شماره روزنامه ۶۰۹۶
|

  • مسکن‌ اقتصادی با کدام برنامه؟

    دنیای ‌‌‌اقتصاد- گروه ساختمان: «اشکالات و مخاطرات برنامه هفتم» در بخش مسکن، هدف «تامین مسکن مناسب و ارزان » را زیر سوال برده است. عضو هیات‌مدیره انجمن صنعت ساختمان در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» نقد اصلی به برنامه هفتم را «غفلت از سیاست‌های شهرسازی ویژه حومه‌» می‌داند. سیامک پیربابایی نقشه مسکن‌ اقتصادی را تشریح کرد.
  • ناجوانمردی در حق فولادساز

    فولاد اکسین به عنوان یکی از صادرکنندگان نمونه کشور و تنها تولیدکننده ورق‌های عریض فولادی در ایران و خاورمیانه مدتی است که در برخی رسانه‌‌‌ها مورد هجمه قرار گرفته و موضوعاتی مبهم از گذشته مجددا به بحث گذاشته شده است. عدم‌عرضه در بورس‌کالا آن‌‌‌هم برای کالاهایی که ماهیت فنی و تخصصی پیچیده‌‌‌ای داشته مورد اشاره بوده اما در شرایطی که مباحث فنی بدون توجه به ویژگی‌‌‌های ذاتی آن ملاک این قضاوت قرار گرفته است.
  • هزار و یک مجوز برای سرمایه‌گذاری ساختمانی

    رضا نخعی/بازرس انجمن صنعت ساختمان
    هوشمندی سرمایه‌گذار یک اصل بدیهی و غیرقابل انکار است که بر اساس آن، افراد با مقیاس مختلف سرمایه، همواره به دنبال مقصد امن برای سرمایه‌گذاری هستند. مشخصات این مقصد از نگاه سرمایه‌گذاران ریز و درشت، حفظ واقعی ارزش دارایی در برابر تورم بالا و همچنین حداقل ریسک در مقصد، نسبت به سایر بازارهای سرمایه‌گذاری است.
  • تعلل هشت ماهه در ارائه آمار خرید برنج ایرانی

    دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامین‌‌کنندگان برنج ایران گفت: مدیرانی که بیشتر از ۸ ماه توان و جسارت ارائه گزارش و آمار طرح خرید برنج ایرانی توسط بخش خصوصی را ندارند، باید جای خود را به مدیران لایق و توانمندی بدهند که دل در گرو خدمت به کشور دارند.
  • روشنگری بانک قرض‌‌الحسنه مهر ایران درباره یک خبر اشتباه

    در حالی که کارکنان بانک‌ها از دریافت وام بانک خود مانند مشتریان عادی محرومند، کل وام‌‌های دریافتی آنها از بدو خدمت تاکنون که با نرخ عقد مرابحه (۱۰ تا ۱۸ درصد) بوده، به‌‌عنوان وام‌‌های دریافتی سال ۱۴۰۲ در رسانه‌‌ها منعکس می‌شود. به گزارش پایگاه اطلاع‌‌رسانی قرض‌‌الحسنه، ۱۰ شهریور مصادف با روز بانکداری اسلامی اخباری با اطلاعات نادرست درباره وام‌‌های دریافتی کارکنان شبکه بانکی منتشر شد.
  • کارنامه فروش شرکت جهان فولاد سیرجان

    نگاهی اجمالی به عملکرد شرکت جهان‏‌فولاد سیرجان در پنج ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳، حاکی از رشد ۳۳ درصدی تولید و ۵۴ درصدی فروش نسبت به مدت زمان مشابه سال ۱۴۰۲ است. جهان‏‌فولاد در بخش تولید بریکت، میلگرد، آهن اسفنجی و شمش، به ترتیب رشد ۱۷۲، ۴۲، ۳۹ و ۱۶ درصدی را به ثبت رساند که حاصل میانگین مجموع تولیدات، بیانگر رشد ۳۳ درصدی‏‌ است. همچنین این شرکت در بخش فروش میلگرد و شمش به ترتیب رکورد ۴۱ و ۱۹‌درصد را به ثبت رسانده که با احتساب آغاز فروش آهن اسفنجی به میزان ۷۳‌هزار تن در سال‌جاری، رشد ۵۴ درصدی را تجربه کرده است. رشد قابل‌توجه تولید و فروش محصولات شرکت جهان‏‌فولاد نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل با توجه به محدودیت‌های حوزه انرژی، نشان می‌دهد این شرکت با اتخاذ سیاست‏‌های مدبرانه و در کنار تلاش‏‌های جهادی نیروهای خود توانسته با غلبه بر محدودیت‌ها، همچنان در مسیر پیشرفت و عمل به شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» گام بردارد.
  • ۵ فاکتور محبوبیت اف‌ایکس پریمیوم

    اف‌ایکس پریمیوم در سال ۱۴۰۲ تبدیل به یکی از محبوب‌ترین کراس‌اوورهای بازار شد و به لطف طراحی جذاب، آپشن‌های فراوان و پیشرانه قدرتمند، با بیش از ۲۵۰ درصد رشد در زمینه تولید و تقاضا، پرچمدار بود. ایمن‌ترین و سریع‌ترین کراس اوور مونتاژی ایران در زمینه طراحی بدنه، مهندسی پیشرانه و استفاده از آخرین تکنولوژی‌های روز دنیا به بلوغ رسیده است که این خودرو را تبدیل به گزینه‌ای مطمئن برای بازارهای جهانی از جمله استرالیا، اتحادیه اروپا و بسیاری از کشورهای توسعه یافته آسیایی کرده است.در واقع ۵ عامل ظاهر جذاب و دینامیک، فناوری در خدمت اف‌ایکس پریمیوم، قوای محرکه قدرتمند، رانندگی نیمه خودران سطح ۲.۵ و ایمنی بالا در ابعاد جهانی این خودرو را به کراس اوور محبوب بین خریداران ایرانی بدل کرده است.
  • بانکی‌ها و مزایای ویژه تسهیلات

    دنیای اقتصاد-فائزه پوزش: در روزهای اخیر، بانک مرکزی اقدام به انتشار مبالغ تسهیلات اعطایی بانک‌ها به کارکنان خود کرد. در این میان، بانک‌های قرض‌الحسنه رسالت و مهر صدرنشین جدول بوده و بیشترین میزان تسهیلات را به کارکنان خود اختصاص داده‌اند. پس از این دو، آمار تسهیلات اعطایی ۲۷ بانک دیگر نیز به‌ترتیب میزان پرداخت‌ها مورد ارزیابی قرار گرفتند. این خبر که به‌سرعت در برخی رسانه‌ها منتشر شد، بدون تحلیل‌های کارشناسانه، ابهاماتی را در اذهان مخاطبان برانگیخت، از این رو «دنیای اقتصاد» بر آن است تا در این گزارش به بررسی همه‌جانبه و شفاف‌سازی ابعاد مختلف این موضوع بپردازد.
  • قدرت جهانی ابزار ایرانی

    نمایشگاه بین‌المللی ابزارآلات صنعتی و کارگاهی ایران همواره به‌صورت تلفیقی با نمایشگاه صنعت کشور برگزار می‌شد که این موضوع باعث می‌شد خروجی مناسب و استفاده بهینه از نمایشگاه محقق نشود و به همین علت از امسال رویداد ابزارآلات صنعتی در قالبی جداگانه از نمایشگاه صنعت تعریف و بر این اساس دوره اول آن از ۱۳ الی ۱۶آبان ماه با مجوز سازمان توسعه تجارت ایران توسط شرکت «فرجاد تجارت سامه‌گستر ایرانیان» در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار می‌شود.
  • چرا باید بیمه بخریم؟

    دانیال پورکیان/کارشناس صنعت بیمه
    بیمه یکی از ابزارهای مهم و ضروری در زندگی امروز محسوب می‌شود. هدف از خرید بیمه، انتقال بخشی از ریسک‌‌‌های مالی به شرکت‌های بیمه و ایجاد امنیت مالی در مقابل حوادث و اتفاقات غیرمترقبه است. بیمه‌‌‌گذار با پرداخت حق بیمه، بخشی از بار مالی ریسک‌‌‌هایی را که ممکن است با آن مواجه شود به شرکت بیمه منتقل می‌کند. در ادامه به دو دسته اصلی بیمه‌‌‌ها، یعنی بیمه‌‌‌های غیرزندگی و بیمه‌‌‌های زندگی، پرداخته و دلایل خرید هریک را بررسی می‌‌‌کنیم.
  • نگاهی به ماهیت تسهیلات اعطایی به کارکنان بانک‌ها

    میثم حقیقی/ کارشناس حوزه بانکی
    این روزها که بانک مرکزی اقدام به انتشار میزان تسهیلات اعطایی بانک‌ها به کارکنان خود کرده است، انتقادات ضدونقیض فراوانی در فضای مجازی علیه بانک‌ها به راه افتاده است. از این‌رو در نوشتار حاضر، ضمن تبریک روز بانکداری اسلامی بر کارکنان خدوم شبکه بانکی کشور، فارغ از هر گونه نگاه جانبدارانه و صرفا در راستای افزایش شفافیت، به بررسی ماهیت این تسهیلات می‌پردازیم. بانک مرکزی در ۲۲ خرداد ماه ۱۴۰۲ طی بخشنامه شماره ۶۳۹۸۸.۰۲ اقدام به ابلاغ «آیین‌نامه پرداخت تسهیلات به کارکنان موسسات اعتباری» به شبکه بانکی کرد. براساس مفاد این آیین‌نامه (که در سایت بانک مرکزی قابل دسترس بوده و امکان دسترسی به آن برای عموم فراهم است):
  • میانگین مصرف روزانه بنزین؛ ۱۳۲میلیون لیتر

    مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران از مصرف ۱۴۲میلیون لیتری بنزین در روز دهم شهریور امسال خبر داد و گفت: با افزایش سفرهای برون‌شهری ‌در روزهای پایانی تابستان، هم‌اکنون مصرف در اوج خود قرار گرفته و میانگین روزانه مصرف بنزین کل کشور در شهریور به روزانه ۱۳۲میلیون لیتر رسیده است. کرامت ویس‌کرمی به شانا گفت: مصرف نفت‌گاز در بخش حمل‌ونقل از ابتدای شهریور امسال تاکنون روزانه حدود ۶۵میلیون لیتر و بنزین حدود ۱۳۲میلیون لیتر بوده که مصرف بنزین نسبت به شهریور سال۱۴۰۲ که حدود ۱۲۲میلیون لیتر بوده، ۸.۵درصد افزایش یافته است. وی افزود: میانگین مصرف بنزین از ابتدای سال۱۴۰۳ تاکنون ۱۲۳ میلیون لیتر بوده که نسبت به مدت مشابه در سال۱۴۰۲ با حدود ۱۱۵میلیون لیتر، ۷درصد افزایش یافته است.
  • رکورد زنی «احیای مستقیم» در فولاد هرمزگان

    واحد احیای مستقیم فولاد هرمزگان با تولید ۸۲۶هزار تن آهن اسفنجی در ۵‌ماه نخست امسال باز هم رکورد زد. مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان با تاکید بر لزوم تامین مواد اولیه مورد نیاز فولادسازی در این مجموعه فولادی از رکوردشکنی در واحد احیای مستقیم و تولید قابل توجه آهن اسفنجی خبر داد و گفت: تلاشگران فولاد هرمزگان در واحد احیای مستقیم موفق شدند با تولید ۸۲۶هزار تن آهن اسفنجی در ۵ماه نخست امسال، ضمن دستیابی به بالاترین میزان تولید این محصول از ابتدای بهره‌برداری، بیش از نیمی از ظرفیت تولید را محقق سازند.
  • نوآوری‌های نسل چهارم در مدیریت زنجیره تامین

    صادق زهره‌وند
    در دنیای امروز، با پیشرفت فناوری‌های دیجیتال و افزایش نیاز به سرعت و کارآیی در فرآیندهای تجاری، مدیریت زنجیره تامین (Supply Chain Management) شاهد تحولی چشم‌گیر شده است. این تحول با ورود فناوری‌های نسل چهارم انقلاب صنعتی، به‌ویژه بلاک‌چین و اینترنت اشیا (IoT)، به مرحله‌ای نوین و پیشرفته رسیده است. در این مقاله، به بررسی نقش این دو فناوری در مدیریت زنجیره تامین دیجیتال، چالش‌ها و مزایای پیاده‌سازی آنها در سازمان‌ها و مشکلاتی که ممکن است در صورت عدم استفاده از این فناوری‌ها به وجود آید، می‌پردازیم ودر انتها به پیاده‌سازی مدیریت زنجیره تامین دیجیتال در صنعت‌های مختلف در شرکت‌های بزرگ دنیا اشاره و تاثیر شگرف آن بر بازدهی شرکت‌ها را بررسی می‌کنیم.
  • ستون‌های بلند‌مرتبه‏‏‌سازی

    دنیای اقتصاد-گروه شرکت‌های ساختمانی: سرمایه‌گذاران صنعت ساختمان و به‌ویژه شرکت‌های توسعه‌‌‌دهنده این حوزه به‌خاطر نگاه صفر و یک سیاستگذار -دولت‌‌‌ و شهرداری- به بلندمرتبه‌‌‌سازی، نتوانستند از ظرفیت‌‌‌های این مدل ساخت‌‌‌وساز به نفع «توسعه کیفی شهرها» و «بهبود محل زندگی شهروندان» بهره ببرند. دوره‌‌‌های افراط و تفریط برای صدور مجوز بلندمرتبه‌‌‌سازی باعث شد چهار ستون نظام مطلوب اقتصادی و شهرسازی ساخت‌‌‌وسازهای بلندمرتبه دیده نشود و در نتیجه، برج‌‌‌ها روی این اصول چهارگانه بنا نشوند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر