سرویسدهی به مشتری همیشه کار آسانی نیست، بهخصوص وقتی مشتریان آنقدر از محصول ناراضیاند که از شدت خشم دوست دارند سر شما فریاد بزنند. این اتفاقی است که در ماه مه برای شرکت «سونوس» (Sonos)، تولیدکننده سیستمهای صوتی خانگی، افتاد. جدیدترین بهروزرسانی اپلیکیشن شرکت ایرادات فنی بسیاری داشت که به افت سهام شرکت منجر شد و طبیعتا مشتریان ناراضی بودند.
بانک سینا در گزارش مالی میاندورهای ۶ ماهه منتهی به ۳۱ شهریور ۱۴۰۳، رشد قابلتوجهی در درآمدها و سود عملیات خود نسبت به دوره مشابه سال گذشته به ثبت رسانده است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان سیستمهای تهویه مطبوع ایران با اشاره به این موضوع که بر اساس بودجه پیشنهادی دولت تازهکار مسعود پزشکیان برای سال ۱۴۰۴ درآمد مالیاتی رشد ۳۹ درصدی داشته گفت: در واقع این یعنی درآمد مالیاتی از حدود ۱۲۲۲هزار میلیارد تومان در بودجه ۱۴۰۳ به رقم ۱۷۰۰هزار میلیارد تومان رسیده است. این در حالی است که سهم مالیات در بودجه سال ۱۴۰۲ نیز ۸۲۶هزار میلیارد تومان بود.
خدایار خاشع/دبیر کمیته شرکتهای سرمایهگذار در آزادراهها
وضعیت پروژههای زیرساختی بهویژه آزادراهها در کشور، پیچیده و چالشبرانگیز بوده و با ناترازی مواجه است. از این رو میتوان از تجربههای گذشته درس گرفت و مسیر تازهای را برای توسعه پایدار زیرساختها ترسیم کرد. بررسی مشکلات زیرساختی و ناترازیهای موجود بهویژه در حوزه آزادراهها، نشان میدهد که این موضوع نتیجه سرمایهگذاری نامناسب، مدیریت ناکارآمد و اجرای ناموفق قوانین و مصوبات است. مشکلات شرکتهای سرمایهگذار آزادراهی شامل نرخ سود پایین برای سرمایهگذاری، ناهماهنگی بین دستگاههای اجرایی و ترک فعل مسوولان است که توصیه میشود دولت جدید با رویکردی متفاوت و کارشناسانه، از جمله بازنگری در قوانین و تعامل با بخش خصوصی، به حل این معضلات بپردازد.
اقیانوس به عنوان بزرگترین جذبکننده کربن روی زمین، قهرمان گمنام مبارزه با انتشار گازهای گلخانهای و تغییرات اقلیمی است. اقیانوسها یکچهارم کل دی اکسید کربن منتشرشده و ۹۰درصد گرمای اضافی ناشی از این انتشارها را جذب میکنند. چه میشود اگر ما بتوانیم کاری کنیم اقیانوس دیاکسیدکربن بیشتری از هوا جذب کند؟ این مفهوم متد «جذب مستقیم اقیانوس» (Direct Ocean Capture) یا DOC است.
روزی عالی را به یاد میآورم که جمعی از مدیران عامل شرکتهایی از صنایع مختلف در کالیفرنیای شمالی برای یک کنفرانس دوستانه دور هم جمع شده بودند. اتاق کنفرانس پنجرههایی بلند و مشرف به تپههای سرسبز اطراف داشت. هوای معتدل و چشمانداز تاکستانهای منطقه، جاذبه اصلی آن روز نبود. رهبران شرکتهای بزرگ آن روز را فرصتی میدانستند که از سرعت کار و زندگی خود بکاهند، به تأمل و بازنگری در رویههای خود بپردازند، از یکدیگر درس بگیرند و خود را توسعه دهند. چنین فراغت و فرصتی در روزهای شلوغ کاری به ندرت نصیب آنها میشد.
دنیای اقتصاد:
آمارها نشان میدهد که بانک آینده، با نسبت کفایت سرمایه منفی ۳۶۰درصد در وضعیت بحرانی قرار دارد و از معیارهای استاندارد جهانی بسیار دور است. به گفته صاحبنظران حوزه بانکداری این وضعیت بحرانی، رسیدگی فوری و اقدامات اصلاحی جدی را طلب میکند. «دنیایاقتصاد» در گفتوگویی با احسان راکعی، کارشناس بانکی و دیگر کارشناسان اقتصادی به آنالیز چالشهای بانک و تعیینتکلیف آن پرداخته است.
معاون تنظیمگری و نظارت بانک مرکزی خواستار واکنش جدی هیاتمدیره بانکها نسبت به تراکنشهای مشکوک برخی مشتریان شد و با اشاره به قانون جدید بانک مرکزی تکالیف بانکها در قبال مجازاتهای قضایی متخلفان ، تدابیر ویژه بانک مرکزی برای مقابله با تراکنشهای غیر عادی و نامتعارف در بانکها و چگونگی نظارت و شناسایی مصادیق پولشویی در بانکها را تشریح کرد .
با ابلاغ بانک مرکزی، بانکها ملزم شدند مبلغ ۵هزار میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی را با قید فوریت به متقاضیان دریافت تسهیلات مشاغل خانگی پرداخت کنند. توجه به مشاغل خانگی و کارآفرینی خانگی یکی از زیرمجموعههای مهم حوزه تولید و کارآفرینی به شمار میرود که بیشتر افراد فعال در آن را زنان تشکیل میدهند. از نگاه کارشناسان، ایجاد خوداشتغالی بین اعضای خانواده، عدم نیاز به دریافت تسهیلات کلان و کاهش هزینههای بهرهبرداری از ویژگیها و مزایای ایجاد کسبوکارهای خانگی است. بر اساس گزارشها، کسبوکارهای خانگی به راهکاری مهم برای ایجاد اشتغال و کسب درآمد در سراسر جهان تبدیل شده است و شرایط و قابلیت انجام این نوع کسبوکار در خانه یا محیطهای غیررسمی مزیتهای بسیاری برای علاقهمندان و صاحبان این دسته کسبوکارها داشته است. مشاغل خانگی به لحاظ ایجاد شغل و نوآوری در تولید و عرضه کالا و خدمات نیز از تنوع بالایی برخوردارند و این مساله باعث شده روز به روز به تعداد علاقهمندان این مدل از کسبوکار افزوده و استقبال جویندگان کار از مشاغل خانگی به دلیل محدود بودن فرصتهای شغلی و سرمایهگذاری بیشتر شود.
دنیای اقتصاد - سارا اصغری:
دولت مکلف است بر اساس بند الف تبصره ۶ لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور، ۱۵درصد حقوق دولتی معادن را در حساب خاصی نزد خزانهداری کل کشور منظور کند و سهم هر استان و شهرستان دارای معادن را به نسبت پرداختی هر شهرستان و با اولویت شهرستانی که معدن در آن قرار دارد، هزینه کند.
امروز، جدال کریدورهای انرژی برق یکی از موضوعات مهم و حیاتی در عرصه بینالمللی و شرکتهای فعال در زمینه حمل و نقل و انرژی است که به اشکال مختلف به توسعه، امنیت و تحولات اقتصادی کشورهای مختلف دنیا مربوط میشود و در این مسیر، تضاد در منافع اقتصادی، سیاسی و امنیتی ذینفعان از زمینههای چالشساز در صحنه بینالمللی است. از سوی دیگر، تامین منابع مالی از سدهای بزرگ مسیر طراحی و اجرای این کریدورها به عنوان شریان حیاتی انرژی است.
دنیای اقتصاد:
کارشناسان معتقدند، برای ثابت نگه داشتن وضعیت ناترازی صنعت برق، لازم است تا سال آینده حداقل ۶هزار مگاوات عرضه برق در کشور افزایش داشته باشد که این مهم نیازمند ورود میلیاردها دلار به این صنعت خواهد بود. به نظر میرسد اولین و اصلیترین راه پیشروی سیاستگذار برای جلوگیری از خاموشیهای بیشتر در کشور، افزایش تکالیف شبکه بانکی برای وامدهی به فعالیتهای حوزه انرژی است. با وجود این آیا شبکه بانکی توان پاسخگویی به نیازهای مالی صنعت انرژی را دارد؟ و آیا مشکل ناترازی انرژی در کشور با تحمیل آن به شبکه بانکی کشور حل خواهد شد؟
سرپرست مدیریت فولادسازی و ریختهگری مداوم شرکت فولاد هرمزگان گفت: رکوردشکنیهای فولاد هرمزگان در دو ماه نخست امسال فراتر از ظرفیت اسمی و عملیاتی بوده است.