«همراه اول» در مسیر جهانی سلامت الکترونیک
به گزارش اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، نخستین همایش بینالمللی پوشش همگانی سلامت با برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ پس از دو روز فعالیت در مرکز همایشهای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران به کار خود پایان داد.
همزمان با روز پایانی این رویداد، پنل تخصصی «برنامه سلامت خانواده و نظام سلامت الکترونیک» با حضور مسوولان اجرایی وزارت بهداشت، درمان، آموزش پزشکی، استادان دانشگاههای علوم پزشکی و فعالان نظام سلامت با مدیریت حمیدرضا جمشیدی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد و حمید بهروزی قائممقام همراه اول نیز طی ارائهای تخصصی از ظرفیتهای هوش مصنوعی در نظام سلامت و اقدامات همراه اول به عنوان نخستین دارنده مجوز «اپراتوری سلامت» گفت.
سخنرانی قائممقام همراه اول با محوریت «قدرت هوش مصنوعی در نظام سلامت الکترونیک» انجام شد و در ابتدا ضمن تشریح ساختار هوش مصنوعی اظهار کرد: ارزش بازار هوش مصنوعی سلامت ۱۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ برآورد شد که پیشبینی میشود تا ۲۰۳۰ به ۱۹۰ میلیارد دلار برسد.
قائممقام همراه اول با تاکید بر اینکه انتظار میرود نرخ رشد ترکیبی سالانه مهارتهای هوش مصنوعی در حوزه سلامت به ۳۷.۵درصد برسد، تصریح کرد: همچنین بر اساس تحلیلهای دانشگاه هاروارد در حوزه سلامت عمومی، استفاده از هوش مصنوعی در نظام سلامت میتواند تا ۵۰درصد از خطای تشخیصهای پزشکی بکاهد.
وی درباره بخشهای کاربردی هوش مصنوعی در حوزه سلامت عنوان کرد: ارتقای دقت در تشخیصهای پزشکی از جمله کاربردهای این فناوری است که به عنوان دستیار پزشک عمل میکند و با جمعآوری دادههای بیماران، قابلیت تشخیص با دقت بالا را فراهم میآورد.
قائممقام همراه اول با تاکید بر اینکه اگر گجتهای هوشمند به سبک زندگی مردم اضافه شود، میتواند بیش از پیش به کاهش ریسکهای سلامت کمک کند، یادآور شد: علاوه بر این با توجه به اینکه در حوزه هوش مصنوعی با هزینههای بسیار بالایی در زمینههای جمعآوری و تحلیل دادهها مواجه هستیم، بهترین گزینهها برای ارائه خدمات اپراتوری، اپراتورهای تلفن همراه هستند که بیشترین میزان اطلاعات با بالاترین میزان امنیت را از مشترکان در اختیار دارند.
وی با بیان اینکه در پروژه سلامت الکترونیک به دنبال انطباق با استراتژی و ترندهای جهانی هستیم، خاطرنشان کرد: ما در همراه اول به عنوان نخستین دارنده پروانه اپراتوری سلامت به تامین زیرساخت مراکز داده، سختافزارهای موردنیاز، پردازشگرهای هوشمند، ایجاد شبکه امن ارتباطی، توسعه پلتفرم جامع و یکپارچه سلامت، توسعه برنامههای کاربردی، ارائه راهکارهای احراز هویت و امنیت در تمامی لایهها، ارائه سرویسهای نوین حوزه سلامت، سرمایهگذاری و حمایت از شرکتهای نوپا و استارتآپهای حوزه سلامت پرداختهایم.