پیشرفت پروژه سولفورزدایی فولاد هرمزگان
همگام با پیشرفت تکنولوژی با توجه به تنوع و گسترده شدن دایره مصرف فولاد، تولید فولاد نیز تغییرات بسیاری داشته است. در پی این تغییرات، تولیدکنندگان برتر فولاد سعی در افزایش بهرهوری و متدهای ارزانتر بر اساس محدودیتها و منابع خود داشتهاند تاجاییکه فولاد هرمزگان نیز در اقدامی دیگر برای کاهش هزینهها، ارتقای کیفیت محصول و بهبود فرآیندهای زیستمحیطی شرکت، پروژه سولفورزدایی احیای مستقیم را کلید زده که هماکنون به پیشرفت ۵/ ۵۲درصدی رسیده است.
به گزارش «ایلنا»، غلامرضا عبدالهی، مدیر اجرای پروژههای شرکت فولاد هرمزگان در تشریح جزئیات این پروژه و فرآیند احیا در کورههای احیای مستقیم گفت:یکی از روشهای مرسوم تولید خوراک فلزی موردنیاز کورههای قوس الکتریکی احیای مستقیم است که در آن سنگ اکسید آهن، ابتدا به گندله با تخلخل مناسب تبدیل میشود و سپس توسط گازهای احیاکننده CO و H۲، که خود در ریفورمر و در مجاورت کاتالیزورهای نیکل بازتولید میگردند، تحت عملیات احیا قرار میگیرد.
اصولا وجود گوگرد در گاز خوراک موجب مسمومیت کاتالیستهای نیکل میشود و تاثیرات زیانباری بر کارآیی آن خواهد داشت. وجود گاز H۲S در گاز خوراک ریفورمر در حد بیش از ۵ ppm باعث مسموم شدن کاتالیستها، کاهش ظرفیت ریفورمر و در نهایت، کاهش ظرفیت تولید آهن اسفنجی میشود.