رئیس سازمان بهرهوری تشریح کرد
سهمبهرهوری در رشد اقتصادی
در این برنامه رئیس سازمان ملی بهرهوری با اشاره به اینکه رشد اقتصادی بیش از ۳ درصدی باید ۳ سال دیگر تداوم یابد، گفت: در حوزه کشاورزی ۹ میلیارد مترمکعب هدررفت آب وجود دارد.
میرسامان پیشوایی با اشاره به هدررفت ۹ میلیارد مترمکعب آب در حوزه کشاورزی اظهار کرد: این رقم، کل آب شرب قطر و چند کشور عربی را پوشش میدهد. در برنامه ششم توسعه ۲۰۶درصد از رشد اقتصادی باید از بهرهوری محقق میشد اما فقط ۴/ ۰ درصد از محل بهرهوری محقق شده است. بر این اساس صدای بهرهوری به دستگاهها به درستی منتقل نمیشود.
وی افزود: نظام حکمرانی باید فقط یک مداخله کلیدی داشته باشد و آن مداخله این است که اقدامی صورت دهد که نفع در بهرهوری باشد. بر این اساس یک سوال مطرح است که چطور میشود از مدیر یک مجموعه پتروشیمی انتظار داشت در حوزه کاهش مصرف و ارتقای بهرهوری سرمایهگذاری کند در حالی که قیمت گاز از آب معدنی ارزانتر است.رئیس سازمان ملی بهرهوری تصریح کرد: بهرهوری در حوزه ارتباطات بیش از هدف برنامه ششم رشد کرد اما در حوزه نفت و گاز رقم محققشده بهرهوری بسیار پایینتر از ترازهای برنامهریزیشده بود. چرا که در حوزه ارتباطات کمترین قوانین دست و پاگیر و بیشترین رقابت را داشتیم.
این مقام مسوول ادامه داد: در حوزههایی که بهرهوری رشد نکرده است، انحصار غلبه داشته و نقشآفرینی دانشبنیانها محدود بوده است. بر این اساس تمام تلاش نظام حکمرانی باید بر این اساس باشد که بهرهوری به صرفه باشد.
پیشوایی گفت: در دو سال نخست دولت سیزدهم شاخص بهرهوری رشد مثبت داشته است. بر اساس آمارهای بانک مرکزی برآورد ۹ ماهه این است که ۵/ ۳درصد از رشد اقتصادی ۴/ ۵ درصدی اقتصاد ایران از محل بهرهوری بوده است.
رئیس سازمان ملی بهرهوری تاکید کرد: شاخص بهرهوری عوامل تولید به بالاترین سطح خود در ۱۰ سال اخیر رسیده است. اگر این موضوع بخواهد اثر خود را در شاخص درآمد سرانه منعکس کند باید ۳ سال دیگر این وضعیت ادامه پیدا کند.
وی افزود: برای جبران عقبماندگی دهه ۹۰ باید رشد بالای ۳درصد در ۳ سال آتی ادامه داشته باشد.