشته تاکنون مطرح بوده اما به سرانجام نرسیده است. حال با توجه به سخنان پورابراهیمی به نظر می‌رسد این بار «صمت» به پایان خود رسیده است.
  • دست بسته سفیران تجاری اتاق

    دنیای‌اقتصاد: در تاریخ اتاق بازرگانی به موارد بسیاری از سفرهای بازرگانان ایران به آن‌‌‌سوی مرزها برای رایزنی در باب همکاری تجاری و صنعتی می‌‌‌توان اشاره کرد؛ سفرهایی به اروپا، ایالات‌‌‌متحده، آسیای نوپا و نیز بازدید از قاره آفریقا.
  • اطلاعیه وزارت صمت در مورد سخنان سلاح‌ورزی

    دنیای اقتصاد: دفتر رسانه وزارت صنعت، معدن و تجارت، در خصوص اظهارت اخیر حسین سلاح‌ورزی در جلسه هیات نمایندگان اتاق ایران، اطلاعیه‌ای به شرح زیر صادر کرد:
  • تسهیلات گمرک برای شرکت‌های برگزیده

    دنیای اقتصاد: گمرک ایران اعلام کرد که ۷۰۶ شرکت تولیدی، دانش‌بنیان و بازرگانی به عنوان فعالان اقتصادی برگزیده گمرکی AEO از تسهیلات ویژه گمرکی بهره‌مند شدند. بر اساس گزارش گمرک، از این تعداد ۴۸۸ شرکت تولیدی، ۷۰ شرکت با معرفی معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش ریاست‌جمهوری جزو شرکت‌های منتخب دانش‌بنیان و ۱۴۸ شرکت بازرگانی به عنوان فعال اقتصادی برگزیده گمرکی شناخته شدند و از تسهیلات گمرکی استفاده می‌کنند.
  • گام آخر برای امضای تفاهم‌نامه تجارت آزاد با اتحادیه اوراسیا

    دنیای اقتصاد: معاون ارتقای کسب‌وکارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران با تاکید بر اینکه اتحادیه اقتصادی اوراسیا بازار بزرگ پیش روی ایران است، گفت: مطابق بررسی‌های کارشناسی، ظرفیت تجاری ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا ۳۰میلیارد دلار است که می‌تواند جهشی را در تجارت کشور ایجاد کند.
  • تحول‌خواهان در آستانه بروز شکاف

    دنیای‌اقتصاد: در دو یادداشت قبل به شکستن طلسم ریاست علینقی خاموشی با ظهور جریان «تحول‌خواهی» در اتاق بازرگانی اشاره شد، اما درباره نحوه شکستن آن سخنی به میان نیامد. یکی از دلایل این امر این است که علل ظهور تحول‌‌‌خواهان اتاق بازرگانی بنا به دلایلی مبهم است.
  • فرصت‌‌‌های تجاری کرمان و قطر

    در نشستی در اتاق کرمان، با حضور مجازی رایزن بازرگانی ایران در قطر و جمعی از فعالان اقتصادی، فرصت‌‌‌های تجاری کرمان و قطر بررسی شد. رایزن بازرگانی ایران در قطر گفت: یکی از چالش‌‌‌های مهم، عدم‌شناخت بخش خصوصی دو کشور از یکدیگر است و در واقع شناخت شیوخ قطری از کرمان بسیار کم است.
  • لزوم تعیین‌تکلیف برداشت‌‌‌های غیرمجاز حوضه زاینده‌‌‌رود

    دنیای‌اقتصاد: در نشست شورای گفت‌‌‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان، با اشاره به مشکلات آبی این استان، بر ضرورت تعیین‌تکلیف برداشت‌‌‌های غیرمجاز حوضه زاینده‌‌‌رود تاکید شد.
  • مصوبه سفر رئیس‌جمهور به‌‌‌صورت مصوبه هیات‌وزیران ابلاغ شود

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق شهرکرد در نشست شورای برنامه‌‌‌ریزی استان چهارمحال و بختیاری که با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد، پیشنهاد کرد: مصوبات این سفر مانند ادوار گذشته به‌‌‌صورت مصوبه هیات‌وزیران ابلاغ شود.
  • تضاد منافع بازیگران در صنایع لبنی

    دنیای‌اقتصاد: صنایع لبنی که نقش مهمی در دیگر صنایع غذایی و همچنین تامین بخشی از مصرف غذایی روزانه مردم دارند، با نواقصی مهم در زنجیره ارزش خود دست‌وپنجه نرم می‌کنند. این امر باعث شده است تا صنایع لبنی ایران نسبت به دیگر کشورهای جهان وضعیتی نامطلوب داشته باشند. از طرف دیگر، براساس گزارش معاونت بررسی‌‌‌های اقتصادی اتاق تهران، موضوعی همچون فقدان ‌فرهنگ‌‌‌سازی در زمینه مصرف شیر در کشور، باعث شده است تا سرانه مصرف ۸۰کیلوگرمی شیر در ایران نسبت به سرانه مصرف شیر در دنیا با ۱۵۰ تا ۱۶۰کیلوگرم تقریبا نصف باشد.
  • سرعت‏‏‌گیرهای هوشمندسازی صنایع

    دنیای‌اقتصاد: رئیس هیات عامل ایدرو با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت معافیت‌های مالیاتی، سرمایه‌گذاری و سایر موارد در هوشمندسازی صنایع بهره برد، از در دستور کار قرار داشتن سه زیرساخت بزرگ حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان از جمله نمونه‌سازی، ساخت سریع و تولید نیمه‌‌‌صنعتی خبر داد. معاون وزیر صنعت، همچنین بر حمایت از شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان برای تجاری و صنعتی‌‌‌سازی تولیدات صنایع تاکید کرد و گفت: به‌‌‌دنبال تبدیل ایده‌‌‌ها به محصولات دانش‌‌‌بنیان هستیم.
  • هزینه جاه‌‌‌طلبی آبی دوبی

    دنیای‌اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌الملل: دوبی میلیاردها دلار برای تامین آب‌شیرین مورد ‌‌‌نیاز ساکنان و اماکن گردشگری خود هزینه کرده است، اما کارشناسان هشدار می‌دهند که پروژه‌‌‌های تامین آب این شهر به منابع طبیعی خلیج‌فارس آسیب می‌‌‌زند. با وجود شرایط بیابانی این شهر، دوبی مانند سرزمین شگفتی‌‌‌های آبی به نظر می‌‌‌رسد. گردشگران می‌‌‌توانند در عمیق‌‌‌ترین استخر جهان غواصی کنند یا روی برف مصنوعی تازه در پیستی سرپوشیده داخل یک‌مرکز تجاری عظیم اسکی کنند و بزرگ‌ترین فواره موزیکال جهان در این شهر ده‌‌‌ها ‌هزار لیتر آب به هوا پرتاب می‌کند.
  • تدوین ۱۵۰ برنامه تخصصی برای گذر از تابستان ۱۴۰۳

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ گفت: برای گذر از تابستان بدون خاموشی در سال آینده در تهران ۱۵۰برنامه تخصصی طی سال جاری تدوین شده است.
  • افزایش ۲ درصدی مشترکان آب شهری تا پایان شهریور ۱۴۰۲

    دنیای‌اقتصاد: تعداد مشترکان آب در بخش شهری کشور، با افزایش ۲درصدی تا پایان شهریور امسال به ۱۸میلیون و ۴۸۶‌هزار فقره رسید. به گزارش «ایرنا»، تلاش برای دسترسی بیشتر مردم به آب پایدار و باکیفیت یکی از سیاست‌‌‌های وزارت نیرو در دولت سیزدهم است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر